The Lion's Song Hands-on - Korte verhalen om tot rust te komen

Preview
dinsdag, 06 september 2016 om 11:36
xgn google image
Games zijn tegenwoordig niet alleen bedoeld om je een actievolle ervaring te geven, met explosies, rondvliegende kogels of vlijmscherpe zwaarden. Games waarmee je even heerlijk tot rust kan komen zijn in opkomst en daar valt ook The Lion’s Song onder, een verhalende Point & Click-game. Lees in onze The Lion’s Song hands-on hoe dat uitpakt.
The Lion’s Song is een verhalende game, maar in tegenstelling tot vergelijkbare games heeft The Lion’s Song geen lineair verhaal. Het verhaal volgt het leven van drie verschillende karakters in Oostenrijk aan het begin van de 20ste eeuw, die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken hebben. Elk personage heeft zijn eigen episode en pas in de vierde en tevens laatste episode, worden de connecties die ze met elkaar hebben duidelijk, aldus ontwikkelaar Mipumi Games.
Het eerste wat opvalt aan The Lion's Song is de tekenstijl en het beperkte kleurenpalet van zwart, beige en verschillende kleuren bruin. De omgevingen zijn over het algemeen statisch en enkel een paar elementen zullen de pixels in beweging zetten, zoals het knipperen van ogen of de damp die van een kop hete koffie afkomt. De stijl is erg rustgevend voor de ogen en dankzij de minimale bewegingen kan je makkelijk een hele episode uitspelen zonder pauze te nemen.
The Lionâs Song hands-on

Een meesterwerk schrijven in de Alpen

In de eerste episode van The Lion’s Song – die gratis te downloaden is vanaf Steam - maken spelers kennis met Wilma, een jonge en getalenteerde componiste die een probleem heeft. Ze geeft binnenkort een groot concert, dat haar carrière in de lift kan zetten, maar het kan tevens de ondergang voor haar carrière betekenen. Omdat de druk om te presteren zo hoog ligt, krijgt ze ook nog eens te kampen met een writer’s block.
Ze probeert tot rust te komen in de bergen en inspiratie te zoeken voor haar meesterwerk. Welke keuzes spelers vervolgens maken voor Wilma, zoals in haar telefoongesprekken, zullen de basis vormen voor het stuk dat Wilma schrijft. De episode sluit af met het concert, waarbij je jouw eigen keuzes hoort in de vorm van klassieke muziek.
The Lionâs Song hands-on

Driedimensionale kunst op een tweedimensionaal doek

Het hoofdpersonage in de tweede episode van The Lion’s Song is net als Wilma ook een artiest, maar dan van een heel andere orde. Franz is namelijk een schilder en wij kregen hem onder de knoppen in onze The Lion’s Song hands-on. De kracht van Franz zijn stijl ligt niet zozeer in zijn artistieke vaardigheden, hoewel die ook dik in orde zijn, maar meer in zijn vaardigheid om door iemand heen te kijken en precies te zien wat iemand voor karakter heeft.
Tijdens The Lion’s Song hands-on kregen we de keuze tussen twee verschillende modellen om te schilderen, namelijk een luitenant in het leger of een succesvolle bankier. We begonnen met de luitenant, waarbij snel duidelijk werd dat hij niet bang is om zichzelf aan de wereld te laten zien, want binnen de kortste keren stond hij naakt te poseren. Maar nadat we een aantal vragen stellen, blijkt dat er ook een andere kant aan hem kleeft die hij niet graag laat zien.
De bankier is daarentegen een compleet ander karakter. Hij weet dat hij met een zilveren lepel in zijn mond is geboren en schaamt zich daar ook een beetje voor, hij had liever gehad dat hij zich vanaf niets kon opwerken naar de top. Daarnaast is hij een persoon die klaar staat om iedereen te helpen, maar net zoals de luitenant probeert hij die kant van hemzelf enigszins te verstoppen.
De schilderijen hebben voor Franz zelf ook een belangrijke betekenis, want ondanks dat hij ieders karakter doorziet, kan hij bij zichzelf niet zien wat voor persoon hij is. Door middel van de schilderijen probeert hij erachter te komen wie hij is. Onze The Lion’s Song hands-on eindigde met een blackout die Franz krijgt, maar helaas konden we er niet achter komen wat daarachter schuilt.
The Lionâs Song hands-on

Non-lineaire episodes

De derde episode draait om Emma, een briljante wiskundige, die zich verstaanbaar probeert te maken in een wereld die door mannen wordt gedomineerd. Op wat voor manier dat verhaal zich gaat afspelen weten we nog niet precies, evenals de laatste episode van The Lion’s Song. Het derde deel van het verhaal komt namelijk aan het einde van 2016 uit en de afsluiter aan het begin van 2017.
In welke volgorde de episodes worden gespeeld, maakt volgens Mipumi Games niet uit, omdat de episodes niet direct invloed op elkaar hebben. Toch zitten er wel aanwijzingen van de verschillende personages in de andere episodes. Zo wordt er in een lobby waar Franz frequent komt muziek gedraaid, maar als spelers eerst de episode van Wilma hebben gespeeld, dan draait haar muziek in de lobby. Omgekeerd ziet Wilma of Emma misschien ergens een schilderij van Franz hangen.
De episodes duren niet lang met een gemiddelde speeltijd van één a twee uur, ze zijn daarom ook ideaal om vaker te doorspelen om achter de verschillende eindes te komen.
The Lionâs Song hands-on

The Lion’s Song hands-on – Smaakt naar meer

The Lion’s Song hands-on die we hebben gespeeld heeft ons benieuwd gemaakt naar het verdere verhaal van Franz, die een aantal verschillende kanten op kan gaan. We vragen ons daarnaast ook af hoe de personages met elkaar verbonden zijn in de vierde episode. De korte episodes en de prachtige en rustige tekenstijl lijken perfect om even tot rust te komen en jezelf te verplaatsen in één van de drie verschillende karakters.

Populair Nieuws