Age of Empires II Definitive Edition gameplay - Veel meer dan een RTS (gespeeld tijdens E3)

  Age of Empires krijgt eindelijk een nieuw deel. Althans, het is Age of Empires II Definitive Edition, deel twee heruitgevonden. Wij speelden de game en geven je drie redenen waarom de Age of Empires II Definitive Edition gameplay het tot veel meer dan slechts een volgende een real-time strategy game (RTS) maakt.

  3. Bouw je beschaving

  Om te beginnen moet je aan de slag om jouw eigen beschaving op te bouwen. Age of Empires II Definitive Edition lijkt in dit opzicht een beetje alsof je Sim City aan het spelen bent met de Flintstones of Julius Caesar. In tegenstelling tot de gemiddelde RTS bouw je niet alleen een basis waarmee je oorlog kunt gaan voeren, maar moet je een heuse samenleving opzetten die op alle vlakken goed functioneert.

  Het opzetten van een beschaving zal niet zonder slag of stoot verlopen. Je moet boeren hebben om het land te bewerken, hout en steen om dingen te bouwen en eten om je mensen gelukkig (en vooral levend) te houden. Zonder deze elementen is er geen beschaving.

  Als je de beschaving dan eindelijk hebt staan is het tijd om deze te verbeteren. Dit kun je doen door middel van upgrades, maar ook door oorlog te voeren.

  2. Oorlogje voeren is nadenken

  Als je in Age of Empires II je beschaving verder wil laten groeien moet er geknokt worden. Oorlog voeren kost geld, mankracht en grondstoffen. Dus je moet je op een dergelijke oorlog goed voorbereiden. Doe je dat niet, dan is een oorlog vaak kort en eindigt deze niet in jouw voordeel. Bovendien heb je er dan een vijand bij die op de poorten van jouw stad af komt marcheren.

  Tijdens de gameplaydemo die wij speelden was het doel om de nabije stad over te nemen. Hoe, dat was aan ons. Wij pakten direct de zwaarden en bogen op, maakten een aantal katapulten en lieten onze manschappen hun paarden bestijgen. Op naar de vijandelijke linies!

  Eenmaal daar aangekomen hakten we gretig wat vijanden in de pan, maar ineens bleek er een ander dorp ook aanwezig te zijn. Daar kregen we ook ruzie mee, net wanneer we geen soldaten, geld en grondstoffen meer hadden. Niet zo handig dus.

  Je moet in tegenstelling tot de gemiddelde RTS na blijven denken over het reilen en zeilen in je thuisland, terwijl je ver weg mensen in de pan aan het hakken bent. Als er thuis namelijk iets economisch niet op orde is, of er gebeurt iets terwijl je weg bent, heb je een probleem.

  Zelfs als je op het strijdtoneel lijkt te winnen, is het financiële aspect en het ‘burgeraspect’ in je land het belangrijkst. In Age of Empires is de burger niet alleen krachtig. Ook het geloof is krachtig, zo niet krachtiger dan het zwaard.

  1. 'Wolololo'

  Age of Empires kreeg ooit een hele stapel memes met de tekst ‘Wolololo’. Deze tekst zal binnenkort weer terug gaan keren, want de game bevat een heel belangrijke element: geloof. Ensemble Studios heeft ervoor gezorgd dat het converteren van het geloof van naburige steden weer een erg belangrijke optie is in de game.

  Je kunt dus zoals in iedere andere RTS aan de slag gaan om alles op je pad te slopen, maar net zo lief stuur je een aantal priesters op de vijand af die de hele stad converteren. Op die manier heb je een oorlog gewonnen en heb je er gelijk een stad bij die weer voor eten, eenheden en geld zorgt. Age of Empires II is op dit gebied veel en veel meer dan een doorsnee RTS.

  Age of Empires II Definitive Edition komt sneller dan je denkt

  De nieuwe remake van de beroemde game komt sneller dan je zou denken. En dat betekent dat je al bijna met de Age of Empires II Definitive Edition gameplay aan de slag mag. De game komt ergens deze herfst uit voor Xbox One en PC. Wij zijn al benieuwd naar de game, maar vragen ons ook af of dit meteen betekent dat deel drie ook een remake krijgt? De remake van het eerste deel is tenslotte vorig jaar pas uitgekomen, dus het tempo zit er goed in.

  Het zal tot de E3 van 2020 moeten wachten. In de tussentijd kun je onze avonturen volgen via de E3 pagina en in onze vlogs op Youtube, Instagram en Facebook.

  Age of Empires II Definitive Edition

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.