Team Sonic Racing Preview - Racen met vrienden op hoge snelheid

  Team Sonic Racing is vanaf 21 mei te spelen, maar wij kregen al een voorproefje van de nieuwe racegame van SEGA. In Londen mochten wij hands-on met de verschillende modi die de game kent. Lees hier onze Team Sonic Racing preview.

  De blauwe egel is terug met veel van zijn vrienden, maar ook vijanden in Team Sonic Racing. De nieuwe racegame van SEGA belooft een zeer welkome verfrissing in het genre met de toevoeging van teamspel. In groepen van drie personen race je namelijk tegen andere teams om een zo hoog mogelijke plaatsing te krijgen. Dit werkt op een aantal verschillende manieren.

  Het is in Team Sonic Racing niet per se de bedoeling om als snelste uit de bus te komen, maar het samenspel tussen teamleden is belangrijker. Zo is het niet alleen de bedoeling om hoog te eindigen, maar moet je ook bepaalde acties samen uitvoeren om als winnaar gekozen te worden.

  Team Sonic Racing

  Winnen is niet alleen als eerste eindigen

  Tijdens ons interview met vice president van productontwikkeling bij SEGA, Takashi Iizuka, wordt ons namelijk verteld dat samenspel het meest belangrijke element is. Stel dat je bent geraakt door een item en je moet even wachten totdat je weer op snelheid bent, dan kan een teamlid kan je aantikken om een korte boost te geven.

  Ook kan de persoon die het hoogste staat van jouw team een boost geven door een spoor dat hij achterlaat. Delen is ook erg belangrijk in Team Sonic Racing, aangezien je items onderling kunt verwisselen. Je zal dus niet meer vastzitten aan nutteloze items, want deze kun je gewoon weggeven en inruilen voor iets beters.

  Team Sonic Racing

  Pick your team

  Team Sonic Racing heeft een roster van maar liefst 15 verschillende karakters die we terugzien in de wereld van Sonic. Natuurlijk is de blauwe egel zelf aanwezig, maar ook Tails, Knuckles, Shadow, Silver, Blaze en Dr. Eggman zijn van de partij. Al deze en nog veel meer personages zijn onderverdeeld in drie klasse. Zo valt Sonic onder de snelle racers, Tails onder de technische racers en Dr. Eggman onder de sterke racers.

  Je kunt zo elke keer een verschillend soort team opstellen met andere vaardigheden. Technische racers verliezen bijvoorbeeld geen snelheid als zij over ruige terreinen rijden en sterke racers kunnen obstakels vernietigen.

  Team Sonic racing

  Samenspel is een genot

  Team Sonic Racing brengt een welkome verandering met het samenspel in de game. Dit werkt extreem goed en we hadden geen enkele keer problemen met deze feature. Het is niet eens nodig om constant onderling te communiceren, aangezien het zo soepel verloopt. De verschillende team-acties kun je afzonderlijk gebruiken en de ander kan daar weer gretig gebruik van maken.

  Het enige moment dat het echt belangrijk is om te communiceren is als de Ultimate klaar is van jouw team. Nu is dit niet een actie waarmee je al je vijanden uitschakelt, maar je krijgt wel toegang tot een extra grote snelheidsboost. Deze bouw je op door al de verschillende team-acties uit te voeren. Mocht de boost klaar zijn om te gebruiken is het belangrijk dat elk teamlid deze op hetzelfde moment gebruikt, aangezien de boost dan groter is en langer duurt.

  Tea Sonic Racing

  Verbeter je snelheid en race in verhalende modi

  Team Sonic Racing kent een aantal spelmodi die wij hebben gespeeld tijdens het Preview-evenement. Naast de bekende Grand Prix is er ook de mogelijkheid om Time Trials te spelen. Hier kun je strijden tegen spelers van over de hele wereld om de snelste tijd te halen op de verschillende tracks.

  De meest interessante toevoeging is de verhalende modus, genaamd Team Adventure. In deze modus speel je een reeks levels die verschillen van Grand Prix, Time Trials, Ring Trials en nog veel meer. Of je als alle personages in de game kunt spelen is niet duidelijk, maar je begint met het originele team Sonic, Tails en Knuckles. Zo kun je experimenteren met iedere klasse in de game.

  Tea Sonic racing

  Team Sonic Racing Preview - Gladde gameplay met fijne teamfeatures

  De toevoeging van samenspel is een leuke verandering in het race-genre. Met de verschillende iconische Sonic-karakters kun je op veel nieuwe maar ook oude bekende tracks racen. Het is niet de bedoeling om egoïstisch op de eerste plaats te komen en deze rang te behouden. Als jouw teamleden allebei als laatste eindigen, maar jij als eerste zul je nog steeds niet winnen.

  De verschillende features die teamspel aanmoedigen zijn extreem goed uitgewerkt en voelen heel organisch aan. De leercurve die je moet ondergaan is dan ook niet groot in Team Sonic Racing. De hoge snelheid gepaard met genoeg actie zorgen ervoor dat wij niet kunnen wachten als Team Sonic Racing op 21 mei 2019 uitkomt op de PlayStation 4, Xbox One, PC en Nintendo Switch.

  Team Sonic Racing

  Verkijgbaar vanaf 21 may 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.