5 tips om flink gamescom goodies te scoren!

Article
vrijdag, 19 augustus 2016 om 15:50
xgn google image
Natuurlijk zijn presentaties van nieuwe games leuk en geeft het een fantastisch gevoel om als eerste je favoriete games te spelen tijdens gamescom. Maar wat misschien wel de grootste kick geeft, is het aantal gave goodies die je gratis kunt krijgen, mits je het slim aanpakt. Wij geven je 5 tips om flink gamescom goodies te scoren op de beursvloer dit weekend!

5. Doe mee aan wedstrijden

Bij binnenkomst krijg je vaak een standaard goodiebag met sleutelhangers en simpele USB-sticks. Aan jou de taak om deze met 'echte' gamescom goodies te vullen. Eén van de manieren om dat voor elkaar te krijgen, is door mee te doen aan een van de vele wedstrijden op gamescom.
Ben je goed in een bepaalde game? Kijk dan even of er een wedstrijd van is, bijvoorbeeld bij de booth van Nintendo. Daar organiseren ze namelijk toernooien voor Pokken, Mario Kart 8, Super Smash en Splatoon. Je kunt er mooie prijzen winnen (zelfs één van de weinige plaatsen voor de nieuwe Zelda), die niet misstaan in je goodiebag. Daar komt bij dat je dan ook echt iets gedaan hebt voor je goodies: je hebt ze eerlijk verdiend met een potje gamen!

4. Sta vooraan, maar niet helemaal vooraan

Bij grote presentaties worden er nogal eens wat goodies het publiek ingesmeten, soms ook nog dure gadgets of collectibles. Zorg dus dat je in gebied staat waar vaak naartoe gegooid wordt. Ervaring leert dat de goodies nooit aan de eerste rij worden gegeven, maar altijd met enig geweld het publiek in worden gegooid.
Daarom heb je vaak prijs tussen de 4e en 8e rij (verder kan er vaak niet gegooid worden). Wees ook bereid om je eigen leven in de strijd te gooien en er bovenop te springen als er gegooid wordt!
Let op: vooral bij presentaties worden goodies weggegeven.

3. Ga langs verschillende booths

Als je alleen maar bij je favoriete booth blijft hangen, is de kans groot dat je maar met een paar echte goodies thuiskomt. Probeer af te wisselen en zoveel mogelijk van gamescom te zien. Dit is nog best een klus; het is een enorm terrein met heel veel activeiten en verschillende hallen.
Kijk daarom van te voren eerst op de plattegrond om te zien waar de verschillende booths staan, en stippel desnoods vast een route uit.

2. Praat met bezoekers, ontwikkelaars en PR mensen

Als je een game echt fantastisch vindt, kan het geen kwaad om even een praatje te maken met een ontwikkelaar die aanwezig is bij de desbetreffende booth. Als je het leuk brengt, kun je gerust vragen of er nog toffe gamescom goodies zijn van je favoriete game; nee heb je…
Bedenk je natuurlijk ook: elk T-shirt of andere goodie waar je zichtbaar mee rondloopt is ook reclame voor de game zelf. PR-mensen geven je dus gerust een leuke tas of zelfs collector’s items mee van bijvoorbeeld Mafia III of een andere aankomende titel.
Vergeet ook niet andere bezoekers aan te spreken die rondlopen met goedgevulde goodiebags; ze kunnen je waarschijnlijk zo aanwijzen waar ze de buit vandaan hebben.

1. Wees op tijd

De belangrijkste regel om je favoriete goodies te bemachtigen, is heel simpel, maar wordt vaak vergeten: wees op tijd. De beste collectibles en andere begeerde voorwerpen zijn vaak erg gelimiteerd, en zijn dus zo weg.
Gamescom (en andere events) werken echt op een first come, first serve basis, waardoor je snel moet zijn. Ga dus niet meteen in de rij staan om een game te spelen, maar check eerst of er goodies te halen zijn.
Het is überhaupt aan te raden om vroeg binnen te zijn bij gamescom. De gamebeurs is nog tot en met zondag 21 augustus open.

Populair Nieuws