New Nintendo 2DS XL Preview - Hands-on met de nieuwste handheld

  Wie dacht dat met de komst van de Switch de Nintendo 3DS vervangen zou worden, had het mis. Er komt zelfs nog een gloednieuwe versie van het apparaat, namelijk de New Nintendo 2DS XL. In deze New Nintendo 2DS XL preview lees je over onze eerste indruk!

  Wie had dat gedacht; de Nintendo 3DS leeft voort! Over de toekomst van Nintendo's handheld line was enige tijd wat onduidelijkheid, aangezien de Nintendo Switch zowel als console als handheld functioneert.

  Maar de Switch zal voorlopig niet de Nintendo 3DS gaan vervangen. Er zijn namelijk nog genoeg sterke games onderweg voor het apparaat zoals onder andere Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentina, Hey! Pikmin en eind dit jaar een gloednieuwe Kirby game.

  Maar dat is nog niet alles, want Nintendo brengt zelfs nog een nieuwe variant van de handheld op de markt; de New Nintendo 2DS XL. Recent kregen wij de kans om de New Nintendo 2DS XL en nog enkele games uit te proberen.

  New Nintendo 2DS XL Preview

  2D is het nieuwe 3D

  De New Nintendo 2DS is een prachtig ontworpen apparaat dat zo'n beetje alle functies bevat van de New Nintendo 3DS, waaronder de NFC functie voor amiibo en de C-stick. Daarnaast wordt er ook weer een AC adapter geleverd bij de New Nintendo 2DS XL. Maar zoals de naam al zegt, bij de New Nintendo 2DS XL is de 3D functie achterwegen gelaten.

  De New Nintendo 2DS XL komt in twee verschillende kleurencombinaties; zwart-turkoois en wit-oranje. De New 2DS XL heeft een beduidend groter scherm dan de normale 2DS. Het scherm is net zo groot als die van zijn eveneens grote broertje, de 3DS XL.

  Zoals de naam al aangeeft, is de 3D functie niet te vinden op de New 2DS XL. Persoonlijk missen wij deze functie niet, want de ''3D hype'' is alweer een tijdje voorbij. Daarnaast heeft het fenomeen 3D de verwachtingen nooit echt waar gemaakt als je het ons vraagt.

  New Nintendo 2DS XL Preview

  Nét iets strakker

  Wat opvalt is dat ondanks dat de New 2DS en New 3DS heel erg op elkaar lijken, de 2DS een beduidend fijner design heeft. Het nieuwe apparaat is ook een stuk kleiner en lichter dan de New 3DS XL. In vergelijking met de 2DS XL voelt de New 3DS XL als gauw als een massaler apparaat.

  Daarnaast bevat de New Nintendo 2DS XL net wat andere design keuzes die ervoor zorgen dat het apparaat net iets strakker oogt dan z'n voorganger. Zo zitten de ruimtes waar je de 3DS-spellen en Micro-SD kaart in stopt netjes opgeborgen achter een klepje aan de linker voorkant van het apparaat.

  De stylus en de audio port zijn dit keer aan aan de rechter voorkant te vinden. Het formaat van de stylus is kleiner dan ooit. De speakers van de New 2DS XL zitten aan de het uiteinde van de linker en rechter voorkant van het apparaat. Ondanks dat die strakker oogt, is het niet bepaald een handige verandering aangezien de palm van je hand vaak voor het speakertje zit tijdens het spelen.

  New Nintendo 2DS XL Preview

  Genoeg te spelen

  Dat de New Nintendo 2DS XL is aangekondigd is niet voor niets, want voor het apparaat zijn nog talloze games onderweg die zeker de moeite waard zijn. Zo ligt het apparaat op 28 juli in de winkel, en komen tegelijkertijd de 3DS titels zoals Hey! Pikmin, Miitopia en Dr. Kawashima's Devilish Brain Training uit.

  Deze titels konden we al uitproberen op de New 2DS XL. Hey! Pikmin is het handheld debuut van de Pikmin series, Waarin Captain Olimar en zijn leger van Pikmin een onbekende planeet verkennen in een 2D platform avontuur dat je geheel bestuurd met de D-pad en het touch screen.

  Miitopia is een spel dat speelt als een parodie op traditionele RPG's. Je speelt het spel als één van je zelfgemaakte Mii personages die in het spel een bepaald beroep aannemen.

  Deze bestaan uit meer traditionele RPG rollen zoals een ridder of een magiër, of juist de knotsgekke kok en popster rollen. Miitopia combineert elementen van klassieke RPG's met life simulation gameplay van Tomodachi Life.

  Tenslotte keert Dr. Kawashima's Devilish Brain Training terug van weggeweest. Deze casual game kwam oorspronkelijk uit in Japan, exact 5 jaar geleden op 28 juli 2012. Devilish Brain Training focust zich op de aandachtsspanne en het kortetermijngeheugen van de speler.

  New Nintendo 2DS XL Preview

  New Nintendo 2DS XL Preview - Hands-on met de nieuwste handheld

  Ondanks dat de New Nintendo 2DS XL een mooi ontworpen apparaat is, doet het apparaat natuurlijk inhoudelijk weinig anders dan de New Nintendo 3DS XL. Daarentegen heeft een 3DS apparaat nog nooit eerder zo strak en volwassen ge-oogt.

  Aangezien de New 2DS XL een zachter prijsje krijgt dan de New 3DS XL, zien wij het er wel van komen dat als je nu nog wilt beginnen met 3DS games spelen, dit het meest ideale model is om aan te schaffen, tenzij je liever de 3D functie behoud.

  De New Nintendo 2DS XL belooft een mooie nieuwe toevoeging te zijn aan de Nintendo 3DS familie. Hopelijk zullen er nog veel 3DS games volgen, zo dat we nog lang mogen genieten van dit fenomeen met twee schermen.

  De New Nintendo 2DS XL verschijnt op 28 juli. Nog nooit een 3DS aangeschaft? Dan is de New 2DS XL het moment om in te stappen. Pre-order het apparaat nu als je er op de dag van release mee aan de slag wilt!

  Hey! Pikmin

  Verkijgbaar vanaf 28 july 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.