Teufel Concept E Gaming Edition Review - Royaal gamen

De een speelt het liefst op een groot beeldscherm met speakers in de woonkamer, terwijl de ander liever op een klein scherm speelt met een geluidafsluitende koptelefoon, of iets daar tussenin. De Teufel Concept E Gaming Edition set is de set die jou wil overtuigen en dit goed doet.

Geweldig geluid

Laten we meteen ter zake komen en bespreken waarom deze set inderdaad zo goed is als Teufel zelf beweert. De speakerset bestaat uit vijf kleinere boxjes en een gigantische subwoofer. Deze subwoofer heeft een ingebouwde USB-geluidskaart en voorversterker.

Ook heeft de enorme zwarte doos maar liefst zes audio-ingangen die het mogelijk maken om zo’n beetje alles in je kamer aan te sluiten op de set. Tot slot heeft de set ook een altijd handige Bleutooth-modus.

Qua geluidskwaliteit verdient deze set meer dan alleen een pluim. Wanneer je de boxjes hebt aangesloten en ze op de juiste manier in de kamer hebt geplaatst, heb je inderdaad het gevoel alsof dit de ultieme ervaring is. De set levert tot op een oorverdovend volume een kraakheldere geluidskwaliteit met een bas die dusdanig door je kamer heen gonst, dat je beenharen meetrillen op de geproduceerde trillingen.

Teufel Set

Doordat de set met vijf boxjes werkt die je overal in de kamer moet plaatsen, geeft dit een vele malen betere beleving dan een ‘simpele’ koptelefoon. Hier heb je een gevaarte op je hoofd waarmee het geluid dicht op je oren zit. Bij de Teufel set ga je zitten waarna het geluid van alle kanten op je af komt.

Zo hoor je bijvoorbeeld bij shooters vijanden die achter je lopen, terwijl er links van je een granaat ontploft. Een ervaring die beter is dan met een koptelefoon, al kan de set natuurlijk niet tippen aan het gedetailleerde geluid van een koptelefoon.

De relatief kleine boxjes zijn gerust krachtpatsers te noemen. Gezien het formaat verwacht je er in eerste instantie niet veel van, maar wanneer je de het volume opendraait om bijvoorbeeld een nummertje te spelen, dan merk je dat het formaat van de speakers niets uitmaakt.

Teufel Concept E Gaming

Beeld dat sneller is dan je PC aankan

En omdat Teufel het beste uit twee werelden samenbrengt is er ook nog de 23,5 inch EIZO FG2412 monitor. Deze monitor heeft namelijk een enorme 240 Hz en claimt daarmee de allereerste monitor in de game-industrie te zijn die dit heeft. Wat heb hier je eigenlijk aan? Wil dit zeggen dat deze monitor een hoeveelheid van 240 beeldjes per seconde weergeeft?

Mocht jij een powerhouse van een videokaart hebben waarbij het je al lukt om 120 beelden per seconde op je beeldscherm te krijgen, dan is dat een prestatie. Verwacht niet dat je met deze monitor daadwerkelijk 240 unieke beeldjes op je beeldscherm krijgt. Dit is namelijk niet het geval.

Eizo gaming monitor

Rustiger beeld

Je krijgt bij deze monitor maximaal 120 unieke beelden per seconde waarbij hij elk beeld dubbel weergeeft. Het verschil met het tweede beeldje dat uniek is aan de vorige, is dat bij dit frame de ‘backlight’ dimt. Dit zorgt uiteindelijk voor een rustiger beeld.

Al met al zorgt dit voor een geweldig en enorm snel beeld. Deze ‘neppe’ 240 Hz levert daadwerkelijk een bijdrage aan de kwaliteit van het beeld en er kan met gemak worden gezegd dat dit een van de beste gaming monitoren is die je op dit moment kan krijgen.

Het beeldscherm heeft een fijn formaat van 23,5 inch en geeft de kleuren op een betere manier weer dan een gemiddeld scherm. Tot slot zit er ook een laagje over het beeldscherm heen die glare voorkomt. Een goede uitkomst wanneer je graag op een zonnige zomerdag wilt genieten van een potje Battlefield.

eizo foris fg2421

Teufel Concept E - Decadent en heerlijk gamen

Wat Teufel claimt klopt ook. De combi biedt je inderdaad een geweldige gaming-ervaring die je het gamen op een ‘normale’ monitor met een koptelefoon snel wilt doen vergeten. Het geluid komt overal vandaan met een kwaliteit die ongeëvenaard is.

Daarbij aansluitend heb je een beeldscherm met een beeld dat niet alleen enorm snel is, maar ook nog een enorm mooie kleurweergave heeft met een matte cover tegen de glare. De set staat te boek als een gaming combi, maar wanneer je deze set aangesloten hebt aan je televisie voor een spannende film komt hij net zo goed tot zijn recht.

De set kost je tijdelijk 799,99 euro. Een prima deal voor een set die dit geld absoluut waard is. Los betaal je 449,99 euro voor de audioapparatuur en 499,99 euro voor de monitor.