Top 10 beste foto en video apps - Foto's en video's bewerken als een pro

  Tegenwoordig doen we steeds meer met onze smartphone. We lopen hele dagen met onze toestellen te filmen en te fotograferen en vloggen er zelfs mee. Maar waarmee bewerk je al die media? Wij geven je de beste foto en video apps die te vinden zijn voor je smartphone.

  In deze lijst behandelen we zowel foto als video apps. Dat wil zeggen dat je dus de ene keer over een foto app leest en de andere keer over een video app. Hoe dan ook zijn dit de beste foto en video apps waarmee jij je foto’s en video’s kunt bewerken.

  10. Photoshop Express

  Photoshop is al jaren een grote speler op het gebied van fotobewerking. Dat kan niet alleen op een krachtige PC, maar ook gewoon op je smartphone. De app is daarbij behoorlijk uitgebreid met functies die ook in de PC-versie terug te vinden zijn.

  Het nadeel van Photoshop Express is dat er een hele berg in-app aankopen zijn voor functies die je elders gratis kunt vinden. Met de gratis beschikbare functies kom je een heel eind, maar het feit dat nagenoeg de helft van de app betaald is zorgt voor een tiende plek in deze lijst.

  Adobe Photoshop Express is beschikbaar voor Android en iOS.

  9. Airbrush

  Een sterke app waarmee je je foto’s kunt bewerken is Airbrush. De app laat je foto’s op een intuïtieve manier bewerken en heeft een aantal uitgebreide opties om foto’s op te leuken. Vooral de mogelijkheden om een selfie te bewerken zijn met Airbrush gemakkelijk. Je kunt bijvoorbeeld je tanden witter maken, je huid net even wat strakker laten overkomen en oneffenheden op je gezicht laten verdwijnen.

  Airbrush is gratis te downloaden voor Android en iOS.

  8. VSCO

  Een andere foto app die je foto’s er professioneel uit kan laten zien is VSCO. Deze app is een stuk uitgebreider dan Airbrush op het gebied van opties. Zo is er een scala aan presets te vinden waarmee je je foto’s in één klap compleet anders kan laten ogen. Daarnaast kun je foto’s bijsnijden en is er ruimte voor handmatige bewerking.

  VSCO is uitgebreid, maar kent wel een wat verwarrend menu. Daarbij zijn niet alle presets gelijk te gebruiken, maar moet je voor sommige instellingen betalen. Dat laatste wordt je ook regelmatig in een melding gevraagd.

  De app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

  7. Adobe Premiere Clip

  Adobe is niet alleen een grote speler op het gebied van fotobewerking, maar kan er ook wat van op videogebied. Met Premiere Clip kun je op een makkelijke manier video’s bewerken. Je kunt knippen in je video’s, een soundtrack toevoegen en nog veel meer.

  Je kunt in Premiere Clip ook kiezen om alles vanzelf te laten gaan. Je kiest dan een thema en de app maakt zelf een video met een aantal gekozen instellingen. De PC-versie van Premiere is natuurlijk een stuk uitgebreider, maar met de mobiele versie kom je een heel eind. Jammer genoeg is het bij Premiere het geval dat je wel gratis kunt beginnen, maar dat je niet alles gratis kunt gebruiken.

  De app is beschikbaar voor Android en iOS.

  6. Magisto

  De zesde plek in deze lijst met beste foto en video apps is voor Magisto. Het is een uitgebreide app op het gebied van videobewerking, waarmee je onder andere kunt knippen in je video en de snelheid kunt aanpassen. Ook is het mogelijk om video’s samen te voegen of aan elkaar te plakken. Dit is zeker een handige feature en dan ook één van de redenen waarom de app een plekje verdient in onze lijst met beste foto en video apps.

  Jammer genoeg is Magisto niet de snelste app die er is en mist de app wat gebruikersvriendelijkheid. Als je de app eenmaal snapt, monteer je daarentegen video’s als een pro! Magisto is te downloaden voor iOS en Android.

