Aquaman Review (4K Blu-ray) - Spektakel in je woonkamer

  Toen Jason Momoa vijf jaar geleden benaderd werd om de hoofdrol te vertolken in Aquaman lachte hij zich rot. Hij? Nee joh! Hoe kom je erbij. Nu lachen wij, de kijkers. Want Momoa is Aquaman! Uitlachen zullen we de beste man alleen niet, want wat zet hij zijn rol met overtuiging neer, zoals te lezen is in deze Aquaman review.

  Jason Momoa dus. Waar kennen we die naam ook alweer van? Nou, voor de meesten is hij wellicht bekend van Game of Thrones. Daarin speelde hij een aantal episodes de befaamde Khal Drogo. Wie? Degene met wie Khaleesie – Mother of the Dragons- móest trouwen. Weten we het weer? Gelukkig zet hij in Aquaman een wat charmantere rol neer en zal niet iedereen hem haten.

  Hij is namelijk niet van het een op het andere moment ineens koning van een onderwaterwereld. Eigenlijk is hij gewoon Arthur Curry, een half-mens, half-Atlantiër. Voor we überhaupt op zijn leven inzoomen, krijgen we eerst via een flashback een zoetsappig liefdesverhaal voorgeschoteld van zijn ouders, die gespeeld worden door Nicole Kidman en Temuera Morrison. Je krijgt wat je verwacht: romantische onzin gecombineerd met wat stijlvolle actiescenes.

  aquaman review

  Een indrukwekkende cast

  Want uiteraard was het romantische begin alleen maar schone schijn en is het Tom Curry (gespeeld dus door Morrison) die moet waken over zijn kleine kindje, Arthur. Ondertussen gedraagt hij zich als een heuse Haichi door elke dag naar een zelfde punt terug te keren. Als kijker kun je je vinger wel in je strot steken, want wat is het een flauwekul. Maar gelukkig wordt het hierna een film om van te genieten! Niet voor niets gaf onze Timo de bioscoop-ervaring een dikke acht.

  En dat terwijl het verhaal niet eens zo heel bijzonder is: een jongen die ontdekt dat hij krachten heeft en kennelijk nog een broer heeft zitten in het water met een complete oorlog tot gevolg. Die actie is in de film ingevuld met een indrukwekkende cast. Naast Momoa en Kidman schitteren Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson en Dolph Lundgren. Met deze cast is pure kwaliteit binnengehengeld en dat siert de film. Alleen Lundgren komt misschien niet heel goed uit de verf, maar Heard doet het als Mera - de tegenspeelster van Momoa - puik werk en hetzelfde kan gezegd worden voor Wilson, die de ‘gemene’ broer moet spelen van Momoa.

  aquaman review

  Geniet van alle aanwezige extra content

  Voor het verdere verhaal verwijzen we graag naar de eerdere recensie van Timo. De vraag is nu of de film een aanschaf waard is voor thuis. 35 euro voor een 4K-versie is niet niets, maar geloof ons dat dit één van de betere films is die zo’n 4K-aanschaf waard is. Door alle technieken van vandaag de dag is het namelijk mogelijk geweest om een gigantisch onderwater spektakel te bouwen. Iets waar je misschien niet meteen bij stilstaat als je de film voor het eerst ziet. Maar Atlantis leeft en kent ongelofelijk veel details. Iets wat nooit zó levensecht eruit had kunnen zien zonder de techniek en kennis van nu. De special effects zijn ongekend.

  De meerwaarde van de 4K-versie, waar je overigens ook nog een normale Blu-ray disc bij krijgt, zijn zonder twijfel de vele extra’s. Helaas ontbreken er bloopers van tijdens het filmen, maar de film biedt enorm veel andere extra’s. Zo kom je bijvoorbeeld meer te weten over regisseur James Wan. Iemand die duidelijk een visie heeft en niet bang is om te spelen met camerastandpunten.

  Als je in de bioscoop Aquaman hebt gezien, herinner je je misschien nog wel hoe Mera en Aquaman over diverse daken renden, a la Prince of Persia. Continu vlogen de kogelgaten ze om de oren. Wat je je misschien niet herinnert, zijn de perspectieven vanuit waar je de actie beleefde. Die heb je namelijk gezien vanuit meerdere hoeken. Iets wat je allemaal meekrijgt als je de extra’s bekijkt van de Blu-ray. Pas dán weet je wie Wan is.

  aquaman review

  Aquaman review - Spetterend spektakel

  Ook interviews met leden van de cast staan erop, waaronder met Kidman. Zij vertelt dat het een eer voor haar was om mee te werken aan deze film, terwijl men van te voren dacht dat ze nooit interesse zou hebben. Het mooie is dat het plezier er bij haar duidelijk van afspat. Zo vaak zien we haar niet als ‘heldin’ met een drietand in de hand. Toegegeven, het is zeer smaakvol om naar te kijken.

  We zullen verder niet te veel verklappen, maar Aquaman op 4K is geen miskoop. Niet alleen de film is smaakvol door alle special effects, ook de extra’s op de Blu-ray zijn om van te genieten. Bovendien is de film de perfecte voorbereiding op deel twee die er ook aan komt, al duurt dat nog even. Houd je van superhelden? Houd je van indrukwekkende actie? En houd je van een schitterende onderwaterwereld? Dan is Aquaman zeker wat voor jou, voor je het weet tover je je woonkamer om tot een groot aquarium. Heerlijk toch?

  8

  De plus- en minpunten

  • Bekende koppen
  • Prachtig gemaakt
  • Veel extra's meegeleverd
  • Zwak begin van de film

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.