Beste gamemodi aller tijden- Even iets anders dan multiplayer

  Games worden steeds vaker uitgebreid met verschillende alternatieve gamemodi. Call Of Duty: Black Ops 4 voegt bijvoorbeeld een ‘One In The Chamber’ modus toe aan zijn battle royale modus. Wat zijn nog meer goede alternatieve gamemodi. Lees hier onze top 10 beste gamemodi aller tijden

  10. Dodgeball - Gears Of War 4

  We trappen onze top 10 beste gamemodi aller tijden af met een niet zo onschuldig potje trefbal. Het geliefde en tegelijkertijd gehate spel wat kinderen tot ergernis aan toe moeten spelen op de basisschool heeft nu een bloederige en brute wending. In de Dodgeball spelmodus in Gears Of War 4 heb je geen fysieke bal die je op je tegenstander moet gooien, maar er gelden wel dezelfde regels bij dit bloedbad als bij trefbal.

  In teams van 5 is het de bedoeling om de tegenstanders allemaal te vermoorden. Net als bij trefbal kun je iemand weer tot leven wekken als je iemand uitschakelt en daarna minimaal vijf seconden blijft leven. Een gevallen teamgenoot zal dan weer op de map verschijnen. Een leuke afwisseling op het normale bloedbad wat vaak wordt veroorzaakt in Gears Of War.

  9. Walker Assault - Star Wars Battlefront

  De volgende op onze lijst van beste gamemodi aller tijden is Star Wars Battlefront. De iconische scène in Star Wars: The Empire Strikes Back, waar de rebellenbasis wordt belaagd door gigantische AT-AT Walkers kun je keer op keer herbeleven in de gamemodus Walker Assault in Star Wars Battlefront. Spring in je favoriete voertuigen of ga de strijd aan op het slachtveld.

  De gamemodus is bijna één op één te vergelijken met de scène uit de film. Het kamp van de rebellen moeten er alles aan doen om de AT-AT Walkers te stoppen voordat zij in bereik zijn om de schildgenerator van de rebellenbasis te vernietigen. De rebellen kunnen in de iconische Snowspeeder stappen om de AT-AT Walkers te laten struikelen door middel van een gespannen touw rond de benen van de Walker.

  8. Balloon Battle - Mario Kart

  Mario Kart is een klassieker onder de Nintendo-games. Naast de Grand Prix modus zijn er ook een aantal alternatieve gamemodi die ook zeker het spelen waard zijn. De leukste hiervan is toch echt wel Balloon Battle. Spelers krijgen aan het begin van de game drie ballonnen achter hun kart gespannen.

  Door middel van de vele items in Mario Kart is het de bedoeling om de ballonnen van de tegenstander te laten knappen. Het is ook mogelijk om een ballon van een tegenstander te stelen. Dit doe je door een paddenstoel te gebruiken waar je een korte snelheidsboost van krijgt. Hiermee ram je een tegenstander en pak je zo een ballon af.

  7. Horde modus - Verschillende games

  Deze modus is vooral leuk als je tegen zombies of wezens vecht. Om Gears of War even als voorbeeld te nemen. Je vecht hier in 50 rondes tegen een eindeloze stroom aan vijanden. Na elke 10 rondes komt er een dikke eindbaas waar je tegen vecht.

  Een leuke afwisseling op singleplayer en multiplayer modus. In plaats van tegen andere spelers te vechten, vecht je nu met anderen tegen een eindeloze stroom aan vijanden. Samenwerking is vaak key in deze modus. Hoelang zou jij het volhouden? Veel games bieden een horde modus aan en daarom is dit één van de redenen dat deze modus in onze top 10 beste gamemodi aller tijden staat.

  6. One In The Chamber - Call Of Duty

  Tijdens het spelen van de multiplayer modus van Call Of Duty krijg je vaak te maken met spelers die in het rond schieten in de hoop dat ze iemand raken. Meestal raken deze spelers ook daadwerkelijk iemand, wat tot ergernis kan zorgen bij de gene die dood ging. Voor degene die hier totaal geen zin hebben is daar 'One In The Chamber'.

  In de ‘One In The Chamber’ modus van Call Of Duty heb je maar één kogel in je magazijn en heeft iedereen hetzelfde wapen. Spelers kunnen nog wel gebruik maken van een mes, waardoor ze hun kogel kunnen sparen en zelfs een extra kogel krijgen.

