Gamecube controller Switch hands-on - Back to the Future

  Tegelijk met de nieuwste telg in de Super Smash Bros franchise kondigde Nintendo ook haar speciale Gamecube controller voor de Switch aan. Of het voor de nostalgie is van de echte Switch fans of dat het ook echt iets toevoegt, is nog maar de vraag. We gaan het alvast proberen te beantwoorden in deze Gamecube controller Switch hands-on!

  De controller is bedoeld voor de mensen die de meest pure Super Smash Bros Ultimate gameplay ervaring willen hebben. De meesten van de gamers die straks Super Smash zullen gaan spelen zullen hun eerste stappen in de Super Smash arena gezet hebben in Super Smash Bros Melee. Die game was voor het eerst speelbaar op de Gamecube en daarom voelt spelen met de Gamecube controller ook het meest als thuiskomen.

  Ouderwets rammen

  Goed, nu die uitleg uit de weg is kunnen we het over de controller zelf gaan hebben. De controller is precies zo vormgegeven als je jezelf nog kunt herinneren van de vierkante (vaak paarse) doos van Nintendo. Er zit een draad aan, (dat overigens niet is los te halen), de knoppen zitten op dezelfde plaats als je gewend bent en het grootste verschil met de originele controller is dat er een groot Super Smash Bros Logo middenop de controller staat. Maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het echt als thuiskomen voelt wanneer je een potje Smash met deze controller speelt.

  De grote hoeveelheid potjes Melee die we hebben gespeeld zorgden ervoor dat onze muscle memory niet hoefde te wennen aan de lay-out van de controller maar dat we direct rake klappen konden gaan uitdelen in de arena. We kregen bij een post-E3 event van Nintendo de kans om alle drie de verschillende mogelijkheden om te spelen uit te proberen, de Joy-Cons, de Pro-controller en de Gamecube Switch controller. Maar tijdens de Gamecube controller Switch hands-on voelden we ons toch wel het meest als een vis in het water.

  gamecube controller switch hands-on

  Float like a butterfly

  Een van de verschillen met de originele Gamecube controller leek toch wel het feit te zijn dat de controller wat lichter aanvoelt dan we ons konden herinneren. Het leek bij tijd en wijlen alsof we helemaal niets in de handen hadden. Of dit een nadeel of een voordeel was konden we in de korte hands-on sessie niet al teveel over zeggen, maar het was wel een puntje dat ons opviel tijdens het spelen met de controller.

  Ook de reden voor het behouden van de draad aan de controller werd tijdens het spelen niet geheel duidelijk. Of dit om nostalgische redenen werd gedaan of dat dit ook daadwerkelijk een toegevoegde waarde had was niet te zeggen. Het was wel te merken dat het toch een soort extra dimensie toevoegde aan het spelen met de Gamecube controller. Het voelde namelijk echt alsof je weer ouderwets op een Gamecube aan het gamen was en erom moest denken dat je niet te ver van de console wegliep, de nostalgische gevoelens werden dus wel degelijk opgeroepen met de nieuwe controller.

  Overigens hoef je niet bang te zijn dat het alleen met de Gamecube controller mogelijk is om je tegenstander van een nieuwe portie klappen te voorzien. Ook met de Pro-controller en met de Joy-Cons wisten we ons nog aardig staande te houden in de chaos die Super Smash Bros Ultimate is. Maar voor de echte Smash fans is het toch een goed idee om deze controller bij de game aan te schaffen.

  gamecube controller switch hands-on

  Gamecube Controller Switch hands-on - Maak die vingers maar los

  Ondanks het gewicht en het draad wisten we ons toch het meest te vermaken met de Gamecube controller. Tijdens de Gamecube controller Switch hands-on konden we direct de knoppencombinaties gebruiken die we wilden gebruiken en pakten we de tegenstander hier en daar eens stevig aan. Gezien de klappen die ervoor door de tegenstander werden uitgedeeld met de andere controllers zouden we zeggen dat dit toch met de controller te maken had.

  De controller laat nog even op zich wachten. Hij komt tegelijk uit met Super Smash Bros Ultimate voor de Nintendo Switch op 7 december uit. Tot die tijd kan je jouw vingers dus weer gaan losmaken om de controller in je handen te houden. Want hoewel de controller voor een toffe Smash ervaring zorgt, blijft het toch een gek ding om te aanschouwen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.