LEGO Star Wars The Force Awakens Preview - Bouwen in de ruimte

  In een universum ver, ver weg woedt er een kindvriendelijke oorlog waarbij het bouwen van LEGO bouwwerken een verschil kan maken in de balans tussen goed en kwaad. Wij konden aan de slag met LEGO Star Wars The Force Awakens, de legoficering van de meest recente Star Wars film.

  De volgorde van de Star Wars films is lastig te begrijpen, maar met deel zeven is er eindelijk een duidelijke volgorde uitgekomen die het begin vormde voor een nieuwe trilogie. Na de LEGO-versies van de eerste zes Star Wars films kon ontwikkelaar Traveller’s Tales niet anders antwoorden dan met een geheel nieuwe game rondom de ruimte-franchise. LEGO- en Star Wars fans van alle leeftijden opgelet, want deze game belooft heel wat te worden.

  De eerdere LEGO Star Wars games waren een van de eerste gelegoficeerde werelden waarbij je onder andere als Luke Skywalker en General Grievous kon spelen om balans in de wereld te brengen met de force. De nieuwe LEGO Star Wars game zal eenzelfde concept aanhangen, namelijk het een op een volgen van het verhaal van The Force Awakens. Maar, afgezien van de opgepoetse graphics, zullen er een hoop unieke elementen aan de game toegevoegd worden die de LEGO-franchise fris en fruitig houden.

  Multi-building dubbel zo veel opties

  Een van deze elementen is multi-building. Deze nieuwe optie zorgt ervoor dat je van een berg aan steentjes meerdere bouwwerken kan maken om je te ondersteunen bij het voltooien van puzzels. Ook zullen sommige bouwwerken je helpen bij het verslaan van vijanden of het bieden van verdediging. Doordat je zelf moet kiezen wat je gaat bouwen, wordt er meer diepgang aan de game toegevoegd. Mocht je het verkeerde idee hebben uitgebouwd, dan kan je deze altijd weer vernietigen om een nieuwe creatie te maken.

  De puzzels zijn met deze nieuwe toevoeging een stuk uitdagender geworden. Zoals we gewend zijn van de LEGO-franchise zullen kinderen de puzzels wel op kunnen lossen, maar multi-building maakt het toch wel een stuk lastiger voor de allerjongsten. Meer dan voorgaande delen lijkt LEGO Star Wars The Force Awakens bedoeld te zijn om een volwassen publiek aan te trekken, ook dankzij de vele minigames waarbij wel enig geknutsel en denkvermogen nodig is.

  Zo zal je met je bijvoorbeeld met je favoriete mechanische vriend, BB8, een puzzel in elkaar moeten zetten door bepaalde ringen in elkaar te zetten met bijbehorende vormen. Erg vermakelijk voor de eerste paar keer, maar wij vragen ons af in welke mate het leuk blijft na de tiende keer en hoeverre het jongere publiek dit interessant blijft vinden. Deze minigames zullen namelijk in elk van de levels en gebieden voorkomen.

  Lego Star Wars The Force Awakens multi-building

  Vrije vlieger

  In vorige LEGO Star Wars games hebben we kennisgemaakt met de interplanetaire ruimtegevechten waarbij je een X-wing of de Millenium Falcon bestuurde. Deze luchtgevechten waren vaak aan de korte kant en bevatten een lineair pad waarbij afwijken van de route resulteerde in het ontploffen van je dierbare Jedi. In LEGO Star Wars The Force Awakens is de vliegmechaniek geheel op de schop gegooid waardoor je je meer dan ooit als een echte ruimtepiloot voelt.

  Ook in deze game zullen lineaire vliegpaden aanwezig blijven, maar die worden afgewisseld met vrij te onderzoeken gebieden. Je zal namelijk de kans krijgen om 360 graden rond te vliegen en je eigen weg te volgen. In grote open ruimtes zal je missies krijgen als het escorteren van hulptroepen, het neerhalen van vijandelijke ruimteschepen en het uitvechten van beruchte dockgevechten waarbij het er hard aan toe gaat. Hiervoor zullen je vliegtuigen uitgerust zijn met trucjes zoals barrel-rolls, lasers en speciale aanvallen in de vorm van zeer krachtige projectielen.

