Battle Toads gameplay - De padden onder de loep genomen (gespeeld tijdens E3)

  Games uit den oude doosch komen regelmatig terug in een compleet nieuw jasje. De nostalgie komt dan samen met vernieuwing. Voor de beat-em-up Battletoads zorgt dit voor een pakkende en hilarische mix. Wat deze vernieuwing dan wel niet is? Wij namen de Battle Toads gameplay onder de loep om erachter te komen!

  De padden zijn terug en klaar voor een nieuw avontuur in de Battletoads reboot. Het is weer hommeles in de wereld van Rash, Zitz en Pimple. De enige hoop om de ellende op te lossen ligt in de handen van de Battletoads. Daarom gaan de drie padden op pad om de wereld eens flink onder handen te nemen.

  5. Van pixels naar tekenfilm

  De padden deden dit traditiegetrouw in een compleet gepixelde 16-bit stijl. Voor deze reboot heeft ontwikkelaar Rare de pen er weer bijgepakt. De vervormde ledematen zijn gelukkig gebleven, maar voor de rest is er heel veel veranderd aan de game.

  De hele game heeft een namelijk grafische oppoetsbeurt gekregen en zowel de padden als hun omgeving zijn van een nieuw tekenfilmachtig jasje voorzien. Alles oogt erg gelikt en past prima bij de hilarische gameplay die de Battletoads je geven.

  Toch heeft deze grafische stijl wel een nadeel en dat is best een flinke. Alles ziet er dan wel gelikt uit, maar doordat er zoveel aandacht in de animaties van alles gestoken is, wordt het snel een chaos op je scherm. Zeker wanneer je met drie padden op het scherm klappen aan het uitdelen bent is het al snel zoeken naar jouw personage.

  4. Dikke combo's

  De chaos die de Battletoads veroorzaken hoort bij de franchise. De padden hebben als vanouds vervormbare ledematen die vaak gebruikt worden. Als je vijanden in elkaar slaat met een standaard combo, zal de laatste klap een overdreven harde mokerslag zijn met een vuist die vier keer zo groot is als normaal.

  Daarnaast heeft iedere pad speciale aanvallen. Zo kan Rash in een soort trein veranderen om zo vijanden letterlijk omver te rijden en zal Pimple vanuit de lucht in een haai veranderen om een hapje uit meerdere tegenstanders tegelijk te nemen.

  De combo's lijken een groot onderdeel van de game te worden, gezien er per sectie gekeken wordt wie de grootste bijdrage heeft geleverd en wat precies de langste combo was. Gelukkig lijkt dit element perfect uitgewerkt te zijn in de Battletoads reboot.

  3. Drie padden op je scherm

  Battletoads was in het verleden al een game die volledig om coöp gameplay draaide. De beat-em-up is in je eentje te spelen, maar dan is het ontzettend moeilijk om er doorheen te komen. In deze reboot is het niet anders dan in de originele game.

  De moeilijkheidsgraad ligt bijzonder hoog en als je niet oplet wordt je zomaar door een big in elkaar geslagen. Gelukkig is ook deze versie van de game samen te spelen. Sterker nog, je kunt deze game met zijn drieën spelen, net als de Battletoads arcade game dat mogelijk maakte.

  Elk karakter heeft zijn eigen voor- en nadelen, wat het tof maakt om met meerdere mensen tegelijk te spelen. Jammer genoeg zijn er nog steeds maar drie padden beschikbaar en met drie spelers heb je dus uiteindelijk niet heel veel keuze.

  2. Elkaar op pad helpen

  In Battletoads was het altijd zo dat je een berg aan levens had en als deze op waren, kreeg je het game over scherm voor je neus. In Battletoads 2019 is het niet anders. Je hebt alleen geen levens, maar moet het samen zien te redden tot het einde van een level zonder dood te gaan.

  Ga je dood, dan ga je terug naar een checkpoint, maar niet voordat je even belachelijk gemaakt wordt met een opmerking op het laadscherm. Dit gaat zo door totdat je het level gehaald hebt.

  Als één speler in elkaar geslagen wordt door vijanden, is het voor de anderen wel mogelijk om deze speler te helpen. Spelers kunnen elkaar dus weer op de been brengen en en hun pad met zijn drieën vervolgen. Als je niet op tijd bent om een speler te helpen staat er wel een 'boete' op, namelijk een respawn timer van ongeveer een minuut.

  1. Allerminst serieus

  Battletoads is een titel die je flink zal uitdagen. Maar dat betekent niet dat er niet gelachen kan worden met de game. In tegendeel. De padden zullen je zeer regelmatig een grijns bezorgen als ze weer iets geks doen of meemaken.

  Wat precies het verhaal van de padden wordt is nog onbekend, maar dat het een hilarisch avontuur wordt weten we inmiddels zeker. De woordgrappen vliegen je om de oren en als je daarvan nog niet in een deuk ligt, komen er de gekste figuren voorbij.

  Biggen met lasergeweren zijn hier een prima voorbeeld van, maar hun leider, een enorm varken die als bendeleider fungeert, kan er ook wat van. Hij stelt de padden bijvoorbeeld de keuze om hem te volgen of te sterven, waarop de padden weigeren. Hierop roept het varken hard dat ze dan maar dood moeten en dat het tijd voor flinke actie is. Als je vervolgens ziet dat hij na een paar klappen bekaf is en staat te hijgen is de grap compleet.

  Dit jaar nog aan de slag met de Battletoads gameplay

  De Battletoads gameplay belooft erg veel, al moet er zeker nog wat gesleuteld worden aan de game. De beat-em-up verschijnt dit jaar nog, maar een exacte releasedatum is onbekend. Wellicht horen we hier binnenkort meer over.

  Alles dat wij op E3 meemaken verschijnt op onze speciale E3 pagina. Daarnaast kun je onze vlogs volgen en natuurlijk onze sociale media als Facebook en Instagram in de gaten houden voor al het nieuws!

  Battletoads

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.