Star Fox Guard Preview - Tower Defense in een nieuw jasje!

  Eerder wierpen we een blik op Star Fox Zero en in deze Star Fox Guard preview vertellen we over onze eerste bevindingen van nóg een Star Fox-game. Star Fox Guard werd onlangs bekendgemaakt en zal tegelijkertijd uitkomen met Star Fox Zero. Leuk extraatje of meer dan dat?

  In Star Fox Guard maken we kennis met het nieuwe personage Grippy Toad. Grippy Toad is de oom van de welbekende Slippy Toad en oprichter van het interplanetaire bedrijf Corneria Precious Metals Ltd. Wanneer robots de mijnen van Grippy aanvallen, besluit hij dat het tijd wordt om de verdediging in te gaan.

  Dit is waar jij als speler in actie komt! Grippy Toad neemt je namelijk aan als werknemer om zijn camerasysteem en de bijbehorende lasers te beheren. Het is aan jou om te zorgen dat de aanvallende robots de toren in het midden van iedere mijn niet bereiken. Gebeurt dit wel, dan is de mijn verloren.

  Star Fox Guard Preview

  Vuurdoop

  Grippy blijkt een geheel eigen methode te hebben om nieuwe medewerkers klaar te stomen, want we worden meteen in het diepe gegooid! Bij het opstarten van Star Fox Guard bestormt een volledig legioen aan robots één van de mijnen van Grippy. Zonder ook maar enige toelichting over het camerasysteem beginnen we wanhopig op de robots te schieten.

  Al snel is de mijn van Grippy overspoeld met robots en het einde van de mijn lijkt nabij. Maar wat is dat daar aan de horizon? Het is Team Star Fox dat ons nog net op tijd komt redden! Nadat Slippy Toad nog even verhaal heeft gehaald bij zijn oom over deze genadeloze vuurdoop begint er een korte tutorial en kunnen we écht aan de slag.

  Star Fox Guard Preview

  Big Brother

  Het is in Star Fox Guard de bedoeling dat je 12 verschillende genummerde camera's in de gaten houdt op je televisiescherm. Deze camera's zijn op verschillende plekken in de mijnen van Grippy geplaatst en deze kun je aan het begin van een level zelf naar voorkeur verplaatsen door middel van een plattegrond op je Wii U Gamepad.

  Iedere camera is uitgerust met een laser en zodra je op één van de genummerde camera's ziet dat een robot de mijn benadert, zul je met de Gamepad naar deze camera moeten schakelen om de robot zo snel mogelijk kapot te schieten. De camera's kunnen bewogen worden met de linker analog stick en alle overige knoppen kunnen gebruikt worden om te schieten.

  Star Fox Guard Preview

  Five Nights At Grippy's

  Door het beheren van een camerasysteem doet Star Fox Guard qua gameplay nog wel het meeste denken aan Five Nights At Freddy's met een tower defense-opzet. In het begin zul je de hordes aan robots nog vrij gemakkelijk aankunnen, maar het niveau wordt met ieder nieuw level al snel opgekrikt en je zult hierdoor merken dat het nog een hectische klus is!

  Wanneer de mijn aan meerdere kanten benaderd wordt door robots zul je namelijk flink moeten multitasken. Gelukkig kun je ook gebruik maken van alle Star Fox-amiibo om de hulp van Team Star Fox in te schakelen. Zij zullen dan vanuit de lucht een aanval uitvoeren om je werk wat makkelijker te maken.

  Aan het einde van iedere wereld zul je de mijn moeten verdedigen van een eindbaas. Dit zijn vaak enorme robots met een specifieke zwakke plek. Deze gevechten kunnen nog behoorlijk spannend en uitdagend zijn! Zo zijn deze bazen er vaak ook niet vies van om je camera's te slopen, waardoor je vanuit minder hoeken kunt aanvallen.

  Al met al kunnen de korte levels van Star Fox Guard nog behoorlijk wat uitdaging bieden. Een level duurt gemiddeld niet langer dan vijf minuten, maar de kans is groot dat je veel van deze levels meerdere keren over zult doen.

  Star Fox Guard Preview

  Star Fox Guard Preview - Zeer vermakelijk extraatje!

  Star Fox Guard lijkt een erg tof extraatje te worden naast het epische Star Fox Zero. De game bevat korte, maar vaak uitdagende en zeer hectische levels. De gameplay doet denken aan een interessente cross-over tussen Five Nights At Freddy's en een tower defense-game.

  Het grote gevaar dat bestaat met de opzet van Star Fox Guard is dat het na een tijdje misschien te repetitief wordt en hierdoor niet constant interessant blijft. Voor een korte tijd is Star Fox Guard in ieder geval erg vermakelijk en een bijzondere toevoeging aan het Star Fox-universum!

  Star Fox Guard

  Verkijgbaar vanaf 22 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.