Below the Surface Seizoen 2 Review - Spannend van begin tot eind

  Terrorisme is van elke dag en in ieder geval een spannend thema voor een tv-serie. Inmiddels is Below the Surface seizoen 2 uit, waarin we wederom een spannende gijzeling krijgen voorgeschoteld. Dit keer niet in de metro, maar op een boot. Je leest er alles over in deze Below the Surface seizoen 2 review.

  Het leven gaat verder

  In Below the Surface seizoen 2 zien we hoe Philip na de gijzeling in het eerste seizoen rust heeft genomen en een ander leven is gaan leiden. Hij heeft de liefde gevonden en geeft Politicologie aan een universiteit. Al raadt de kijker al snel dat dit niet voor lange duur is.

  Dit heeft te maken met June. Ze zat voor korte duur vast en zodra ze op vrije voeten komt in het begin van de serie, moet ze meteen alweer op de vlucht. Er zitten namelijk mensen achter haar aan. June vlucht naar Philip. Hem vertelt ze over een belangrijke video-opname die ze heeft gemaakt in Syrië. Als hij naar binnen gaat om zijn PC te checken, is June binnen no time verdwenen. Ontvoerd.

  below the surface seizoen 2 review

  Het mysterie ontrafelt zich niet vanzelf

  Bij Philip gaan alle alarmbellen af en vanaf daar probeert hij op zoek te gaan naar de waarheid, geheel op eigen houtje. Al gauw ontdekt hij diverse dingen die niet kloppen, maar hij heeft geen idee hoe de puzzelstukjes in elkaar passen. De kijker ook niet en daar zit de kracht van de serie. Vanaf de eerste seconden voel je jezelf bijna een detective. De vraag is niet of June wel of niet voor IS heeft gestreden, de vraag is eerder wie precies wie erin luist. Want kennelijk hebben bepaalde mensen een extra agenda.

  Net als seizoen 1 hebben we al snel te maken met een gijzeling. Dit keer op een boot waar zowel June als Philip zich op dat moment bevinden. June omdat ze ontvoerd is en Philip omdat hij haar probeert te redden. Gelijktijdig wordt via flashbacks onthuld dat Philip en June elkaar al langer kennen. Qua verhaal is de serie overtuigend en het is goed om te zien hoe niet alle informatie in een keer wordt weggegeven.

  below the surface seizoen 2 review

  Het verhaal zit goed in elkaar

  Regelmatig zien we bijvoorbeeld ook een oudere vrouw met haar hond. Aan het begin van de tv-serie, die overigens acht delen telt, heb je geen idee wie deze vrouw is en wat haal rol precies is in in het verhaal. Maar gaandeweg wordt dit duidelijk en zit het verhaal erg sterk in elkaar. Het past goed dat we meerdere verhaallijnen lopen die gaandeweg als puzzelstukjes in elkaar vallen.

  Anders dan met deel één start seizoen 2 niet te langzaam. Vanaf de eerste scenes zit je er goed in, zo spannend is het. En wat seizoen 2 ook beter doet dan één is het omgaan met meer locaties. Doordat er meerdere personen worden gevolgd, zit je nooit acht afleveringen te kijken naar scenes op enkel een boot. Er wordt voldoende gespeeld met diverse omgevingen en continu blijf je daardoor geboeid.

  Het enige wat misschien iets minder overtuigend is, is de achtergronden van de terroristen op de boot. Eigenlijk worden zij geheel onderbelicht. Ze zijn er en ze doen hun werk, maar ze worden allemaal vrijwel neergezet als platte karakters. Het zou veel interessanter geweest zijn als je als kijker te weten zou komen waarom ze geradicaliseerd zijn. Ze worden nu clichématig geportretteerd. Bij één terrorist is er wel ruimte voor wat meer verdieping. Zo was hij nooit heel radicaal en is dat gaandeweg veranderd, maar ook hier mis je als kijker meer informatie. Het lijkt enkel bedoeld zodat de makers een brug konden bouwen naar zijn gedrag in de serie later. Maar hier missen op voorhand toch wat elementen.

  below the surface seizoen 2 review

  Below the Surface Seizoen 2 Review - Een echte aanrader

  Gelukkig accepteer je dit door de spanning en het sterke acteerwerk. Johannes Lassen (Philip) en Yasmin Mahmoud (June) leveren puik acteerwerk. Je gelooft iedere zin en iedere gezichtsuitdrukking. Sterker nog, je leeft met ze mee. Zodra ze op de boot zitten en geruisloos langs een terrorist willen komen, houd je je adem in. Zou het lukken of gaat het toch fout? De spanning en sensatie zitten er dus goed in.

  Heb je genoten van Below the Surface deel 1? Dan moet je deze vooral ook kijken, want dit seizoen is minstens net zo sterk. Het is bovendien een nieuw verhaal, dus mocht je van spannende series houden en deel één niet gezien hebben, is dat ook geen probleem. Below the Surface seizoen 2 laat je acht afleveringen lang op het puntje van je stoel zitten en is weer een Scandinavische serie om je vingers bij af te likken, zo goed!

  8

  De plus- en minpunten

  • Erg spannend
  • Goed acteerwerk
  • Erg realistisch in beeld gebracht
  • Weinig verdieping terroristen

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.