Pokéball Plus hands-on - Gotta throw that ball!

  Nintendo verraste dit jaar met name door niet een, maar twee Pokémon games aan te kondigen voor de Switch. Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee worden een nieuw avontuur dat je kunt beleven in Kanto. Bij een heel nieuw avontuur hoort blijkbaar ook een heel nieuwe controller, hoe die is lees je in deze Pokéball Plus hands-on!

  Voor we de diepte ingaan over de controller zelf zullen we eerst nog even kort de nieuwe games aanhalen. Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee zijn dus nieuwe games die zich afspelen in de allereerste regio van Pokémon; de Kanto regio. De Pokémon die je daar kunt vangen zijn dus ook stuk voor stuk Kanto Pokémon. Het vangen van die Kanto Pokémon gaat in Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee dit keer net even anders en dat is waar deze Pokéball Plus om de hoek komt kijken.

  Vangen opnieuw aanleren

  In Pokémon Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu gaat het vangen niet zoals je gewend bent van de reguliere Pokémon games zoals Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon bijvoorbeeld. In plaats van dat je de Pokémon eerst verzwakt om ze vervolgens een Pokéball tegen hun kanis aan te smijten kan je dit keer direct met gooien beginnen. Dat gooien moet je dit keer dan ook echt zelf doen door een werpende beweging te maken met je Joy-Con of, in dit geval, met de speciaal voor de game ontworpen Pokéball Plus controller.

  Dat laatste is natuurlijk voor de echte Pokémon fans een droom die uitkomt. Pokémon vangen met je eigen Pokéball is iets waar je al van jongs af aan over kunt dromen en je kunt nu dus echt bijna letterlijk zelf Pokéballs gooien. Uiteraard zit er voor de veiligheid van jouw tv en naasten nog wel een bandje aan de Pokéball plus om ongelukken te voorkomen (we kunnen ons allemaal de kapotte tv’s door Wii Tennis herinneren). Als je nu in het heetst van de strijd een Pokéball naar je tv gooit zou het zonder dat bandje misschien nog wel erger af kunnen lopen.

  Pokéball Plus Hands-on

  Vormgeving zit wel snor

  We kwamen er bij de Pokéball Plus hands-on sessie dat de controller precies zo is vormgegeven als een echte Pokéball, zij het dat hij wat kleiner lijkt dan de bal in de games en anime is. Maar net als bij een “echte” Pokéball zit er een knop aan de voorzijde van de controller die in dit geval fungeert als joystick en A-knop en aan de bovenzijde zit een goed verstopte B-knop die je wel voelt, maar nauwelijks ziet zitten. Het gewicht van de bal is precies goed, niet te zwaar zodat je hem een tijdje kunt vasthouden en niet te licht zodat het wel aanvoelt als een stevige controller.

  Het design van de controller zit dus wel goed en ook de details van de controller zijn in orde. Zo heeft de controller bijvoorbeeld een ingebouwde speaker die sommige in-game geluiden overneemt van de speakers van je tv. Het bekende klikje van een Pokéball die sluit als je een Pokémon hebt gevangen komt bijvoorbeeld uit de controller zelf. Diezelfde klik voel je ook in de controller door de rumble-functie die in de controller verwerkt zit, deze details zorgen voor net dat stukje extra immersie die je wilt hebben tijdens het spelen van een Pokémon-game als deze.

  Pokéball Plus hands-on

  Neem ze mee!

  Diezelfde speaker in de controller heeft nog een extra gimmicky functie. Je kan de Pokéball Plus controller namelijk ook meenemen als je zelf op pad gaat, de Pokémon die in je bal zit als je onderweg gaat reageert op je als je met de bal schudt. Als je jouw favoriete Pokémon in de Pokéball Plus “stopt” en ermee op pad gaat ontvang je ook bonussen die je later weer in de game kunt verzilveren. Verder kan je de controller ook op dezelfde manier gebruiken als je de Go Plus accessoire gebruikt voor Pokémon Go.

  De functionaliteit met Pokémon Go houdt daar overigens niet op. Pokémon die je in Pokémon Go vangt met je Pokéball Plus kan je ook overzetten in Pokémon Let’s Go Pikachu of Let’s Go Eevee. Wanneer je een Pokémon nog niet hebt in de game die in Pokémon Go wel makkelijk te vangen is kan dit best wat gemak opleveren.

  Pokéball Plus hands-on

  Pokéball Plus hands-on - Een leuke gadget bij een leuke game

  De Pokéball Plus controller lijkt dan ook vooral een controller te gaan worden voor de echte Pokémon fans en voor mensen die net even wat extra’s willen als ze op pad gaan voor Pokémon Go. Uiteindelijk is Pokémon Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu ook gewoon te spelen met de normale Joy-Con controllers van de Nintendo Switch. Toch is het, wanneer je toch van plan bent om een van de twee uitvoeringen van de nieuwe Pokémon game te gaan spelen, geen gek idee om even voor de controller te kijken. Het voelt toch net even wat toffer om rond te lopen met een Pokéball in je hand dan met een losse Joy-Con.

  De Pokéball Plus controller komt tegelijk uit met de nieuwe Pokémon games. Op 16 november kan jij ook de Pokéball in je hand nemen en Kanto opnieuw verkennen in een nieuw avontuur. Of je dat nou doet met de Joy-Con of met deze Pokéball Plus, in beide gevallen belooft het weer een nieuwe ervaring te gaan worden!

  Pokemon: Let's Go Eevee

  Verkijgbaar vanaf 16 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.