RuneScape mobile preview - Handheld grinden als nooit tevoren

  Het duurde eventjes, maar nu is het dan toch eindelijk zover. De RuneScape mobile preview kan worden gelezen aangezien de mobiele versie van de MMORPG RuneScape eindelijk in de gesloten beta-fase is gekomen. Wat je kan verwachten van de titel, lees je hier!

  Nostalgie in nieuw jasje

  Wie bij het leze van de titel denkt: ‘goh, de mobiele versie van RuneScape is nu toch al bijna uit, waarom nog een preview?’ heeft in zekere mate gelijk. De MMORPG RuneScape is echter een paar jaar geleden opgesplitst met een Old-School variant en het moderne RuneScape. Van eerstgenoemde hebben we al een preview online staan en die verschijnt al snel op mobiel en is al te testen voor veel mensen in de beta, maar de meest moderne versie had iets langer nodig om dit stadium te bereiken.

  De reden hiervoor is simpel: er moest te veel werk worden verzet in te weinig tijd. De engine waar het moderne RuneScape op draait, is prima geschikt voor desktops, maar telefoons vereisten net wat meer finetuning. In ruil voor die vertraging krijg je als speler wel een veel verfijndere en geoptimaliseerde versie van de nog steeds immens populaire MMORPG.

  Vooropgesteld is dat Jagex met het naar de mobiele telefoon halen van RuneScape probeert in te spelen op de nog relatief lege mobiele MMORPG-markt en tegelijkertijd het gevoel van nostalgie bij oud-spelers aan wil halen. En vanaf de eerste seconde lijkt dat te werken.

  runescape mobile release preview 1

  Nieuwe broertje

  Wie reeds een account op RuneScape heeft, kan zometeen klakkeloos overschakelen van de PC-versie naar de mobiele telefoon. Dezelfde werelden en hetzelfde personage dat jij aan hebt gemaakt, vloeien in elkaar over. Even snel de bus halen en daarna verder waar je gebleven was op de mobiel? Geen probleem.

  De interface van RuneScape mobile is naar eigen smaak aan te passen (in tegenstelling tot Old-School), aangezien dat ook één van de grote verschillen tussen beide desktop-varianten is. Daar moet wel bij worden gezegd dat het hebben van grote vingers voor de nodige problemen kan zorgen. Want ja, je kan best een menu van links naar rechts schuiven, maar de locatie waar je wordt geacht te drukken met je vingers blijft even klein.

  Om die reden is het ook mogelijk om niet enkel te kiezen voor een menu waarvoor je moet klikken, maar ook een variant waar je kan schuiven om iets aan te vinken. Maar ook daarbij blijft het gebied waarin je moet vegen bijzonder klein. Het moet om het mobiele scherm niet vol te proppen met vensters, maar de gulden middenweg tussen genoeg ruimte en makkelijk klikken, is nog niet gevonden.

  runescape mobile release preview 2

  Grenzeloos genieten

  Tijdens de RuneScape mobile preview kregen we ook de kans om aan te voelen hoe soepel het spel draait op mobiele apparaten. Waar de desktopversie toch echt wel een flink bakbeest van een PC vereist, valt dat qua telefoon behoorlijk mee. De nieuwere generatie telefoons kan de titel met gemak spelen en er hoeft enkel rekening gehouden te worden met accuduur. Wat betreft mobiele data kan je met gemak sessies van tal van uren aan elkaar breien voordat je je zorgen hoeft te maken over het overschrijden van je datalimiet.

  De problemen die zich voordeden tijdens de vorige editie van RuneFest (waar de RuneScape mobile ook al deels te spelen was, zij het een eerdere build), lijken ook verholpen. Niet langer voelt je telefoon na een speelsessie aan als een broodje dat net uit de oven komt, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je smartphone spontaan ontbrandt.

  runescape mobile release preview 3

  RuneScape mobile - Voor zowel oudgedienden als nieuwe scapers

  Er is nog een behoorlijke weg te gaan voordat de versie die speelbaar was tijdens de RuneScape mobile preview in de App Store en Play Store terug te vinden is, maar de titel toont potentie. Een MMORPG met honderden (al dan niet duizenden) uren aan content op een mobiel apparaat, dat zal voor de nodige downloads zorgen. Het is nu aan studio Jagex om alles te optimaliseren om voor een onvergetelijke speelervaring te zorgen!

  RuneScape

  Verkijgbaar vanaf 4 january 2001

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.