Dit zijn de meest gebruikte iPhones door jullie

  Vorige week hebben we in de poll gevraagd welke iPhone modellen jullie hebben. Dit zijn de meest gebruikte iPhones. De nieuwe iPhones zijn erg in trek, maar ook de iPhones van een paar jaar geleden zijn populair. Ook de optie met ‘Ik heb geen iPhone’ is regelmatig ingevuld.

  Kārlis Dambrāns

  Je hoeft natuurlijk niet per se een iPhone te hebben en daarom hebben we hiervoor ook een antwoordmogelijkheid gemaakt. Van alle stemmen gaf 21 procent aan dat zij geen iPhone hebben. Dat wil zeggen dat bijna 80 procent van alle stemmers wel een iPhone heeft. Er is op bijna iedere iPhone in de totale lijst gestemd.

  Verder viel op dat de iPhone 6S een stuk minder populair is dan de originele iPhone 6. De iPhone XR - die pas net uitgekomen is - lijkt ook niet heel populair te zijn onder onze lezers. Dit geldt ook voor de iPhone XS Max die al een wat langere tijd uit is. Er is een stuk minder gestemd op de iPhone XS Max dan op de iPhone XS. Hieronder een overzicht van de vijf meest gebruikte iPhones.

  5. iPhone 6

  De iPhone zes is een van de oudere Apple smartphones die jullie het meeste hebben. Deze telefoon werd op 9 september 2014 aangekondigd door Apple. De iPhone 6 heeft een 4.7 inch scherm, twee camera’s, A8-chip en 1GB RAM. Ook is de batterij een stuk beter dan de batterij van de voorgaande Apple smartphone.

  De iPhone 6 is beschikbaar in vier varianten met verschillende opslagruimtes: 16GB, 32GB, 64GB en 128GB. De 32GB versie is pas veel later beschikbaar geworden. De iPhone 6 heeft net als zijn voorgangers een Touch ID. Deze smartphone van Apple heeft nog wel een 3.5-mm aansluiting en dat is iets wat de huidige iPhones niet meer hebben. Mede daarom staat de iPhone 6 in deze lijst met de meest gebruikte iPhones.

  4. iPhone 7

  Van de iPhone 6 gaan we naar de iPhone 7. De iPhone 7 werd op 7 september 2016 gepresenteerd door Apple. De iPhone 7 is beschikbaar met meer opslagruimte dan de iPhone 6. Er zijn namelijk uitvoeringen met 32GB, 128GB en 256GB. De iPhone 7 heeft een 4.7-inch scherm, 2GB RAM, twee camera’s en een betere batterij dan de iPhone 6.

  De iPhone 7 is de allereerste iPhone die niet meer over een 3.5-mm aansluiting beschikt. De headphones kunnen worden aangesloten met behulp van een adapter. Hierdoor kun je niet meer tegelijkertijd opladen en muziek luisteren met headphones. Wel is de iPhone 7 de eerste stof- en waterbestendige iPhone. De iPhone 7 kan maximaal dertig minuten op maximaal een meter diepte onder water blijven.

  3. iPhone SE

  Op de derde plek in deze lijst met de iPhones die jullie het meeste hebben staat de iPhone SE. Deze smartphone van Apple werd op 21 maart 2016 aangekondigd. De telefoon is eigenlijk een combinatie van de iPhone 5S en de iPhone 6. De SE heeft enkele specificaties van een iPhone 6, maar het uiterlijk van een iPhone 5S.

  De iPhone SE is beschikbaar met 16GB, 32GB, 64GB en 128GB opslagruimte. De smartphone valt tussen de releases van de iPhone 5S en iPhone 6 in. De smartphone van Apple heeft twee camera’s, Touch ID, een 4-inch scherm en 2GB aan werkgeheugen. Ondanks dat het al een wat ouder model is, staat hij wel in deze lijst met meest gebruikte iPhones.

  2. iPhone XS

  We hebben nu een de wat oudere iPhones gehad. Op de tweede plaats in deze lijst met de iPhone modellen die jullie het meeste hebben staat de iPhone XS. Dit is de nieuwste iPhone die pas op 21 september 2018 werd uitgebracht door Apple. De iPhone XS heeft een 5.8-inch scherm, 4GB werkgeheugen, drie camera’s en Face ID. De batterij is beter dan elke andere batterij die we bij een Apple smartphone hebben gezien. De iPhone XS werd samen met de iPhone XS Max en Apple Watch series 4 aangekondigd tijdens het september Apple evenement.

  De iPhone XS is de meest waterbestendige iPhone. Deze iPhone kan namelijk 30 minuten in het water blijven op een maximale diepte van twee meter. Daarnaast heeft Apple tests gedaan met verschillende andere dranken, zoals koffie, thee, wijn en bier. Ook hiertegen is de iPhone XS opgewassen. De camera heeft een optische zoom en de nieuwste iPhone ondersteunt dual-sim, waardoor je op twee nummers bereikbaar bent op één telefoon. De nieuwste iPhone is dus ook een van de meest gebruikte iPhones.

  1. iPhone X

  De iPhone X is de voorganger van de iPhone XS en XS Max. De iPhone X werd op 3 november 2017 geïntroduceerd. Het is de eerste iPhone zonder home-button, maar met Face ID. Het scherm is 5.8 inch en strekt zich uit over de gehele voorkant van het apparaat. De batterij is erg sterk en de iPhone X is beschikbaar met 64GB en 256GB.

  De iPhone X heeft een dubbele camera aan de achterkant en een randloos scherm. Dit is een van de grote veranderingen van de iPhone X. De iPhone X heeft geen 3.5-mm aansluiting, maar er kan wel muziek worden geluisterd, omdat je deze smartphone draadloos kan opladen. Er worden headphones met een lightning-aansluiting meegeleverd. De iPhone X is de meest gebruikte smartphone van Apple van alle iPhones in deze lijst.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.