Luigi's Mansion 2 HD Preview - Spokenjacht zonder risico

Preview
dinsdag, 11 juni 2024 om 15:00
luigis mansion 2 hd header
Luigi’s Mansion 3 is misschien wel één van de leukste games op de Switch, maar voor de rest van de reeks moeten fans naar andere hardware kijken. Luigi’s Mansion 2 HD gaat daar binnenkort wat aan doen. Wordt dit ook weer een onmisbare toevoeging aan je Switch-bibliotheek?
De Nintendo 3DS is één van de directe voorgangers van de Nintendo Switch, dus het is niet meteen een systeem waar je aan denkt als het over oude games gaat. Maar zowel de 3DS als de Switch hebben een lange levenscyclus gehad en veel vroege 3DS-games zijn al meer dan 10 jaar oud. Luigi’s Mansion 2 stamt alweer uit 2013 en is lang en is uit de meeste winkels verdwenen. De HD-remaster kan daar in ieder geval wat aan doen.
Een heel nieuw publiek kan binnenkort afreizen naar Evershade Valley, waar de spoken tot voor kort vreedzaam leefden. Sinds de Dark Moon uit de lucht is verdwenen gaat het alleen iets minder goed. Als enige echte ghostbuster van het Mario-universum moet Luigi daar met hulp van Professor E. Gadd en een speciale stofzuiger wat aan doen.

Flink opgeknapt

Maar je hoopt natuurlijk dat een remaster meer belooft dan alleen een nieuw platform. De grootste belofte van Luigi’s Mansion 2 HD zit meteen in de titel: HD. De 3DS heeft veel leuke games, maar handheld-gaming heeft sindsdien grote sprongen gemaakt en de 240p resolutie van het oude apparaatje valt nu erg op. Voor de Switch-versie is hij dan ook flink opgepoetst.
De game heeft niet alleen een hogere resolutie, maar ook character models die er een stuk mooier uitzien. Ze zijn minder hoekig en met name Luigi heeft ook meer detail, zoals de textuur van zijn broek en pet. De makers van deze port hebben duidelijk meegekregen dat Luigi’s Mansion 3 gezien wordt als één van de mooiste games op de Switch. Luigi’s Mansion 2 HD haalt diezelfde standaard net niet, maar mag er zeker ook wezen.

Nieuwe hardware, nieuwe mogelijkheden

De verhuizing naar de Switch maakt Luigi’s spokenjacht ook iets gemakkelijker om te spelen. De rechterstick is daarbij de grote held, want die maakt het dat je dit keer zonder motion controls naar boven en beneden kunt richten met de Poltergust 5000.
Spoken en geld opzuigen kan nu zonder je controller of hele console te bewegen. Het is een kleine toevoeging, die bovendien zo natuurlijk is dat we er in eerste instantie niet eens bij nadachten dat het een toevoeging is. Maar het maakt delen van de game echt aangenamer om te spelen.

Precies hetzelfde onder de kap

Tot dusver hebben we alleen weinig tot niets ontdekt dat suggereert dat de game verder is verbeterd. Luigi’s Mansion 2 is een leuke game, maar het is er ook één waarin een aantal kleine frustraties zich opstapelt. Daar lijkt de HD versie weinig aan te doen.
Zo word je tijdens je avonturen in de spookhuizen nog altijd vrij vaak gebeld door Professor E. Gadd, zodat die je iets kan vertellen dat de game je net heeft laten zien. Nieuwe informatie heeft hij zelden. Ook wil de game graag dat je een missie in één keer uitspeelt: als je doodgaat of tussentijds afsluit, moet je een missie van het begin opnieuw spelen. Geen enorme ramp, maar het voelt nooit fijn om meerdere minuten gameplay kwijt te zijn.

Speelt op safe?

De originele Luigi’s Mansion 2 is heel bepalend geweest voor hoe we de franchise nu kennen. De look en sfeer van het derde deel zijn heel duidelijk te traceren naar de 3DS-game. Wat dat betreft is het fijn dat die eigenschappen flink verbeteren in de HD-versie zonder ze aan te tasten.
Luigi's Mansion 2 HD - Nintendo Switch Image
Luigi's Mansion 2 HD - Nintendo Switch
EUR54.9559.95
Op voorraad
Koop op bol.
Toch krijgen we het gevoel dat er een beetje op safe gespeeld wordt. Het is altijd een risico om met een remaster te veel te sleutelen aan een game, maar onze eerste indruk is dat het bij Luigi’s Mansion 2 HD wel iets meer had gemogen. Maar goed, er is nog veel van de game te gaan, dus we laten ons graag verrassen door de rest van het avontuur.