Pokémon TCG Guardians Rising - Nieuwe kaarten voor je collectie

Article
vrijdag, 05 mei 2017 om 16:31
xgn google image
De volgende uitbreiding in de Pokémon Trading Card Game is uit. Er zijn weer een hoop nieuwe kaarten toegevoegd. Wat er allemaal nieuw is lees je in deze Pokémon TCG Guardians Rising special.
Bijna iedereen heeft er wel eens van Pokémonkaarten gehoord. Al in de jaren 90 kwam de eerste set kaarten gebaseerd op het bekende spel en de animatieserie uit. Nu een kleine 20 jaar later komen er nog steeds regelmatig nieuwe uitbreidingen en dat zal in de toekomst niet gaan veranderen.
Pokémon TCG Guardians Rising 3

Pokémon Sun & Moon

Waar de Pokémonkaarten voor sommigen vooral leuk waren om te verzamelen, speelden anderen liever het bijbehorende spel. De een speelt het voor de lol met vrienden en de ander doet het op hoog niveau. Nederlands kampioen in Pokémon Trading Card Game Gawein Wagner mocht als één van de eerste in Nederland met de nieuwe uitbreiding aan de slag en hielp ons een handje.
De Pokémon TCG Guardians Rising is de tweede uitbreiding van de Sun & Moon serie in het spel. Het richt zich op generatie VII. De uitbreiding bevat nieuwe Pokémon uit de Alola regio en bevat de legendary Pokémon van de Sun & Moon games. Het ontwerp van de kaarten is ook aangepast aan de tropische Alola regio.

GX aanvallen

Nieuw zijn de 12 Pokémon GX kaarten met bijbehorende GX aanval, de tegenhanger van de Z-aanval uit de games. Deze aanval is zo sterk dat deze slechts één keer per potje kan worden gebruikt. Uit de Guardians Rising booster packs zijn een hoop nieuwe GX kaarten te halen. Hieronder zitten De Island Guardians Tapu Koko en Tapu Lele.
In totaal bestaat de Pokémon TCG Guardians Rising uitbreiding uit meer dan 140 kaarten. Het bevat nieuwe Pokémon uit de Alola regio en de bijbehorende toepasselijke trainerkaarten. In de boosterpakketten zitten tien extra kaarten die afkomstig zijn uit de uitbreiding.
Pokémon TCG Guardians Rising 1

Nieuwe theme decks in Pokémon TCG Guardians Rising

De invloeden van de games zijn duidelijk te merken in de nieuwe theme decks die bij de Pokémon TCG Guardians Rising uitbreiding horen. In totaal worden er twee nieuwe theme decks die elk 60 kaarten bevatten gelanceerd. Het eerste deck genaamd Steel Sun is een combinatiedeck van metal en psychic en bevat de legendary Solgaleo, terwijl het andere deck genaamd Hidden Moon een combinatie is van vuur en psychic en zijn tegenhanger Lunala bevat. De decks verschillen erg van elkaar en niet alleen maar in legendaries.
Het Steel Sun Deck bevat Pokémon die met relatief weinig energykaarten, behoorlijk sterke aanvallen kunnen gebruiken. Solgaleo kan bijvoorbeeld met slechts drie energykaarten al zijn 'Fangs of the Sunne' aanval gebruiken waarmee hij maar liefst 170 schade aanbrengt. Zo kun je al vroeg in het spel vol in de aanval gaan. Je tegenstander is dan meestal nog van alles aan het voorbereiden, terwijl jij ondertussen één voor één zijn Pokémon uit de weg ruimt.
Hidden Moon daarentegen moet het juist hebben van de opbouw. Het deck heeft veel sterke Pokémon, maar deze vereisen wel meer energykaarten. Gelukkig kun je met aanvallen en trainerkaarten deze energykaarten recyclen om zo de bovenhand in het gevecht te krijgen. Lunala kan als laatste troef een vernietigende aanval gebruiken die 130 schade doet, en daar bovenop al de energykaarten verdelen over de overige Pokémon, die vervolgens gelijk het gevecht kunnen overnemen.
Pokémon TCG Guardians Rising 2

Beste theme deck

Het Steel Sun deck in Pokémon TCG Guardians Rising is dus vooral in het begin erg sterk en kan met sterke aanvallen vlug een Pokémon knock-out slaan. Het Hidden Moon deck in het begin vooral overleven om het deck op zien te bouwen. Later in de wedstrijd, wanneer het deck is opgebouwd, kunnen wat troefkaarten gespeeld worden waardoor je het momentum volledig om kan draaien en alsnog de wedstrijd naar je toe kunt trekken.
Pokémon Professor Gawein Wagner zou, als hij slechts één van beide decks zou mogen kiezen, gaan voor het Hidden Moon deck. Volgens hem is deze sterker wanneer je het spel tactisch opbouwt. Dit wil niet zeggen dat het Steel Sun deck slecht is. Als de tegenstander moeite heeft op zijn spel op te bouwen, dan wals je er met het Steel Sun deck zo overheen.
Pokémon TCG Guardians Rising ligt vanaf vandaag in de winkels. Dit geldt voor zowel de nieuwe theme decks en de boosters. Wie de nieuwe decks aanschaft krijgt bovendien een code voor Pokémon TCG Online om dit deck ook online te kunnen gebruiken. Wie een booster pakket aanschaft krijgt een code voor een booster online.
Wij gaven enkele tips om een Pokémon meester te worden in de Pokémon Trading Card Game. Ook in de online game is de uitbreiding vanaf nu beschikbaar.

Populair Nieuws