  Superaanvallen en lasergevechten

  Speciale aanvallen maken het vechten in de game nog even wat interessanter en complexer. Zo zal elk personage na verloop van tijd een unieke aanval kunnen doen, mits de combo-meter gevuld is door verslaan van vijanden. LEGO Star Wars The Force Awakens zal zich van andere LEGO-games onderscheiden in het feit dat de combat op het gebied van animaties en knoppencombinaties totaal veranderd is. Zo zal elk van de LEGO-karakters een unieke zet aan aanvallen hebben die, ondanks het kinderlijke uiterlijk, zeer divers en schadelijk is.

  Ook is er een nieuwe feature getoond die de naam ‘blaster-battles’ heeft gekregen. Hierin zal je het, vanuit een ander perspectief, met futuristische schietgerei op moeten nemen tegen de badguys. Maar je eigen wapens zijn niet het enige waarmee je zal moeten schieten, want je krijgt de mogelijkheid om heuse verdedigingen te bouwen die onder andere een spervuur aan lasers uitspuwen.Lego Star Wars The Force Awakens millenium Falcon

  Groter dan het universum

  Kenmerkend van de LEGO-games is de enorme collectie aan verzamelbare voorwerpen en speelbare creaties. Zo bevat LEGO Star Wars The Force Awakens meer dan 200 vrij te spelen karakters en 40 voertuigen/bereidbare monsters. Elk van deze personages zal geheel anders aanvoelen door unieke vaardigheden en voorwerpen. Deze speciale voorwerpen, waaronder de röntgenbril van Rey, kan je gebruiken om meer gebieden en geheimen te ontdekken.

  En qua gebieden zit het in deze game ook wel goed komen. Zo zal je je rond kunnen wanen in een van de vijf hubs, grote gebieden waar de speler talloze missies kunnen doen en even bij kunnen komen van de missies. Hier zal je vele boeiende referenties tegenkomen, je eigen personage kunnen bouwen en natuurlijk een hoop nopjes en minikits kunnen verzamelen. Het onderzoeken van Jjaku, Takodana en Starkiller base klinkt nou niet bepaald als een vervelende bezigheid!

  Afgezien van het feit dat LEGO Star Wars The Force Awakens maar om een film draait, zal de game geen gebrek aan content hebben. Je zal het verhaal van de originele film doorlopen in 11 levels, waarnaast je ook nog eens 7 speciale missies zal krijgen die verdergaan op details waar in de film geen aandacht aan is besteed.

  Zo zal je met Han Solo en Chewbacca een aantal gigantische monsters moeten vangen, die in de film uitbreken uit de vrachtcontainers van de Millenium Falcon. Door het verschil in parallellen krijg je een gedetailleerder beeld van het Star Wars universum, en dat is erg vermakelijk voor de Star Wars fans.

  Het verkennen van de ruimte zal je niet alleen hoeven te doen. Zoals we gewend zijn kan je de gehele content in co-op doorspelen waarbij je je grappen en grollen met je vrienden kan delen. Dit zal, voor zover wij weten, alleen een offline modus hebben waarmee je dus fysiek naast elkaar zal moeten zitten.

  Lego Star Wars The Force Awakens multi-building

  Bekend recept met verrassende wending

  De LEGO-franchise maakt een grote verandering door. Naast het bekende recept en de nieuwe features, voelt de game meer volwassen aan. De kinderlijke, maar vermakelijke humor, en het verzamelen van noppen is nog steeds aanwezig, maar er wordt meer nadruk gelegd op details en het toch wel ingewikkelde verhaal. Het hele verhaal heeft daarnaast ook nog de originele stemacteurs geregeld waardoor de game zelf nog beter aansluit op de film!

  Al met al zal LEGO Star Wars The Force Awakens een frisse blik gaan werpen op de bouwblokken-franchise zonder de essentie van een vermakelijke bouwgame te verliezen. Zowel trouwe fans als nieuwkomers zullen zich kunnen vinden in een de nieuwe LEGO Star Wars. Nadeel is wel dat er door een grote hoeveelheid aan uitdagendere puzzels en minigames het jonge publiek enigszins uit het oog verloren is.

  Je zal je vanaf 28 juni tegoed kunnen doen aan ’s werelds populairste ruimteverhaal. Laat de Force met jou zijn!

  Lego Star Wars: The Force Awakens

  Verkijgbaar vanaf 28 june 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.