Teufel Concept E 450 Digital Review - Geluid van de bovenste plank

  Met vier man moest het pakketje van Teufel naar boven getild worden, zo groot en zwaar was het. Wat er in het pakketje zat, dat was de Teufel Concept E 450 Digital. Is groter altijd beter? Je leest het in de Teufel Concept E 450 review.

  Zoals je in de intro al kon lezen gaat het niet om een draadloze speaker zoals de Esquire Mini of de HEOS 5, maar een echte 5.1 surround set van Teufel. Tijd om de kleine draadlozer speakers weg te blazen met flink pakket aan audio apparatuur.

  Een set voor muziek en games

  De Teufel Concept E 450 Digital is een 5.1 set voor al jouw multimedia, van muziek tot games. De Teufel Concept E 450 Digital bestaat uit een XXL subwoofer (550 Watt), vijf speakers en een puck om het apparaat te bedienen. Op de XXL subwoofer zit een touch paneel waarmee je bepaalde functies in en uit kan schakelen.

  Dit touch paneel is bijzonder handig, want het werkt heel intuïtief. Na de nodige kabels aangesloten te hebben (wat bijzonder makkelijk is), kan je meteen aan de slag. Via het tocuh paneel kies je zelf wat voor kanalen je wilt gebruiken (2.1 - 5.1), wat je aansluitingsmethode is (kabel of bluetooth) en nog veel meer. Zelfs iemand zonder kennis van audio begrijpt het touch-paneel van Teufel.

  Het aansluiten zelf was ook erg makkelijk, het is letterlijk plug & play. Je steekt de stekkers gewoon in de juiste gaten en klaar is kees. Via Bluetooth verbinden is ook ernom simpel: Even de bluetooth knop op het touch paneel aantikken en je telefoon kan opzoek naar de Teufel Concept E 450 Digital. Binnen enkele seconden ben je verbonden.

  Teufel Concept E 450 Digital review 1

  Om je vingers bij af te likken

  Het geluid wat de Teufel Concept E 450 Digital produceert is magisch. Ondanks dat de speakers wat klein ogen, komt er behoorlijk wat geluid uit. Het 5.1 effect wordt erg goed weergeven en je zit ook meteen in een film of game. De hoge- en lage tonen zijn goed te onderscheiden en de bass is zeker aanwezig, misschien iets te aanwezig zelfs, maar gelukkig kan je dit naar eigen voorkeur aanpassen.

  De Teufel Concept E 450 Digital laat wel punten liggen op het gebied van bluetooth, er zat namelijk vertraging tussen het beeld en geluid wanneer je media afspeelde met bluetooth. De audio liet ongeveer een seconde achter, dit was met meerdere apparaten merkbaar. Door dit bluetooth probleem is het afgeraden om films/series te kijken over bluetooth.

  Teufel Concept E 450 Digital review 2

  Over het design is nagedacht

  De Teufel Concept E 450 Digital heeft prachtige speakers die klein maar krachtig zijn. Je staat totaal niet voor schut wanneer je deze speakers in jouw huis hebt staan. De kabels zijn lekker lang waardoor je vrijheid hebt in het plaatsen van de speakers. Het touch paneel van de subwoofer ziet er ook erg futuristisch en stijlvol uit, hier scoort Teufel punten mee.

  De subwoofer is wel mooi, maar echt veel te groot. De subwoofer is 40 cm breed en diep, 62,50 cm hoog en weegt 27 kg. Je krijgt er een hele boel voor terug, maar het had wel iets minder gemogen. Om een subwoofer met dat gewicht en die afmetingen te verplaatsen is heel lastig.

  Teufel Concept E 450 Digital review 3

  Bijna volmaakt

  De Teufel Concept E 450 Digital is een genot om in huis te hebben. De set produceert een gelikt 5.1 geluid en de kleine speakers weten je echt te verbazen. De vormgeving van de speakers is strak en zeer stijlvol, alleen de subwoofer had wat kleiner gemogen. Al met al is het genieten geblazen met deze set van Teufel.

  8.5

  De plus- en minpunten

  • Makkelijk te bedienen
  • Subliem geluid
  • Lange kabels
  • Plug & Play
  • Gelikt design
  • Subwoofer is (te) groot
  • Vertraging bij bluetooth

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.