Vijf toffe OPPO Reno features op een rij

  Het lijkt wel of iedere smartphonefabrikant er mee geobsedeerd is; het maken van een notch-loze smartphone. Het lijkt OPPO te zijn gelukt. Het ontbreken van de notch is nog maar een van de toffe OPPO Reno features. Lees hier de andere toffe functies van de nieuwe smartphone van OPPO.

  Christoph Scholz

  5. 5G?

  Op de vijfde plaats in dit artikel met toffe OPPO Reno features staat 5G. Nu zul je misschien denken dat 5G iets is, wat nog ver in de toekomst ligt. Dat kan voor Nederland misschien wel zo zijn, maar de technologie is er. OPPO lanceert namelijk de eerste 5G-smartphones in Zwitserland. Later dit jaar zal de smartphone ook uitkomen in Engeland, waardoor het downloaden van je favoriete Netflix serie binnen enkele seconden gebeurd is.

  In Nederland is het nog niet bekend, wanneer we voor het eerst te maken gaan krijgen met 5G-netwerk. De technologie is er in ieder geval, maar voor nu is het wachten op een Nederlandse aanbieder van dit razendsnelle mobiele netwerk. Toch is het zo’n enorme vernieuwing dat het een plaats verdient in deze lijst met toffe OPPO Reno features.

  4. Leuke extra functies die we van OPPO gewend zijn

  Maar het blijft niet alleen bij razendsnel internet. OPPO bracht eerder al de RX17 Pro en Neo uit, waarmee je prachtige foto’s kan maken in het donker. Deze Ultra Night Mode is ook beschikbaar op de nieuwe modellen van OPPO. De Ultra Night Mode 2.0 maakt zelfs met weinig licht geweldige foto’s, zodat jij jouw favoriete momenten vast kunt leggen op beeld.

  Niet alleen deze speciale nachtmodus is speciaal aan de OPPO Reno. Ook maken de nieuwe smartphones van OPPO gebruik van SuperVOOC. Dit is een speciale technologie waardoor jij je smartphone binnen dertig minuten volledig oplaadt. Op deze manier mis jij geen enkel moment meer. Foto’s maken kan overdag, maar ook ‘s nachts en met de geweldige batterij en snelle oplaadfunctie ben je klaar voor ieder moment.

  3. Zoomen, zoomen, zoomen

  Een van de belangrijkste features van een smartphone is uiteraard de camera. Met zo’n klein apparaat kun je tegenwoordig prachtige foto’s maken. Zo kun je op ieder moment laten zien wat jouw hond aan het doen is of een mooie foto maken van die nieuwe game waar je al weken op aan het wachten was. Alles is mogelijk met de OPPO Reno 10x Zoom.

  Door middel van deze functie kun je namelijk tot wel tien keer inzoomen, terwijl de kwaliteit behouden blijft. Op deze manier kun je prachtig inzoomen wanneer je bijvoorbeeld een historische kerk wil fotograferen. Ook wanneer je een geweldig uitzicht hebt na een lange wandeltocht, heb je iets bij je waarmee je jouw herinnering vast legt in sublieme kwaliteit.

  2. Geweldige schermvullende voorkant

  Zoals we in de intro al aan hebben gegeven, zijn smartphonefabrikanten op zoek naar een smartphone zonder notch. Zo veel mogelijk scherm lijkt het doel te zijn en de OPPO Reno heeft werkelijk een prachtig scherm. Er zit geen (zichtbare) camera aan de voorkant van het toestel, waardoor er een screen-to-body ratio van ruim 93 procent kan worden gehaald. Wanneer je de smartphone in je handen hebt, word je meteen verliefd op dit prachtige scherm.

  Ook de rest van het ontwerp is een lust voor het oog. De OPPO Reno is in twee kleuren beschikbaar, namelijk Jet Black en Ocean Green. Het ontwerp is niet te opvallend, zoals bij de OPPO RX17 Neo, waardoor het voor meer mensen een optie is. De twee verschillende kleuren kosten allebei evenveel. Voor de OPPO Reno ga je 499 euro betalen, terwijl je voor de OPPO Reno 10x Zoom vanaf begin juni ongeveer 799 euro gaat betalen. De 5G-versie heeft nog geen releasedatum in Nederland.

  1. Uitschuifbare camera

  Dan gaan we nu naar de meest unieke feature van de OPPO Reno. De voorkant bestaat bijna volledig uit scherm, waardoor je je misschien afvraagt waar je camera dan is. Deze camera schuift aan de bovenkant van het toestel naar buiten, wanneer je de selfie-camera opent. Binnen één seconde wordt de camera in- en uitgeschoven, waardoor je op ieder moment snel een foto kunt maken.

  OPPO beweert dat dit proces maar liefst 200.000 keer kan plaatsvinden, voordat het verslijt. Dit komt neer op honderd keer per dag gedurende vijf jaar. De gemiddelde gebruiker komt hier bij lange na niet aan, waardoor het ontwerp zorgt voor een technologische vernieuwing op het gebied van smartphones. Het ziet er misschien fragiel uit, maar daar heeft OPPO iets op bedacht. Wanneer je de smartphone laat vallen, schuift de camera automatisch weer in, zodat er niets aan kapot kan gaan.

  Dit waren de toffe OPPO Reno features

  Dit waren vijf toffe OPPO Reno features. Ben jij eigenlijk al bekend met OPPO en zou je overwegen een van de smartphones van de Chinese smartphonefabrikant te kopen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

  De OPPO Reno kan worden gekocht voor 499 euro.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.