Rainbow Six Siege Operation Ember Rise - Vlammen en Batman-praktijken

  Een nieuw seizoen Rainbow Six betekent natuurlijk een gloednieuw seizoen content voor alle spelers. Dit keer is het de beurt aan Operation Ember Rise om met twee nieuwe Operators en een getweakte map de aandacht weer op zich te vestigen. In dit artikel lees je alles over de nieuwe content én de eerste ervaringen!

  Ontmoet de nieuwe defender Goyo

  We beginnen die eerste kijk met de nieuwe defender die aan Rainbow Six Siege wordt toegevoegd, namelijk de Mexicaanse Goyo. Deze ex-Fuerza Especiales houdt wel van een mooie lichtshow en dat wordt meteen duidelijk met zijn nieuwe gadget: het Volcán schild. Dit schild werkt net als elk ander deployable schild, met als grote troef een een toegevoegde brandbom kun je lekker tactisch worden. Het schil blokkeert namelijk makkelijk gangpaden voor tegenstanders en als iemand toch binnen probeert te komen, kun je zonder pardon op de bom schieten en een zee van vuur loslaten.

  Enige voorzichtigheid is daarbij niet verkeerd, want de vlammen kunnen ook jouw eigen team schade toebrengen. Tijdens een speelsessie op het kantoor van Ubisoft in Utrecht kon al even gestoeid worden met Goyo en die eerste indruk was prima. Met een Vector of TSCG 12 shotgun als primair wapen is hij erg veelzijdig en hoef je niet constant op één plek te zitten. Het is juist strategisch sterk om wat van je schilden af te zitten, zodat je deze tactisch kunt gebruiken als de vijand dichtbij is.

  Dat die schilden er soms staan, werd soms nog wel eens vergeten tijdens het spelen. Maar er is hier zeker potentie voor interessante strategiën als verdediger zijnde.

  In de aanval met Amaru

  Dan de nieuwe aanvaller, of beter gezegd aanvalster. De Peruviaanse Amaru is namelijk de nieuwe attacker in Operation Ember Rise en ook zij heeft leuk speelgoed meegenomen om de strijd wat makkelijker te maken. Amaru heeft in dit geval de beschikking over haar Garra-haak. Met dit apparaat kan zij een kabel naar voren of boven schieten, om hier vervolgens met sneltreinvaart naartoe getrokken te worden.

  Op die manier kun je razendsnel bovenop een gebouw komen of door een verdergelegen raam naar binnen knallen. Ook tijdens de speelsessie was de Garra-haak een geliefde gadget en meerdere keren zorgde Amaru ervoor dat situaties positief omgekeerd konden worden. Zo kan zij bijvoorbeeld ook naar boven klimmen via vernielde hatches, een primeur binnen Rainbow Six Siege.

  Wel moet je rekening houden dat het even duurt voor je weer goed en wel op je benen staat en het vuur kunt openen. Die kwetsbare seconden kan een vijand makkelijk gebruiken om een kogel tussen je ogen te schieten. Als ze Amaru eenmaal beschikbaar is, wordt het uitzoeken welke routes voor haar het meest effectief zijn en daar je slaatje uit de slaan. Met haar G8AI automatische geweer en Supernova shotgun kan ze in ieder geval voor flink wat herrie zorgen.

  Een oude map in een nieuw jasje

  Maar de twee nieuwe operators zijn niet het enige stukje content dat in Operation Ember Rise zit verwerkt. Samen met de nieuwe karakters wordt namelijk ook een oude map geherintroduceerd met een nieuwe lik verf: Kanal. De map zit al sinds de launch van Rainbow Six Siege eind 2015 in de game, maar had sindsdien al een paar punten waar spelers op afhaakten. Die pijnpunten zijn nu door het ontwikkelteam aangepakt en het resultaat is een gloednieuwe locatie.

  Kanal is namelijk op flink wat punten aangepast. Zo zijn er twee trappenhuizen aan de map toegevoegd, om de kamers makkelijker verticaal begaanbaar te maken. Daarbij zijn er meerdere kamers wat verruimd, om zo de spelervaring te verbeteren. Ook is er een tweede tunnel toegevoegd om de twee gebouwen in de map beter met elkaar te verbinden. Tot slot zijn de bomlocaties wat verplaatst en heeft de map meer kleur gekregen, zodat er tijdens het spelen makkelijker naar locaties kan worden gerefereerd.

  Het fort dat Kanal ooit was is dus een stuk opener geworden en dat doet de spelervaring veel goed. Als aanvaller heb je nu meer mogelijkheden, maar als verdediger wordt het nu natuurlijk wel weer iets pittiger. De kleuren helpen daarbij een heel stuk bij het noemen van spots op de map, waardoor je effectiever samen kunt werken. Al met al lijkt de nieuwe versie van Kanal een blijvertje te worden.

  Rainbow Six gaat aan de Battle Pass

  Hoewel alle content van Operation Ember Rise voorbijgekomen is, is er toch nog één punt ongbesproken gebleven. Ubisoft introduceert in het nieuwe seizoen van Rainbow Six Siege namelijk een Battle Pass voor spelers. Seizoen drie, Operation Ember Rise, fungeert daarbij als testpoel met een kleinere en gratis mini-Battle Pass.

  Onder de noemer 'Call Me Harry' zal je tijdens Ember Rise cosmetische toevoegingen vrij kunnen spelen door gewoonweg potjes Rainbow Six te doen. Deze kleinere Battle Pass is gratis voor alle spelers en bevat geen elementen waar echt geld bij komt kijken. Wie alle tiers in de pass weet te behalen, krijgt bovendien een exclusieve Harry chibi voor aan hun wapen.

  In het toekomstige vierde seizoen wil Ubisoft voluit gaan en met een traditionelere Battle Pass komen. Hierin heb je twee progressiebalken, waarbij je bij de eerste wederom gratis vrij te spelen is voor iedereen. Daarnaast is er een premium Battle Pass aan te schaffen, waarmee je exlusievere extra items vrijspeelt. Het is daarbij dus erg vergelijkbaar met bijvoorbeeld Fortnite.

  Operation Ember Rise - Welke content spreekt jou het meest aan?

  Wat de prijs voor de Battle Pass is en hoe het verder allemaal in zijn werk gaat, laat Ubisoft op een later moment weten. Toch is het spannend, aangezien het voor de uitgever de eerste keer is dat een dergelijke manier van betaalde content in een game wordt gestopt. Wat vind jij van de komst van een Battle Pass in Rainbow Six Siege? En welk karakter van Operation Ember Rise is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties hieronder!

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.