WWE 2K19 Preview - Plezier op nummer één

  Over een paar weken mogen we eindelijk weer de virtuele ring instappen. Vanaf 9 oktober is WWE 2K19 namelijk verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Wij gingen alvast met de game aan de slag voor een eerste indruk. Lees er alles over in onze WWE 2K19 preview!

  WWE 2K19 is alweer de zesde game in de reeks die door 2K wordt uitgebracht. Wij reisden af naar een wel heel speciale plek om de worstelgame alvast flink onder handen te nemen, namelijk het WWE Performance Center in Orlando. In het gezelschap van WWE Superstars en worstelaars in training lieten we zien dat ook gamers een goed partijtje kunnen worstelen.

  WWE 2K19 Preview

  Meer nadruk op plezier

  Voor we daadwerkelijk aan de slag mochten met de game, gaven de ontwikkelaars een korte presentatie. Tijdens deze presentatie werd de nieuwste trailer onthuld en hieruit werd direct duidelijk dat WWE 2K19 een enorme fun-factor zal bevatten. De ontwikkelaars gaven aan dat de nadruk de afgelopen jaren iets te veel op realistische simulatie heeft gelegen, waardoor plezier meer naar de achtergrond is geraakt. Om dit te bevorderen, zitten er in dit nieuwe deel onder andere een Big Head Mode en meerdere filters die het uiterlijk van de game wijzigen.

  Zo is er een filter dat ervoor zorgt dat de game er cel-shaded uit komt te zien. Als het tekenfilm-stijltje je niet helemaal ligt, is er ook nog een filter dat het uiterlijk van de game verandert naar dat van een korrelige 8-bit game. Een andere opvallende toevoeging is het personage Boxman dat er grofweg uitziet als een Minecraft-personage. Fans van de Character Custimization kunnen straks helemaal los met dit personage, want met een speciale paint-tool kun je hem volledig inkleuren zoals je zelf wilt.

  WWE 2K19 Preview

  Tower of power!

  Een andere nieuwe toevoeging aan WWE 2K19 is de zogeheten Tower Mode. Deze spelmodus is sterk geïnspireerd op de Tower Modes uit klassieke vechtgames zoals Mortal Kombat. Je zult dus achter elkaar een reeks worstelaars moeten verslaan. In deze spelmodus wordt het kaf van het koren gescheiden, want Tower Mode is een behoorlijk pittige uitdaging.

  Niet alleen zul je teruggezet worden naar het begin van de tower wanneer het niet lukt om een tegenstander te verslaan, maar je moet het ook nog allemaal op dezelfde health bar voor elkaar krijgen. De tofste uitdaging in de Tower Mode is zonder twijfel de Million Dollar Challenge waarmee je in het echt een miljoen dollar kunt winnen.

  Spelers die vaardig genoeg zijn om deze tower te verslaan kunnen via YouTube een video uploaden waarin zij vertellen waarom zij het prijsgeld verdienen. Er zal vervolgens één speler uitgekozen worden die het tijdens een groots evenement op mag nemen tegen niemand minder dan worstel-legende A.J. Styles!

  WWE 2K19 Preview

  Het juist moment om in te stappen

  Verder is er geen gebrek aan nieuwe toevoegingen in WWE 2K19, want de game moet natuurlijk ook een beetje lekker spelen! Gelukkig doet het spel dat zeker, want er lijkt dit jaar een hoop vooruitgang te zitten in de besturing Alle bewegingen en vaardigheden verlopen dit jaar net iets soepeler dan voorheen. Hoewel de leercurve nog steeds vrij hoog ligt, is WWE 2K19 al een stuk toegankelijker dan zijn voorgangers. Zo zijn reversals makkelijker om uit te voeren en bevat de game duidelijkere tutorials.

  Hoewel WWE 2K19 nog steeds geen game is die je heel makkelijk oppikt, lijkt het voor beginners een goed deel te zijn om in te stappen. Met wat oefening zullen nieuwkomers hun tegenstanders binnen de kortste keren alle kanten van de ring laten zijn. Tel hierbij op dat alle klassieke modi zoals Hell in a Cell, Backstage Brawl en Tables, Ladders and Chairs weer van de partij zijn en je hebt een WWE-game die zeer solide lijkt te gaan worden.

  WWE 2K19 Preview

  WWE 2K19 Preview - Let's get ready to rumble!

  Tijdens onze tijd met WWE 2K19 is heel duidelijk geworden dat 2K goed naar haar fans heeft geluisterd. Er wordt minder nadruk gelegd op een zo realistisch mogelijke simulatie, waardoor er meer ruimte ontstaat voor plezier. Showworstelen is op de eerste plaats een vorm van entertainment en dat lijkt in WWE 2K19 weer veel meer naar voren te gaan komen. Niet alles hoeft meer serieus genomen te worden, wat onder andere tot uiting komt in de nog altijd hilarische Big Head Mode en de verschillende filters die het uiterlijk van de game veranderen.

  Als je al jaren behoefte hebt aan een luchtige worstelgame, dan kan WWE 2K19 zomaar de game zijn waar je al die tijd op gewacht hebt. Ook voor nieuwkomers lijkt WWE 2K19 een prima moment te zijn om in te stappen. Want hoewel de leercurve nog steeds vrij hoog ligt, is WWE 2K19 een stuk toegankelijker dan zijn voorgangers. Hiermee rest ons nog slechts één ding dat wij moeten zeggen, namelijk: LET'S GET READY TO RUMBLEEEE!

  WWE 2K19

  Verkijgbaar vanaf 9 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.