Just Cause 4 map - Alles over het gigantische eiland Solis

  Het kan geen toeval zijn dat de naam Just Cause een beetje verbasterd losjes naar ‘omdat het kan’ vertaald. Het wordt al vrij snel duidelijk als we kijken naar de Just Cause 4 map en de gameplay waarmee je los kunt op de map. Wij gingen vier uur aan de slag in Londen en hebben het eiland Solis flink ontdekt.

  Solis is de naam van het eiland waarop Just Cause 4 zich zal afspelen en in oppervlakte uit dat zich in een gigantische Just Cause 4 map. Het eiland is ongeveer even groot als die in Just Cause 3, maar is een stuk verticaler door onder andere bergen en dat maakt het spel gelijk groter. Waar het platteland bijvoorbeeld geen grotten heeft om te verkennen is dat wel het geval met een berg.

  De Just Cause 4 map moet je veroveren

  In Just Cause 4 staat Rico oog in oog met de Black Hand, een privéleger geleid door een vrouw die Gabriela heet. Ze is een pittige tante die een ijzeren greep heeft over het eiland en het is aan Rico om haar leger een kopje kleiner te maken. Dit moet je als Rico doen door een eigen leger op te richten, namelijk de ‘Army of Chaos’ oftewel het chaosleger.

  Met het oog op de Just Cause 4 map kun je het eiland stukje bij beetje veroveren. Dit doe je door een specifiek aantal troepen van het chaosleger naar een regio te sturen en die troepen moet je verdienen. Wat is de beste manier om dat te doen? De infrastructuur van de Black Hand met de grond gelijkmaken en specifieke missies spelen!

  Chaos zaaien, plezier oogsten

  Het creëren van chaos is niet het enige doel van Just Cause 4. Op de Just Cause 4 map zijn namelijk nog veel meer punten te vinden om iets te doen, zoals de verschillende missies die het verhaal van de game vertellen. Constant schijnbaar onschuldig vrouwen om het leven brengen door een taxi te laten ‘crashen’ kun je op deze manier afwisselen met het verhaal.

  Rico is namelijk met een reden naar het eiland Solis gekomen, namelijk om de mysterieuze verdwijning van zijn vader te onderzoeken. Dat die verdwijning op Solis plaatsvond is namelijk geen toeval, want die heeft iets te maken met de vreemde, extreme weerseffecten. Weerseffecten die onderzocht worden door Project Illapa, een naam die je op de Just Cause 4 map bijvoorbeeld tegen zal komen.

  Aandacht trekken

  Die weerseffecten gaan dan ook een grote rol spelen in het verhaal van Just Cause 4. Zo ga je ze niet alleen merken in de gameplay, maar ook zal je ze zien in de cutscenes. Die zien er helaas niet zo best uit, want deze missen het realisme dat je tegenwoordig in andere games wel gewend bent. Gelukkig is het iets wat je niet in de gameplay zal merken, want daar ziet alles er piekfijn uit.

  Het is dan ook duidelijk dat de focus meer op die gameplay ligt, want Just Cause 4 is net vloeibaar plezier. Je kunt het blijven drinken zonder er vol van te raken en dat heeft in grote mate te maken met de vernieuwde grijphaak. Deze is namelijk volledig op de schop gegaan en het zal dan ook even wennen zijn wanneer je er mee aan de slag gaat.

  Het perfecte gereedschap

  Je grijphaak is door de toevoeging van mods namelijk volledig veranderd. Het is een diepgaand systeem dat je vele opties geeft om de Black Hand mee te terroriseren. De grijphaak is nu standaard uitgerust met drie mogelijkheden naast de praktische functie van een normale grijphaak. Het zijn de Tether, Air Lifter en Boosters die nieuw zijn.

  Met de Tether-functie kun je vijanden en objecten in de wereld aan elkaar vastbinden en zoals de naam Air Lifter al doet vermoeden, gebruik je deze om iets mee in de lucht te hijsen. Als laatste heb je de boosters die je kunt gebruiken om een raket aan iets of iemand vast te plakken waarna je ze recht naar de maan stuurt. Deze drie onderdelen vormen de nieuwe basis van je gereedschap in Just Cause 4, maar het gaat nog een stuk dieper dan dat.

  Elke vorm van de grijphaak heeft namelijk nog veel modificatie-mogelijkheden (mods) waarmee je nog meer controle krijgt over de gameplay. Zo kun je de hoogte van de Air Lifter zelf bepalen en is het bijvoorbeeld mogelijk om de raketten in de boosters zo hard te laten gaan als je wil. Hierdoor is virtueel elke creatie mogelijk, zelfs een leger van tanks.

  Van onderen!

  Je vraagt je misschien af waar je zoveel tanks vandaan moet toveren, maar die komen gewoon uit de lucht vallen. Letterlijk. In de game is het mogelijk om een speciale bestelling te maken waarna er een vliegtuig over de Just Cause 4 map vliegt die je bestelling uit het vliegtuig lazert.

  Verpakt in een vrachtcontainer landt deze op de grond, waarna deze als een cadeautje opent en bijvoorbeeld een tank bevat. Het kan natuurlijk nog veel gekker, zoals het laten bezorgen van een Boeing 747 of een speedboot, maar als je dood en verderf wilt zaaien om chaospunten te verdienen werkt een tank het beste. Om dit allemaal te krijgen, moet je het natuurlijk nog wel vrijspelen en dat kan vanaf 4 december. Dan komt Just Cause 4 uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Just Cause 4

  Verkijgbaar vanaf 4 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.