Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu worden een verlengde van Pokémon Go voor je smartphone. Hoe dat precies werkt komen we later in deze top 5 Pokémon Let’s Go Eevee features nog op terug. Maar dit betekent dat je geen Pokémon avontuur hoeft te verwachten zoals je kent van bijvoorbeeld Pokémon Sun & Moon. Het lijkt er wel op dat de games ook voor de doorgewinterde Pokémon fan wat in zich gaan hebben.

Zo speelt de game zich bijvoorbeeld af in Kanto, de allereerste provincie waar het allemaal begon met Pokémon als Pikachu, Pidgey en Caterpie. Het zal voor de meeste gamers dan ook een trip down memory lane worden wanneer ze het gebied weer betreden in een nieuwe game. Voor nieuwkomers is het natuurlijk minstens zo leuk om in een voor hen nog onbekend gebied rond te neuzen naar Pokémon. Maar voor we op zaken vooruit gaan lopen hierbij de top 5 Pokémon Let’s Go Eevee gameplay features!

5. Kanto

Te beginnen met waar we het kort al even over hadden. Pallet Town, Viridian Forest, Pewter City, namen die menig Pokémonhart een stukje sneller laten kloppen. Voor Pokémon Let’s Go Eevee en Let’s Go Pikachu gaan we terug naar de plaats waar het allemaal begon en kan je naar hartenlust de eerste 151 weer vangen. Alleen de eerste 151 overigens, er zijn geen Johto, Hoenn, Sinnoh, Unova, Kalos of Alolan Pokémon te vinden in de game.

Dat laatste zorgt er natuurlijk alleen maar meer voor dat de nostalgische gevoelens terug zullen komen bij de Pokémon fans van het eerste uur. Iedere eerste generatie Pokémon ziet er beter uit op de Switch dan ze er ooit uit hebben gezien, dus dat betekent dat ook jouw favoriete Kanto Pokémon een grafisch faceliftje heeft gekregen. Dit maakt het speuren naar de allereerste Pokémon misschien nog wel leuker dan je kunt herinneren.

Het feit dat we teruggaan naar Kanto in deze nieuwste Pokémon game is eigenlijk helemaal niet zo erg. De laatste keer dat we voet op Kanto-aarde zetten is namelijk alweer negen jaar geleden met Pokémon Heart Gold en Soul Silver. Terug naar je wortels is helemaal niets mis mee en al helemaal niet als ze die wortels ook nog eens een prettig nieuw verflaagje hebben gegeven. Genoeg reden in elk geval om de terugkeer naar Kanto op te nemen in de top 5 Pokémon Let’s Go Eevee gameplay features.