Elder Scrolls Online Elsweyr vernieuwingen - in gesprek met director Matt Firor

  Elders Scrolls Online is verrijkt met een nieuwe toevoeging: Elsweyr. Een heel nieuw land gaat open en nieuwe gezichten laten zich zien. Sommigen vriendelijk en anderen minder vriendelijk. Weer anderen eten je het liefste op. Ja, we hebben het over draken. Wij gingen in gesprek met gamedirector Matt Firor over de Elder Scrolls Online Elsweyr vernieuwingen.

  5. Een enorm perceel om te verkennen

  Elsweyr voegt een enorm stuk land toe aan de game. Veel spelers rennen op het moment al rond op oek naar toffe plekken of ze zijn bezig met het verhaal rondom de draken en de Khajiit. Er is van alles te beleven in het nieuwe gebied. Wij vroegen ons af hoe groot het gebied van Elsweyr exact is en vroegen dit aan Firor.

  “Het is een klein beetje groter dan summerset. Dat is dan wel alles bij elkaar geteld, dus zowel de stukken land als de canyon waar je ook in kunt. In totaal is de gameplay ongeveer net zo lang en dat is ca. 30 uur.”

  De gameplay van 30 uur die Elsweyr je bezig houdt is dus verdeeld over de stukken land én de enorme kloof die het land verdeelt. In deze kloof is ook van alles te beleven. Voornamelijk zul je hier krachtige monsters aantreffen, maar de kloof fungeert daarnaast als een manier om snel van links naar rechts op het eiland te navigeren. Er is zelfs een dorp, genaamd The Stitches, tegen de wand van de kloof gebouwd.

  4. Cultuur op de voorgrond

  Elsweyr voegt niet alleen land toe, maar ook een compleet ‘nieuw’ ras, de Khajiit. Dit ras is al bekend in de Elder Scrolls franchise maar dit keer ligt de focus op de katachtigen. Zo leren we de cultuur en de achtergrond van het ras kennen in plaats van dat we voornamelijk samen vijanden aan het verslaan zijn. Hoe beïnvloedt dit de gameplay en het verhaal?

  “Ik denk dat dat interessant is, want we deden in Summerset veel high elf dingen. Met de Khajiit doen we iets anders. De cultuur is nieuw. Niemand heeft het ooit gezien in een ES game. Het voelt anders en dat is het ook. Het omschrijft bijvoorbeeld hoe de manen werken en hoe de wezens zelf werken.”

  De Khajiit staan dus echt in Elsweyr centraal met al hun elementen. Voor de rest van de wereld lijkt het geen impact te hebben en hoewel Elsweyr meer elementen dan alleen de Khajiit naar tafel brengt is het duidelijk dat we veel zullen leren over het ras. Wat betreft gameplay is Elsweyr niet anders. Je gaat nog steeds op pad om vijanden te verslaan, maar dit keer is de verhaallijn veel dieper.

  3. Verschillende soorten Khajiit

  De Khajiit is niet een eenvoudig ras. Er is veel diepgang over dit gekwelde kattenvolk. Die diepgang zien we onder andere terug in het ontwerp van de karakters. Er zijn talloze verschillende katten te vinden in de game variërend van groot naar klein. Het ontwerpen van de katten was voor de ontwikkelaar erg leuk.

  “Tatiana, onze character designer, is een enorme kattenfan en heeft zelf veel katten. Ieder type kat in Elder Scrolls Online heeft een eigen persoonlijkheid en dat was erg leuk om te maken en heel vooral cool.”

  De verschillende persoonlijkheden van de katten komt niet alleen tot uiting in hun vorm, maar vooral ook in de manier waarop je interactie met ze hebt. Dit maakt het tot het meest uitgebreide ras in ESO en een toffe toevoeging op de wereld.

  2. Allesverwoestende draken

  Elsweyr voegt draken toe om tegen te strijden. Daarnaast krijgen we de beschikking over Necromancers. Beide elementen beloven om van te smullen te zijn in Elsweyr. Over de draken en de vraag of we ze ooit kunnen berijden meldde Firor dat dit helaas niet mogelijk zal zijn.

  Skyrim was de uitzondering op de regel, maar dit gebeurt niet in deze content. De draken vormen wel de rode lijn in het jaar van de draak. Hun verhaallijn is begonnen en zal doorlopen totdat de vierde uitbreiding Dragonhold uitgebracht is. Waar we dan naartoe gaan blijkt al uit de beelden die tijdens E3 voorbij komen. Dit is waarschijnlijk het nest van de draken.

  1. Skeletten en ander gespuis oproepen

  Als speler word je verwend met een nieuw ras, de Necromancer. Dit ras van tovenaars kan de doden oproepen om aan zijn zijde te vechten en vijanden uit te schakelen. De Necromancer in Elsweyr werkt iets anders dan in gebruikelijke RPG’s. Zo zijn de spreuken niet alleen maar om de doden op te roepen maar kun je er ook spelers mee helen. Over het oproepen van doden vertelde Firor het volgende:

  “Onze summon is iets anders. Je kunt bijvoorbeeld een helper oproepen zoals een skelet of zelfs de bone colossus die je dan even helpt en vervolgens in elkaar zakt. Het is een soort tijdelijke spreuk."

  Tijdelijk of niet: als je staat te vechten met een groepje vijanden en er ineens een enorm skelet van een reus uit de grond komt, piept de vijand wel anders. Als jij een hoger level bent, kun je grotere vijanden oproepen die langer blijven, maar onder aan de streep zal je helper altijd weer verdwijnen. Pas overigens op met het oproepen van de doden in een stad. Als je dit doet, krijg je een prijs op je hoofd en volgt de dood al snel.

  Elder Scrolls Online Elsweyr vernieuwingen – Goed moment om in te stappen

  Elder Scrolls Online Elsweyr biedt een hele berg aan nieuw land, een nieuw ras en een aantal nieuwe missies om te voltooien. Hieronder valt de jacht op de woeste draken in de wereld. De komst van deze content is hét moment om in te stappen in de MMORPG.

  Juist omdat de game geen ondergrens kent en je daardoor meteen kunt gaan spelen in de wereld waarin je wil spelen. Als jij in Elsweyr wil beginnen, dan kan dat. Als je later een andere hoofdstuk wil spelen, is dat ook geen probleem. Elsweyr is nu beschikbaar voor PC, PlayStation 4 en Xbox One.

  The Elder Scrolls Online - Elsweyr

  Verkijgbaar vanaf 20 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.