The Elder Scrolls Online Elsweyr locaties - De tofste plekken in beeld

  The Elders Scrolls Online is onlangs verrijkt met een hele nieuwe wereld, namelijk die van Elsweyr. In deze wereld vliegen draken vrij rond en staan de Khajiiti centraal. Wij maakten een virtuele tour en nodigen jou uit voor de vijf tofste The Elder Scrolls Online Elsweyr locaties!

  The Elder Scrolls Online zit midden in het jaar van de draak. In totaal komen er vier updates naar de game, waarvan Elsweyr er een van is. De nieuwe wereld die de game verrijkt, voegt niet alleen draken aan de game toe, maar heeft daarnaast een heel aantal toffe locaties om te ontdekken. Reden genoeg voor ons om op ontdekkingstocht te gaan in de woestijnachtige omgeving. Wij nemen je mee op de toeristische route door Elsweyr.

  5. Riverhold

  De eerste locatie waar we je mee naartoe nemen is Riverhold. Deze stad in het noorden van de kaart is omringd door water en alleen toegankelijk als je een nat pak wil halen óf via de smalle brug die naar de ingang leidt. Zodra je Riverhold inloopt zie je dat het eiland waarop de stad is gebouwd efficiënt is gebruikt door de huizen in een cirkel te plaatsen om een plein heen.

  Tegenover de brug is een grote trap te vinden die, wanneer je deze beklommen hebt, een mooi overzicht geeft over de stad. RIverhold is vooral mooi aan het einde van de dag als de zon achter de bergen verdwijnt. Ook 's avonds is de stad erg mooi om te bezichtigen. Wij kozen ervoor om in onze eerste videotour in de avonduren door Riverhold te lopen, voordat we onze reis voortzetten naar de volgende locatie in deze top 5 tofste The Elder Scrolls Online Elsweyr locaties.

  4. Orcrest

  Op ontdekkingsreis in Elsweyr vonden we centraal op de map een hele toffe locatie. Iets rechts van het midden bevindt zich vlakbij de enorme kloof die het landschap van Elsweyr verdeelt namelijk een indrukwekkende publieke dungeon: Orcrest. Deze kun je doorlopen in je eentje, maar ook als groep kun je je hier urenlang vermaken.

  Orcrest is toegankelijk via twee enorme bruggen die al imponerend zijn, maar zodra je overgestoken bent en eenmaal zich op de enorme kerker krijgt valt je mond open van de pracht die de locatie met zich meeneemt. Orcrest heeft aan de buitenkant wat weg van een Aziatische tempel die je betreedt via een lange trap. Vervolgens loop je over een plein richting de gigantische poort die de kerker afsluit. De binnenkant van de kerker laten we je niet zien. Die mag je zelf gaan ontdekken. Zorg er wel voor dat je goede uitrusting hebt voordat je hier een voet binnen zet, want Orcrest is niet mild.

  3. Merryvale Farms

  Elsweyr is niet alleen maar een droge vlakte met zand, oude tempels en rotsformaties. De Khajiiti die in het gebied wonen verbouwen er ook gewassen. Dat is goed te zien in Merryvale Farms, een locatie die in het zuiden van de omgeving ligt. De plantage is omgeven door groen en vormt een aangename afwisseling wat betreft zijn uiterlijk.

  Wij reden de plantage op ons trouwe ros binnen en bekeken deze uitvoerig in de video bovenaan deze pagina. Wat we te zien kregen was vooral veel aan gewassen en hardwerkende Khajiiti, maar ook vonden we hier als enige op de kaart molens en boerderijen. Dit maakt Merryvale Farms tot een unieke locatie en het waard om eens te bezoeken in Elsweyr!

  2. The Stitches

  Voor de op één na tofste locatie in The elder Scrolls Online Elsweyr gaan we even terug naar het midden van de map. Daar loopt namelijk een enorme kloof die The Scar wordt genoemd. Nu is dit een indrukwekkende locatie, maar nog toffer is dat boven The Scar een dorpje ligt genaamd The Stitches. Een toepasselijke naam voor een dorpje dat over een 'litteken' uitkijkt.

  The Stitches is toegankelijk via een serie hangbruggen die je over de kloof heen leiden naar het midden van het ravijn. De lokale bevolking is niet heel groot en bestaat uit een stel criminelen die het dorp runnen. Als je door The Stitches heen loopt merk je al snel dat er een wat vijandige sfeer hangt, al word je niet aangevallen. Tenminste, als je geen verkeerde bewegingen maakt. In onze video hierboven nemen we je mee naar het dorp.

  1. Mirren

  Als je het over de tofste locaties in The Elder Scrolls Online Elsweyr hebt, dan kan de hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. Je kan Nederland immers ook niet laten zien zonder Amsterdam in beeld te brengen. Mirren is de hoofdstad van Elsweyr en daarmee ook meteen de grootste en meest indrukkwekkende locatie die je op de kaart vindt. Mirren is niet alleen aan de buitenkant erg indrukwekkend met zijn silhouet die je al van ver aan de horizon kunt zien, maar ook in Mirren is het nodige aan pracht en praal te zien.

  In onze touristische route zijn we dan ook door Mirren heen gelopen om je zoveel mogelijk te laten zien. Via de grote poort kom je op het binnenplein die met een enorme waterpartij aantrekkelijk is vormgegeven. Verderop vind je de markt en via een aantal trappen kom je bij het paleis van Mirren terecht. Deze wordt indrukwekkend aangekondigd door een beeld van een enorme tijger. Het paleis zelf is ook behoorlijk mooi aan de binnenkant, maar die mag je zelf gaan ontdekken.

  The Elder Scrolls Online Elsweyr locaties - nog veel meer te ondekken

  The Elder Scrolls Online: Elsweyr heeft naast deze vijf ontzettend toffe locaties nog veel meer moois te bieden. Neem bijvoorbeeld The Scar, een enorme kloof die het land in twee delen opsplitst en thuis is voor allerlei wezens. Deze kloof kun je niet alleen gebruiken om snel van A naar B te reizen, maar deze zal ook een grote rol in het verhaal van Elsweyr spelen.

  The Elder Scrolls Online Elsweyr werd door ons in de Elsweyr review beoordeeld met een dikke 9.0.

  Elder Scrolls Online: Elsweyr

  Verkijgbaar vanaf 4 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.