De vijf beste Devil May Cry Dante momenten aller tijden

  Op 8 maart is het weer tijd om engelen te laten schreeuwen en demonen te laten huilen. De meester op dit gebied is Dante. Deze demonenjager heeft de afgelopen 18 jaar flink wat meegemaakt. In deze special zetten wij de beste Devil May Cry momenten van Dante op een rijtje.

  5. Dante krijgt de kracht van Sparda (Devil May Cry)

  De eerste notering van de Devil May Cry Dante momenten in de lijst is misschien niet de grappigste of de coolste, maar zeker wel een van de belangrijkste in de serie. Een kerkorgel begeleid je naar een groot standbeeld in een kamer omgeven door zuilen. Dit is het moment waar je naartoe werkt: het gevecht tegen de opperdemoon Mundus.

  Mundus verrast Dante met een aanval die hem gewond achterlaat. Als de demoon het wil afmaken, springt Trish tussenbeide om de witharige held te redden. Zodra Mundus het karwei wil afmaken, reflecteert Dante de aanval met zijn ogen. De innerlijke kracht van zijn vader, de legendarische demonen ridder Sparda, is ontwaakt.

  4. De eerste ontmoeting met Jester (Devil May Cry 3)

  Ken je het gevoel dat je krijgt als je de deur achter je dichttrekt en je tot de conclusie komt dat de sleutel nog binnen ligt? Heel vervelend uiteraard, maar het kan altijd erger. Daar komt Dante in Devil May Cry 3 achter. Naast het feit dat hij niet meer terug kan, valt een lang geneusde hofnar hem ook nog eens lastig.

  Deze hofnar, met de toepasselijke naam Jester, weet wel hoe Dante terugkomt. In plaats van het te vertellen, maakt hij hem belachelijk. Iets dat de demonenjager hem met flink wat kogels uit Ebony en Ivory betaald zet. De scène is een mooi samenspel tussen de twee personage en tovert elke keer weer een lach op je gezicht. Daarom is het een van onze favoriete Dante momenten uit Devil May Cry.

  3. Seksuele innuendo´s met Lucifer (Devil May Cry 4)

  Dante is veel dingen, maar succesvol bij de dames is hij zeker niet. Dit zou zeker anders zijn als ze hem met Lucifer door de lucht hadden zien vliegen. In Devil May Cry 4 vernietigt Dante alle helpoorten op een stijlvolle manier. Maar in deze scène gooit hij er een seksueel sausje overheen.

  Dante doet altijd iets speciaals als hij een nieuw wapen krijgt. De combinatie van zijn uitspraken en de Spaanse gitaar maken dit echter de beste van allemaal. Dit is vooral te danken aan het geweldige stemwerk van Reuben Langdon. Langdon gaat al sinds het begin voor de volle honderd procent voor de rol. Bij zijn eerste auditie voor Dante heeft hij zelfs zijn haar wit geverfd.

  2. DMC Shakespeare featuring Dante en Agnus (Devil May Cry 4)

  ¨Is gezond verstand, de prijs die je moet betalen, voor macht!?¨ Het is een van de eerste zinnen die Dante zegt in dit theatrale moment uit Devil May Cry 4. Dit Dante moment is een van de vreemdste uit de hele serie en daarom een van de beste. Wie had nu verwacht dat deze demonenjager een innerlijke Shakespeare heeft?

  Dit tafereel komt goed tot zijn recht dankzij de manier waarop de dialogen zijn gedaan. Vanaf Devil May Cry 3 worden zowel de stemmen als de bewegingen live opgenomen. Hierdoor lijkt het ook echt alsof de personages op een podium optreden. Als Dante ooit met pensioen gaat, kan hij altijd nog een baantje als acteur najagen.

  1. Dante en Vergil tegen Arkham (Devil May Cry 3)

  Er gaat niets boven de band tussen broers. Dat bewijzen Dante en Vergil wel als ze het samen opnemen tegen Arkham. In Devil May Cry 3 vechten de twee zonen van Sparda constant met elkaar, maar zodra Arkham de kracht van hun vader absorbeert, moeten ze wel samenwerken.

  Dit Dante moment uit de derde Devil May Cry heeft een geweldige choreografie en is, verhaaltechnisch, de oorsprong van de ¨Jackpot!¨ uitspraak. Een uitspraak die de broers in hun kindertijd hebben bedacht. En laat die nou net hoorbaar zijn in een van de trailers van Devil May Cry 5...

  De vijf beste Dante momenten uit de Devil May Cry serie

  Dit waren onze vijf beste Dante momenten uit de Devil May Cry games. Er zijn natuurlijk veel meer goede, toffe en knotsgekke momenten in de serie. Welke hebben we volgens jou gemist? Laat het ons weten in de comments!

  Devil May Cry HD Collection

  Verkijgbaar vanaf 3 april 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.