  5. Gun Game - Call Of Duty

  Gun Game’ is net als ‘One In The Chamber’ een leuke afwisseling op de normale multiplayer van de Call Of Duty franchise. In deze modus begint iedereen met hetzelfde wapen. Als zij iemand neerschieten met dit wapen gaan ze over tot het volgende wapen in de rij. Dit kan gaan van handpistool naar raketwerper, genoeg afwisseling dus.

  Bij ‘Gun Game’ gaat het erom dat je zo snel mogelijk alle wapens afwerkt en als eerste iemand vermoordt met het laatste wapen, wat meestal een mes is. De roulatie van wapens kan er voor zorgen dat de ene persoon met een automatisch wapen rondloopt en de ander pas een zielig pistool heeft.

  4. Heists - GTA Online

  De Heist missies in Grand Theft Auto Online waren eerst een onderdeel van de Heists Update voor de game, die 10 maart 2015 werd gelanceerd. Deze modus werd later uitgebreid tot wat het nu is. De GTA Online Heists zijn goed te vergelijken met de Heists in de singleplayer modus van GTA V.

  Het verschil is dat er uit jouw team één iemand wordt gekozen om Heist leider te zijn. Dit persoon moet voor de Heist een bepaald bedrag betalen om de klus te financieren. De Heist leider kan ook bepalen hoe de buit wordt verdeeld over het team. Een geweldig leuke gamemodus die je met vrienden kan spelen. Terecht dat deze modus in onze top 10 beste gamemodi aller tijden staat.

  3. Battle Royale

  Battle royale groeit met de dag nog steeds aan populariteit. Nu steeds meer games de modus toevoegen zijn er steeds meer titels die deze modus aanbiedt. In een battle royale modus speel je met een gigantisch aantal personen op dezelfde map.

  Op de map kunnen spelers verschillende wapens en items oppakken die ook weer gestolen kunnen worden door andere spelers als die je vermoorden. In battle royale wordt de map steeds kleiner, waardoor je vaker vijanden tegenkomt dan in het begin van de game. In Fortnite is het ook nog mogelijk om zelf constructies te bouwen die je beschermen tegen vijanden.

  2. Co-op Story

  Onze runner up van onze top 10 beste gamemodi aller tijden gaat naar co-op story. Veel games hebben een fantastisch verhaal waar je urenlang in verstrikt kan raken. Personages waar je aan gehecht raakt en het karakter van de hoofdpersoon waar je zo van houdt. Hoe leuk is het om een fantastisch verhaal niet alleen, maar met een vriend of vriendin te kunnen beleven.

  Games als Borderlands en Far Cry geven de optie om verhaallijnen te ervaren met een medespeler. Een ander voordeel van co-op is dat moeilijke levels opeens niet meer zo moeilijk zijn, aangezien je altijd iemand naast je hebt staan die je er doorheen loodst.

  1. Zombiemode - Call Of Duty: Black Ops serie

  Op nummer één van onze top 10 beste gamemodi aller tijden staat de zombiemodus van Call Of Duty. Een eindeloze stroom aan hersenloze zombies houdt je vaak uren bezig. Overleven is lastig naarmate de rondes vorderen en wapens hebben steeds minder effect. Eindeloos veel Easter eggs die verstopt zijn in de verschillende Zombie Maps kunnen je dag en nacht wakker houden, want hoe vinden we nu dit ene wapen of hoe krijgen we dit einde?

  Er is een gigantische hoeveelheid aan dingen die je kunt doen in deze modus. Van het zoeken naar een upgrade-machine, naar het halen van een zo hoog mogelijke ronde. De zombies in deze modus worden steeds sterker en dat is ook zeker te merken. Je moet erg goed opletten dat je geen zwakke wapens houdt en dat je genoeg geld hebt, aangezien je zomaar eens zonder kogels kan komen te zitten. Een terechte nummer één in onze top 10 beste gamemodi aller tijden.

  Beste gamemodi aller tijden - Even iets anders

  Heb je even genoeg van de normale singleplayer en multiplayer modi en heb je een keer zin in iets anders? dan is deze lijst met beste gamemodi aller tijden iets voor jou. Veel multiplayer modi hebben een leuke of grappige extra modus waar je urenlang van kunt genieten. Een potje trefbal zal nooit meer hetzelfde zijn.

  Gears of War 4

  Verkijgbaar vanaf 11 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.