Gears 5 Escape features - De nieuwe modus doorgelicht (gespeeld op E3)

  Gears of War krijgt een nieuwe telg en dat betekent weer hordes aan Locust overhoop knallen. Een nieuw deel betekent natuurlijk ook vernieuwing en daar zijn wij tijdens E3 2019 achteraan gegaan. We gingen aan de slag met de Gears 5 Escape modus en die brengt een heleboel nieuwe features naar de franchise.

  5. Infiltratie met een bom

  In de Escape modus van Gears 5 gaat een handjevol Gears-soldaten een Locust nest in. Hoe kom je ongezien in een dergelijk nest terecht? Daar hebben de Gears wat op gevonden. Ze laten zich in een cocon vastzetten door de Locust en zich zo gevangen nemen. In het nest breken ze uit en planten ze een dikke gifbom die korte metten met de Locust maakt. Maar er is één ding vergeten: de ontsnapping.

  Deze fase van de infiltratie is waar de nieuwe modus van Gears 5 om draait. De bom is geplant en gaat binnen enkele minuten af, waarna het nest eraan gaat. Jij moet dan al gevlogen zijn, maar dat gaat niet zomaar. Je moet dus ontsnappen uit het nest voordat de pleuris echt losbreekt.

  Onderweg loop je al de nodige Locust tegen het lijf en dat zorgt voor flink wat actie en kogelregens. Die zorgen ervoor dat je binnen no time door je munitie heen bent, dus is het zaak om onderweg naar de resupply kamers te gaan om munitie te halen. Overleef jij de infiltratie in het Locust nest?

  4. Nieuwe gezichten

  Gears 5 brengt in de Escape modus een aantal nieuwe gezichten met zich mee. Logisch ook want het Gears of War verhaal gaat verder. Wij gingen aan de slag met drie van deze karakters, namelijk Keegan, Lahni en Mac. Alledrie de karakters zijn nieuw in de game en brengen iets unieks met zich mee.

  Zo kan Max met een schild in de weer om niet geraakt te worden én om zijn teamgenoten te helpen. Keegan heeft een resupply mogelijkheid waarmee hij bij iedereen de kogels bijvult. Handig als er een heel Locust nest achter je aan zit. Lahni gaat op haar beurt weer aan de slag met melee-aanvallen die vijanden supersnel uitschakelen.

  Alle karakters vullen elkaar op een of andere manier aan en zorgen voor dynamische gameplay.

  3. Samenspel als kern

  In Escape is het de bedoeling om samen te werken. Wij speelden de modus op een redelijk eenvoudige moeilijkheidsgraad, maar moesten al snel erkennen dat de modus pittig is op momenten. Regelmatig zakten de teamgenoten een voor een op hun knieën om vervolgens te wachten op redding.

  De Locust in Gears 5 schieten gericht, althans in de Escape modus. Daarbij zijn de Locust behoorlijk slimme wezens geworden die elkaar goed in de gaten houden. Als er een van hen op de knieën zit, wordt deze gedekt en snel door een ander opgeraapt.

  Of de AI echt beter is in deze modus (of zelfs in de hele game) dan de vorige delen, is nog even de vraag, maar het lijkt er behoorlijk op. Als je niet goed samenwerkt in de Escape modus dan kun je ervan uit gaan dat je de levels niet haalt. Een dode Gears-soldaat en de missie is over, dus elkaar helpen moet!

  2. Dikke nieuwe vijanden

  Gears 5 brengt in de Escape modus niet alleen karakters met unieke vaardigheden en uitdaging met zich mee. Ook de Locust hebben niet stilgezeten.

  We meldden al dat ze slimmer lijken te zijn, maar er zijn ook nieuwe vijanden die de kop op steken en jou het vuur aan de schenen leggen. De een doet dat met een Klassieke hammerburst, maar je loopt binnen de kortste keren ook vijanden tegen het lijf die je belagen met nieuwe, indrukwekkende wapens.

  Er zijn bijvoorbeeld geëvolueerde versies van Boomers die voorbij komen met een dikke granaatwerper, maar ook kleine snelle vijanden die je als en malle aan komen vallen. Deze laatste zijn na een paar keer schieten of één gerichte klap gelukkig dood. Maar vervelend en dodelijk blijven ze wel!

  1. Aanpassingen en perks

  De Escape modus brengt een heleboel nieuws mee naar Gears 5. Als laatste feature introduceert deze modus het gebruik van skills, perks en customizations.

  Karakters kunnen worden aangepast in het menu voor een match begint en op die manier wordt hun uiterlijk en mogelijk zelfs hun skills veranderd. Dit laatste konden wij niet testen, omdat er maar één skin beschikbaar was tijdens onze demo.

  Los hiervan kun je in de game skillkaarten vrijspelen. Deze kun je aan je karakter toekennen zodat er meer leven is, of meer schade gedaan wordt. In totaal zijn er vijf skillslots beschikbaar voor dergelijke kaarten. Wat de kaarten allemaal precies toevoegen is onbekend, maar het belooft een systeem te worden dat afhangt van je level.

  Gears 5 Escape modus niet de enige nieuwe modus

  Gears 5 krijgt naast de Escape modus een heel aantal nieuwe modi. Zo is de Horde modus wederom vernieuwd en zal er een aangepaste multiplayermodus komen. De game komt op 10 september naar Xbox One en PC.

  Gears 5

  Verkijgbaar vanaf 10 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.