De tien tofste Resident Evil Origins Collection screenshots

  Resident Evil Origins Collection bundelt de twee games die de oorsprong van de franchise vormen. De game is intussen uit en wij vonden het daarom tijd om jullie te voorzien van de tien tofste Resident Evil Origins Collection screenshots. We hebben speciaal voor jullie deze screenshots zelf gemaakt!

  De Resident Evil franchise loopt al een hele tijd en kent al ruim 20 games. In de Resident Evil Origins Collection neemt Capcom ons nog een keertje mee naar het landhuis, waar alles begon. In dit landhuis is van alles te beleven, van mooie momenten tot de meest bizarre stukken waar je gillend van achter de bank duikt.

  Let op, in deze special wordt een deel van het verhaal gespoild. Als je de games nog wil spelen zonder voorkennis is het verstandig om niet verder te lezen.

  Terwijl wij de games in deze collectie aan het spelen waren hebben we regelmatig een screenshot voor jullie gemaakt. En natuurlijk hebben wij de tien tofste screenshots voor jullie in deze special verzameld.

  Resident Evil Origins Collection Screenshots

  10. Een losgeslagen trein of toch niet?

  We beginnen in de Ecleptic Express, waar het voor de gebeurtenissen in het landhuis mis gaat. Het S.T.A.R.S. Bravo team is ter plaatse en onderzoekt een zaak. Rebecca Chambers vindt als ze op zoek is naar Billy Coen, een voortvluchtige crimineel, ineens een trein die stil op het spoor staat. Ze stapt in en alles lijkt rustig.

  Maar al snel gaat het mis. De trein blijkt vol zombies te zitten en gaat ook nog eens 'vanzelf' zonder machinist rijden. Tijd om de trein te stoppen en daarvoor moeten Rebecca en Billy onder andere door de vieze keuken van de trein navigeren. In de koelkast van de keuken zit bovendien een onaangename verrassing.

  9. Vol op de rem!

  De trein blijkt later niet helemaal onbestuurbaar te zijn, evenals dat deze niet vanzelf is gaan rijden. Het is wel zo dat er geen levende ziel meer aan boord is om de trein op tijd tot stilstand te brengen, behalve Rebecca en Billy. Al redelijk snel krijgt het duo het idee om de trein tot stilstand te brengen met de noodremmen.

  Maar ook dat gaat natuurlijk niet van harte. De trein heeft een behoorlijk aparte noodrem die door twee personen bediend moet worden. Rebecca moet aan de ene kant de rem bedienen en Billy neemt die aan de andere kant voor zijn rekening. Een stukje haast is geboden, willen ze niet verongelukken. De trein remt op tijd, maar door zijn snelheid crasht deze alsnog.

  In een tunnel komt het tweetal tot stilstand en de onderdelen van de trein liggen overal te branden. Gelukkig voor ons levert dat een toffe screenshot op.

  8. Rebecca redden

  Via een riooltunnel komen Rebecca en Billy in Resident Evil 0 HD Remaster terecht in de trainingsfaciliteit. Een plek die als proefterrein gebruikt wordt voor de experimenten van Umbrella. Probleem is dat een heel aantal van deze experimenten mis is gegaan en nu los door het huis dwaalt.

  Je krijgt bijvoorbeeld te maken met een zwerm vervelende kraaien en gigantische spinnen, maar dat is nog niks. Een van deze experimenten is namelijk een gigantische duizendpoot die ondanks een smerig uiterlijk wel van een knuffel houdt. Tijd om Rebecca te redden! Helaas is dit ook niet de laatste keer dat Rebecca gered moet worden.

  7. Een huis vol ondoden

  En als de gigantische insecten nog niet erg genoeg zijn, zit het huis ook boordevol zombies. Deze ondoden zijn slachtoffer van het T-Virus, een van de experimenten van Umbrella. Ze zijn hersenloos, langzaam, maar wel dodelijk. En een zombie kun je nog best hebben, maar als je er meer dan een tegen het lijf loopt heb je al snel een uitdaging.

  Vergis je alleen niet als je in een smal en onoverzichtelijk gangetje loopt. Luister goed of je geen voetstappen of dof gekreun hoort. Voor je het weet zit er iemand aan je te knagen!

