Get Even preview - Mysterieus griezelen

  Tijdens gamescom 2016 toonde Bandai Namco een nieuwe horror first-person shooter van de hand van de makers van Painkiller. De game was daarnaast ook nog eens speelbaar. Wat je van de nieuwe horrorgame mag verwachten lees je in deze Get Even preview.

  De titel is misschien door de aanwezigheid van de grotere games een beetje ondergesneeuwd, maar het lijkt erop dat dit toch enigszins onterecht is. Tijdens de gameplaysessie op de PlayStation 4 werd duidelijk dat deze nieuwe first-person shooter waarschijnlijk toch wel wat in zijn mars gaat hebben.

  Get Even preview

  Bijzonder verhaal

  De game vertelt namelijk een bijzonder verhaal dat je als gamer of filmliefhebber waarschijnlijk wel zal interesseren. Het begin van de nieuwe game doet het meest denken aan een gameversie van de briljante actiefilm Taken. De protagonist is een privédetective die met behulp van een soort geavanceerde smartphone zijn zaken oplost.

  Maar de detective blijkt een duister verleden te hebben dat je als speler in eerste instantie niet zou verwachten. Dit alles begint met een level waarin je als speler op onderzoek uit moet gaan naar een vermist meisje. Dit meisje zit in een verlaten soort landhuis, en aan jou de taak om het meisje te redden en zo door te gaan naar je volgende zaak. Dit klinkt allemaal redelijk eenvoudig, maar dat is voordat de twist aan de titel wordt toegevoegd.

  get even preview

  Onderzoeken met je smartphone

  Tijdens het doorlopen van het level moet je met de geavanceerde smartphone allerlei verschillende objecten onderzoeken. Van een smeulende sigaret in een asbak tot aan een prikbord vol met foto’s van een bepaalde persoon. Het onderzoeken van de levels gaat in principe redelijk intuïtief en je hebt al vrij snel door wanneer er een nieuwe hint in de buurt ligt.

  Wat je precies met het bewijsmateriaal kan dat je verzamelt werd tijdens het spelen van de previewversie niet geheel duidelijk. In principe was op het moment van schrijven de enige motivatie voor het verzamelen van bewijsmateriaal namelijk dat dit het verhaal voortduwde.

  Wanneer je alle hints in een bepaald gedeelde van een level hebt weten te verzamelen, dan is er een gebeurtenis die ervoor zorgt dat je verder kunt in de game. Dit kunnen bijvoorbeeld stemmen zijn van vijanden die in de buurt zitten, maar misschien hoor je ook alleen maar iets vallen of gaat er spontaan een deur open.

  get even preview

  Weinig horror

  In het eerste level wordt het horrorgedeelte van de titel niet direct duidelijk. maar wanneer je eenmaal het meisje van haar gijzelnemers hebt gered, dan begint de echte lol pas. Je wordt als hoofdpersoon namelijk wakker in een tuin die wel enigszins lijkt op de tuin van het landhuis waar je eerder was, maar toch ook weer niet helemaal. En zoals gezegd is dat het moment wanneer de echte actie pas losbarst.

  Naast het mysterieuze verhaal dat je tijdens de game geboeid moet houden, moet er natuurlijk ook nog een beetje actie in de titel zitten. Get Even is misschien een first-person shooter in de zin dat je in eerste persoon een level doorloopt, maar het is in eerste instantie geen agressieve schietgame. Sterker nog, het lijkt erop dat je het wapen niet eens al te veel hoeft te gebruiken.

  get even preview

  Grafisch niet indrukwekkend

  De levels die je in de game moet doorlopen zien er redelijk goed uit. Doordat het om een previewversie van de game gaat, is het grafisch nog niet echt een hoogstaande titel. Of dit nog verandert is niet geheel duidelijk. Maar gezien het feit dat de game pas in 2017 uit zal gaan komen is dit wel heel goed mogelijk.

  Maar de grafische kwaliteit is dan ook het enige puntje van kritiek wat er valt te geven. Na de gameplaysessie bleef de game toch wel een geruime tijd in het hoofd zitten en begon de drang voor het oplossen van een mysterieus verhaal te groeien. Overigens is het verhaal niet het enige dat ervoor zorgt dat de game in je hoofd gaat zitten.

  Dat gebeurt ook doordat je regelmatig een puzzel voorgeschoteld krijgt. En dit is niet het constant van A naar B lopen of het indrukken van een knop om een deur open te laten gaan. De puzzels in Get Even zijn toch lastiger om op te lossen. Door gebruik te maken van je vertrouwde telefoon en de voorwerpen die je in de omgeving tegenkomt, zorg je ervoor dat je weer verder kunt met de game.

  get even preview

  Get Even preview - Afwachten voor het mysterie

  Al met al lijkt Get Even een titel te gaan worden die je het komende jaar in de gaten moet houden. Ondanks de grafische kwaliteit van de game lijkt het mysterieuze verhaal meer dan genoeg reden te worden om met deze nieuwe game aan de slag te gaan. Hoewel de game door moet gaan voor een horrorgame en je later in de game waarschijnlijk ook bang genoeg zult worden, is de game in eerste instantie misschien niet de engste.

  Tijdens gamescom 2016 werd bekend dat Get Even aan het begin van 2017 uit zal gaan komen. Of de titel dan nog net zo mysterieus blijkt te zijn, zoals het op dit moment lijkt, moet nog blijken. Maar wij houden de game na onze speelsessie goed in de gaten.

  Get Even

  Verkijgbaar vanaf 23 june 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.