De nieuwe LEGO Star Wars game zal uitkomen in de eerste zomermaand en gaat draaien om hetzelfde verhaal als de laatste Star Wars film met dezelfde titel. Natuurlijk wordt dit verhaal verteld met de nodige humor die we van de LEGO games gewend zijn, zo valt te lezen op de Xbox store website. Daarnaast wordt er in het verhaal van de game ook het gat gedicht tussen de gebeurtenissen van het zesde deel: Return of the Jedi en het zevende deel: The Force Awakens.

LEGO Star Wars en speelbare karakters

In de game kun je in de (plastic) huid kruipen van de populairste karakters uit de film, waaronder Rey, Finn, BB-8, Kylo Ren, Han Solo en anderen. Of elk karakter een apart verhaallijn gaat krijgen, is nog niet bekend.

LEGO Star Wars: The Force Awakens krijgt ook nieuwe gameplay mogelijkheden die nog niet eerder zijn verschenen in de LEGO games. Zo krijg je de mogelijkheid om LEGO-stenen te gebruiken om bepaalde delen van een level vrij te spelen, om ze daarna weer af te breken zodat je een ander deel van een level kunt vrijspelen.

Als tweede nieuwe element komen er blaster battles, zoals je die kent uit de Star Wars films, maar met een geheel nieuw cover system.

Of dit ook de grote titel is die Warner Bros, bedoelde met de grote aankondiging van later vandaag is nog niet duidelijk. Hoewel dit natuurlijk twee grote namen zijn in de stal van de uitgever zal dit zeer waarschijnlijk wel het geval zijn.

LEGO Star Wars: The Force Awakens komt dus uit op 28 juni van dit jaar en is tot nu toe alleen nog bevestigd voor Xbox One. De game zal de zesde zijn in de reeks van LEGO Star Wars games. Eerder uitgekomen zijn The video game, The Original Trilogy, The Original Trilogy II, The Complete Saga en The Clone Wars.