  5. iMovie

  Laten we de top vijf van deze lijst met beste foto en video apps beginnen met een app waar Apple-gebruikers al jaren erg blij mee zijn. iMovie is een app die je standaard op een Apple-toestel meekrijgt. De app laat je de video’s op je toestel bewerken alsof het niets is. Je kunt knippen en plakken in de video’s en zelfs een eigen soundtrack toevoegen.

  De app is verder behoorlijk intuïtief en door iedereen eenvoudig op te pakken. Met een beetje oefening maakt je binnen de kortste keren een professionele video vanaf je toestel. Hoewel we het hebben over apps die je op je toestel kunt installeren, hoort iMovie toch in deze lijst te staan.

  iMovie vind je op ieder Apple toestel als voorgeïnstalleerde app. Deze is dus gratis voor iOS gebruikers. Android gebruikers hebben helaas geen toegang tot deze handige app.

  4. InShot

  Op de vierde plek vinden we InShot. Met deze app kun je aan de slag met zowel foto’s als video’s op een makkelijke manier. Je maakt een foto of video en opent deze daarna in InShot om de bewerking te starten. Je kunt natuurlijk ook direct vanuit InShot foto’s maken om deze te bewerken, maar met video’s is het wat omslachtiger werken.

  De app laat je onder andere de foto van effecten en tekst voorzien en op het gebied van video is het mogelijk om te knippen, een soundtrack toe te voegen en zelfs voice-overs toe te voegen. Hiermee is InShot een van de uitgebreidere apps in deze lijst met beste foto en video apps.

  InShot is een gratis app voor iOS.

  3. Filmora Go

  Een van de beste video apps die je momenteel kunt vinden is Filmora Go. De app laat je binnen no-time een video omtoveren tot een professioneel ogende montage, compleet met soundtrack, tekst en nog veel meer. Daarbij is de app intuïtief en werkt lekker snel.

  Jammer genoeg biedt Filmora Go niet zoveel opties die de nummer één in deze lijst biedt, want anders had deze app waarschijnlijk op de eerste plek gestaan.

  Filmora Go is voor zowel Android als iOS gratis verkrijgbaar.

  2. Prequel

  Dan zijn we alweer aangekomen bij het zilver in deze lijst met beste foto en video apps. Op plek twee staat Prequel, een app die je foto’s en je video’s met eenvoud laat bewerken zoals geen andere app dat doet. Voor je foto’s kun je rekenen op een scala aan filters en opties om je kiekje te bewerken.

  Wat betreft je video’s kun je ook rekenen op een uitgebreide set aan mogelijkheden. De app is handig in gebruik en overzichtelijk. Jammer genoeg werkt alles niet altijd even snel, vooral op videogebied.

  Prequel is gratis te downloaden voor iOS.

  1. PowerDirector

  PowerDirector is toch wel de makkelijkste video editing app die er momenteel te krijgen is. Voeg video’s samen, knip erin, versnel of vertraag je video, alles is binnen luttele seconden gepiept door de handige drag-and-drop interface. PowerDirector geeft je daarbij een handig overzicht met je projecten zodat je makkelijk door kunt gaan waar je gebleven was.

  Verder ondersteunt PowerDirector de meeste bestandsformaten, wat betekent dat je bestaande video’s kunt bewerken en in je projecten kunt voegen alsof het niets is. De app is gratis voor Android, maar als je alles hierin wil gebruiken moet je in de buidel tasten.

  Dit zijn de beste foto en video apps voor je smartphone!

  Met deze foto en video apps ben je van alle gemakken voorzien. Natuurlijk lopen we niet de hele dag kiekjes te bewerken, maar doen we veel meer op onze smartphone. Zo lezen we nieuws met de beste nieuws apps, lezen we met de beste boeken apps en regelen we nog veel meer met onze telefoons. Welke apps gebruik jij het meeste? Laat het ons weten in de reacties!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.