  6.Piano als puzzel

  Naast alle zombies, losgeslagen experimenten en andere gevaarlijke omstandigheden die Resident Evil 0 HD Remaster je biedt, is er ook tijd voor vermaak. Zo mag je in de game schaken met een gigantisch schaakbord en een stukje op een oude piano spelen. En Billy heeft warempel aanleg voor het pianospel.

  Natuurlijk kun je in Resident Evil niet zomaar pianospelen of schaken. Dit soort dingen is altijd onderdeel van een puzzel om verder te komen. En die heeft de game voldoende te bieden. De ene puzzel is wat duidelijker dan de ander, waar je soms het hele landhuis voor moet doorlopen.

  5. Achtervolgd in de bossen

  In Resident Evil HD kruip je in de huid van Chris Redfield en Jill Valentine. Zij zijn van het S.T.A.R.S. Alpha team en zijn op zoek naar het Bravo team. Ze belanden aanvankelijk ook in het bos, waar Resident Evil 0 begon. Daar komen ze enkele hongerige honden tegen die de S.T.A.R.S. achterna komen.

  Al vluchtend komen komt het Alpha team in het landhuis terecht, maar terwijl één van de teamleden opgevreten werd wisten wij snel een kiekje te nemen!

  4. De eerste moord is speciaal

  Als je eenmaal in het landhuis en even op adem gekomen bent, klinkt er ineens een schot. Chris besluit het te onderzoeken, terwijl Jill en Wesker achterblijven in de hal van het landhuis. Chris komt in een eetkamer terecht en vervolgt zijn weg door de deur achterin.

  Al snel ziet hij een kerel voorovergebogen over iemand anders heen zitten. Als deze opstaat, weet Chris dat het foute boel is. Enkele seconden later is de eerste moord in het landhuis gepleegd. En die is speciaal, dus krijg je er een Trophy voor!

  3. Bloedirritante vleermuis

  Voor deze screenshot gaan we nog even terug naar Resident Evil 0 Hd Remaster. In beide games kom je namelijk behoorlijk wat pittige vijanden tegen, maar eentje steekt er toch wel moet kop en schouders bovenuit. De vleermuis die je in de kerk tegen het lijf loopt is namelijk één van de moeilijkste bazen in de game.

  Als Billy de kerk in gaat en daar een kamertje checkt bij het altaar is alles nog vredig. Maar zodra hij weer buiten komt, valt er een vleermuis via het dak naar binnen. Deze vleermuis heeft wel trek in een hapje en gaat Billy dan ook te lijf. En hij is bloedirrirant. En dan niet eens doordat hij zelf zo irritant is, maar zijn kleine maatjes wel.

  Die stunnen Billy namelijk steeds, waardoor de grote vleermuis aan kan vallen en jij steeds mis schiet. Je zou er bijna van met je controller gaan gooien!

  2. Enge gangetjes

  Het landhuis in Raccoon City is in de Resident Evil Origins Collection een stuk opgeknapt en de sfeer is nog beter zoals we in de review al aangaven. En dat geldt ook voor de iconische enge gangetjes die je talloze keren moet doorlopen. Een van de meest angstaanjagende gangen in Resident Evil is toch wel deze.

  Als je er voor het eerst doorheen loopt verwacht je van alles, maar er gebeurt niets. De tweede en derde keer ook niet, terwijl je dit nog steeds verwacht. Maar dan, als je er voor de zoveelste keer doorheen loopt en absoluut niet verwacht dat er iets gebeurt, breekt de pleuris er los. Beide games zitten vol met dit soort stukjes, waar je van angst achter de bank belandt.

  1. Er kan er maar één de baas zijn

  En als je denkt dat je alles gehad hebt in deze Resident Evil games, krijg je ook nog eens te maken met een hele andere vorm van het virus. Als je namelijk al tot aan je middel in de ellende zit kom je namelijk oog in oog te staan met de Tyrant (en de Proto Tyrant in Resident Evil 0). Deze vijand is een gemuteerde werknemer van Umbrella die het natuurlijk op jou gemunt heeft.

  Tijd om het zware geschute tevoorschijn te toveren of om te tennen voor je leven dus! Resident Evil Origins Collection is vanaf 22 januari te koop.

  Resident Evil Origins Collection

  Verkijgbaar vanaf 22 january 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.