Alles over de Naruto to Boruto Shinobi Striker release [Gespeeld op gamescom 2017]

  De Naruto Shippuuden anime kwam begin dit jaar ten einde, maar dat betekent niet dat we geen Naruto games meer hoeven te verwachten. Zo werd de Naruto to Boruto Shinobi Striker release een paar maanden geleden al aangekondigd. Op gamescom gingen we uitgebreid aan de slag met de game!

  Vecht het uit in 4v4

  Om bij het begin te beginnen: Naruto to Boruto Shinobi Striker is een online-only game waarin spelers het tegen elkaar opnemen. De game speelt zich, natuurlijk, af in de wereld van de Naruto franchise, met bekende personages en locaties. Tijdens de gamescom presentatie werd uitgelegd dat er niet genoeg verhalende content was om een nieuwe Ultimate Ninja Storm game te maken, aangezien de Naruto anime ten einde is gekomen en de spin-off Boruto anime nog maar kort geleden begonnen is.

  Toch was de wens er bij Bandai Namco om een Naruto game uit te brengen en daarom komt studio Soleil Ltd nu met Naruto to Boruto Shinobi Striker. In deze game staan twee teams van vier spelers tegenover elkaar in verschillende spelmodi. Daarnaast bevat de vechtgame nog een 4v1 modus, waarin vier spelers het opnemen tegen één computergestuurde baas.

  Zoals het een Naruto game betaamt kan er natuurlijk gevochten worden met allerlei bekende gezichten uit de serie. Op dit moment zijn er negen karakters bekend: Naruto, Sasuke en Sakura zijn natuurlijk van de partij en verder kunnen spelers aan de slag met Kakashi, Hinata, Rock Lee, Shikamaru, Chouji en Boruto.

  Verschillende type karakters

  De karakters in Naruto to Boruto Shinobi Striker zijn onderverdeeld in vier verschillende typen: offensive, healer, long range en defensive. Zo is Naruto een offensief karakter en maakt Sasuke meer gebruik van aanvallen op afstand. Sakura is een healer en Chouji is vooral defensief sterk. Ieder type heeft zijn eigen sterkten, zwakten en skills.

  Het is belangrijk om met een gevarieerd team ten strijde te trekken, zodat je op alle situaties voorbereid bent. Tijdens de presentatie op gamescom werd zelf het verband gelegd met games als Overwatch, waarbij samenwerken met je team en het vinden van een balans belangrijk is. Het mag dan niet een heel vernieuwend concept zijn, maar het zorgt wel voor de nodige variatie in de gameplay.

  Vlaggen veroveren

  Tijdens onze hands-on gingen we aan de slag met de Flag Battle modus, oftewel een potje Capture the Flag. Daarnaast kunnen spelers nog aan de slag met een zogenaamde Barrier Battle modus, maar hier werd nog weinig van geshowd tijdens de presentatie; we konden deze modus ook niet uitproberen. Hetzelfde gold voor de eerder kort genoemde 4v1 modus.

  In een potje Flag Battle strijden twee teams tegen elkaar om de vlag van de tegenpartij te veroveren. Ieder team heeft een vlag in zijn of haar basis staan en het team dat zo vaak mogelijk de vijandelijke vlag steelt en terugbrengt naar de eigen basis, wint het potje. Op dat gebied brengt Shinobi Striker weinig nieuws, maar de manier waarop de personages (bijna letterlijk) over het speelveld vliegen is één van de features waarop de game punten scoort.

  Mobiliteit is belangrijk en het tempo in een potje ligt dan ook hoog. Door middel van je ninja-skills klim en klauter je jezelf vliegensvlug een weg tegen de rotsen op of spring je van tak naar tak. Je bent in ieder geval niet gelimiteerd aan het simpelweg over de grond rennen.

  Je eigen Shinobi

  Een andere toffe feature in de Naruto Shinobi Striker gameplay, is de mogelijkheid om je eigen shinobi aan te maken. Via deze feature kan je jouw eigen personage geheel naar wens vormgeven, natuurlijk in de bekende stijl van de Naruto anime. Daarnaast kan je de kleding, wapens en ninjutsu van jouw shinobi naar wens aanpassen.

  Waar de vaste personages, zoals Naruto of Sasuke, vast zitten aan een vooraf bepaald type, geldt dit niet voor het personage dat je zelf creëert. Je eigen shinobi kan namelijk alle vier de verschillende rollen aannemen en dit kan bovendien op ieder moment gewijzigd worden. Zo kan je voorafgaand aan elk potje (en zelfs tijdens een potje) van type veranderen, om zo goed mogelijk in te spelen op de situatie die je voorgeschoteld krijgt in het gevecht.

  Je eigen shinobi moet volgens de presentatie op gamescom ook de herspeelbaarheid van Shinobi Striker garanderen. Zo speel je allerlei nieuwe items en skills vrij tijdens het spelen van de game. Deze kan je weer inzetten om je personage nog toffer te maken.

  Vermakelijk voor de fans

  Een nieuwe Ultimate Ninja Storm is het niet. Maar Shinobi Striker probeert dat ook niet te zijn. Hoewel de ontwikkelaar games als Overwatch als voorbeeld noemt, blijkt al snel dat de game vooral bedoeld is als een tof tussendoortje voor Naruto-fans. Echt een baanbrekende game zal het op geen gebied worden, maar voor de fans zal Shinobi Striker zonder twijfel vermakelijk zijn.

  De mogelijkheid om je eigen shinobi aan te maken valt in ieder geval bij veel fans goed in de smaak. Op dit moment hebben we alleen de Flag Battle modus kunnen uitproberen en hoewel de gameplay niet heel veel nieuws kon bieden, hebben we er wel van kunnen genieten. En daar draait het uiteindelijk toch vooral om.

  Naruto to Boruto Shinobi Striker

  Verkijgbaar vanaf 30 august 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.