Marvel vs Capcom Infinite gameplay details (Gespeeld op gamescom 2017)

  Over niet al te lang tijd is het zover, dan ligt Marvel vs Capcom Infinite in de schappen. Op gamescom 2017 gingen wij al even met de game aan de slag. Wat je allemaal moet weten, lees je in deze Marvel vs Capcom Infinite gameplay details.

  Wat is het?

  Marvel vs Capcom Infinite is een vechtgame die twee werelden samenbrengt: die van Marvel en die van Capcom. In de game zullen 30 personages zitten, 15 van Capcom en 15 van Marvel. Of jij een potje wil beuken met Capcom karakters, zoals Ryu uit Street Fighter, Chris uit Resident Evil, of toch de voorkeur geeft aan Marvels Thor of Spider-Man is geheel aan jou.

  Vervolgens ga je een wedstrijd in met twee personages (en kies je een infinity stone). Je kiest zelf wie! Het mooie is dat de game hierdoor net iets anders is dan vechtgames zoals Mortal Kombat of Street Fighter. Al is het zeker niet de eerste vechtgame waarin je het met twee personages opneemt tegen een ander, toch is het leuk! De liefhebber zal bovendien in allerlei arena’s allemaal omgevingen herkennen. De fans komen dan ook zeker aan hun trekken.

  Voor wie is het?

  Daarmee komen we meteen aan bij de vraag voor wie Marvel vs Capcom Infinite bedoeld is. Het is een beetje flauw, maar uiteraard de fans. Zodra je ook maar een zwak hebt voor Capcom games of Marvel, dan is dit dé game om in de gaten te houden. Tenzij je he-le-maal niets hebt met vechten. Dan moet je de game vooral links laten liggen. Al is het goed om te weten dat de game voor het eerst een verhaal zal bevatten.

  Ons is verteld tijdens gamescom dat dit verhaal ongeveer vier uur zal duren. De laatste paar jaar is het een trend in het vechtlandschap om verhalen toe te voegen aan de typische ladders die beklommen moeten worden. Mortal Kombat, Tekken en Street Fighter gingen Marvel vs Capcom al voor op dit gebied. Dus stel dat je van vechtgames houdt, maar bang bent voor het online geweld, is het goed om te weten da tje naast een potje offline met vrienden nog een verhaal hebt om te doorlopen, ook al duurt die niet zo lang!

  Eerste indruk?

  Onze eerste indruk van Marvel vs Capcom is goed. We hebben de game maar kort onder de knoppen gehad op gamescom. Maar de game speelde uitermate soepel. En het spel oogt bovendien fantastisch! Plus, doordat je per potje een infinity stone kan kiezen (voor een extra mogelijkheid, zoals teleporteren) wordt de Marvel vs Capcom Infinite gameplay nog interessanter gemaakt.

  De game zal na release nog zes additionele characters krijgen, waaronder Black Panther. Op het gebied van vechtgames is het nu rustig. De release van Tekken en Injustice 2 ligt alweer achter ons. Mocht je hart dus sneller gaan kloppen van vechtgames, dan is Marvel vs Capcom Infinity zeker een titel om in de gaten te houden.

  Marvel vs Capcom: Infinite

  Verkijgbaar vanaf 19 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.