Mafia 3 gameplay features en meer uitgelegd door ontwikkelaar

Article
donderdag, 16 juni 2016 om 15:23
xgn google image
We hebben aardig wat jaartjes moeten wachten, maar over een paar maandjes is het zover en kun je aan de slag met Mafia 3. Op de E3 in LA hebben we meer informatie voor jullie verzameld over ondermeer de Mafia 3 gameplay features in een gesprekje met de lead writer van de game, Bill Harms.
Mafia 3 speelt zich af in New Bordeaux, 1968. Een recreatie van New Orleans uit dezelfde tijdsperiode.
De speler kruipt in de rol van Lincoln Clay. Een man van Afrikaans-Amerikaanse komaf. Kortgezegd is hij uit op wraak nadat de Italiaanse maffia bijna de gehele Black Mob neermaait. Behalve Lincoln dus.

Wraak of toch maffia eindbaas?

Zoals gezegd is Lincoln uit op wraak. Maar ondertussen zet hij ook een geheel eigen soort maffia op door de rest uit te roeien. Is wraak werkelijk wat Lincoln voort drijft of zijn er andere achterliggende redenen? Het lijkt er namelijk op dat hij gewoon de controle van de Italiaanse maffia wil overnemen?
In de trailer zien we Lincoln ook veranderen. Na de chaos rondom de Black Mob lijkt hij net een zwerver, maar later ziet hij er toch heel gelikt uit. Zonder baard en een mooie coupe. Is het mogelijk om het uiterlijk van Lincoln aan te passen?
93291

Mafia 3 gameplay features - Een bekend gezicht!

Een belangrijk onderdeel van de Mafia 3 gameplay features zijn het overnemen van districten van andere gangs. Na overname hou je niet zelf de controle over het gebied. Dat laat je aan een van je trouwe volgelingen over. Wie zijn je luitenanten en wat is hun nut?
Tevreden te houden? Op welke manier kunnen we ze boos maken?
93292

Geen simpele main storyline

Na een blik op de map en alle districten kun je zien dat er een hoop te doen is. Overal zijn missies die invloed hebben op bijvoorbeeld het overnemen van een bepaald district. Moet je al deze zijmissies doen of kun je gewoon de hoofdverhaallijn volgen?
Mafia 3 is ook voor het eerst een volledig open wereld. Hoeveel groter dan voorganger Mafia 2 is de game ongeveer?
Of de game net als Mafia 2 downloadbare content gaat krijgen, bleef een antwoord jammer genoeg ook uit. Mafia 3 mag dan de opvolger zijn, maar het lijkt alsof er liever geen vergelijkingen met het vorige deel gemaakt worden.
93293

Realisme staat hoog in het vaandel

Na de gameplay demo werd duidelijk dat je niet meer dan twee wapens bij je kunt dragen. Is dat niet erg weinig aangezien ammunitie niet oneindig is?
Realisme is in Mafia 3 erg belangrijk. Hoe zit dat met de gangs? We zien de Haïtianen, Ieren, Italianen en de Black Mob. Is dat realistisch voor het New Orleans van 1968?
93294

Authenticiteit boven maatschappelijke problemen

Een terugkomend onderwerp in Mafia 3 is racisme. Mensen van Afrikaans-Amerikaanse afkomst hebben het niet altijd even makkelijk in New Bordeaux. Hopen jullie hiermee meer aandacht te richten op de problemen rondom discriminatie die momenteel in de wereld spelen?
Op welke manieren wordt de authenticiteit verder nageleefd?
Mafia 3 komt op 7 oktober 2016 uit voor de Xbox One, PlayStation 4 en PC. Houd voor een uitgebreide E3 preview de website in de gaten!