Geen andere SEGA personages meer

In het eerder genoemde Sonic & All-Stars Racing Transformed was het een samenkomst van bijna dertig jaar aan SEGA personages. Ryo van Shenmue, AiAi van Super Monkey Ball, BD Joe van Crazy Taxi en zelfs de auto uit Daytona USA waren speelbaar. Bij Team Sonic Racing is dat anders. Het lijkt erop dat andere SEGA personages van de kaart geveegd zijn en we alleen nog aan de slag kunnen met personages uit de wereld van Sonic the Hedgehog.

In de versie van de game die wij konden spelen waren zes personages beschikbaar: Sonic the Hedgehog, Tails ‘Miles’ Prower, Knuckles the Echidna, Shadow the Hedgehog, Rouge the Bat en E123 Omega. Zoals je misschien wel verwacht had, heeft elk personage zijn of haar voor- en nadelen. Met bekende stats als acceleration, boost, defense, handling en speed is het de bedoeling dat je kiest voor de racer die het beste bij je past.

Het viel ons ook op dat we in de demo naast deze stats een paar zwarte doosjes met vraagtekens konden zien. In de volledige game zullen dit aanpassingen zijn voor je personage, waar je de eerdergenoemde stats mee kan beïnvloeden. Hoe dit precies gaat werken, is nog niet bekend.