Engste films op Netflix - Durf jij het aan?

Article
zondag, 15 juli 2018 om 16:01
engste films op netflix durf jij het aan 135394 1
Wat zijn de engste films op Netflix? Natuurlijk zijn de meningen over wat nou precies de engste films op Netflix zijn verdeeld. Niet iedereen vind immers hetzelfde leuk. Maar geen zorgen, wij hebben de engste films op Netflix voor jou op een rijtje gezet.

10. The Forest

Aokigahara is het bekende ‘zelfmoordbos’ in Japan. Jaarlijks plegen er honderden mensen zelfmoord. De Amerikaanse Sarah raakt haar zusje in het bos kwijt en gaat natuurlijk gelijk het bos in, maar ze krijgt het advies om enkel op de paden te blijven. Wat zal er gebeuren als ze dit niet doet?
De demonische wezens die in de film The Forest zitten, zijn enorm angstaanjagend. Ook de zenuwslopende achtervolgingen en de zoektocht naar het zusje van Sarah maken het nog een stuk enger. The Forest heeft dus zeker wel een plekje tussen de engste films op Netflix verdiend.

9. The Cabin in the Woods

De vriendengroep van Dana, Curt, Jules, Marty en Holden besluit een weekend met z’n allen een huisje in het bos te huren. Het huisje ligt enorm afgelegen van de bewoonde wereld, maar dat vinden de vrienden niet erg, aangezien ze zich toch wilden afzonderen van de buitenwereld. De vrienden vinden een mysterieus dagboek en daarin staat een spreuk, die de groep opleest. Hierna moet de vriendenkring met een kwaadaardige kracht zien te dealen.
De wreedheid in The Cabin in the Woods maakt het al een enorm enge film. Je weet nooit echt precies wat er staat te gebeuren in de film en je wordt continu verrast met nieuwe draaien aan het verhaal. The Cabin in the Woods is dan ook een aanrader voor horrorfans!
135400

8. It Comes at Night

Een onnatuurlijke kracht terroriseert de wereld, waardoor vader Paul, moeder Sarah en zoon Travis op de vlucht slaan. Ze gaan er vandoor en trekken in een verlaten woning, waar alles simpel lijkt te gaan, totdat een andere gevluchte familie onderdak bij hun vraagt. Dit mag, maar alleen als ze één regel opvolgen: in de avond gaat niemand naar buiten. Het vertrouwen van de families wordt op de proef gesteld wanneer de kwaadaardige krachten van buiten steeds iets dichterbij komen.
De verwarring over wie je moet vertrouwen en wie niet maakt It Comes at Night, waardoor iedereen in de film verdacht is. Hierdoor vergeet je ook dat het grootste gevaar misschien wel niet eens binnen bij de familie zit.
135402

7. Insidious

Josh en Renai hebben een vrolijk leven met hun kinderen Dalton, Foster en baby Kali. En dan hebben ze ook nog net een nieuw huis gekocht. Zoon Dalton gaat op onderzoek uit op de zolder van het nieuwe huis en valt vervolgens van een trappetje. De ochtend daarna wordt hij niet wakker, waarna Renai en Josh hem met spoed naar het ziekenhuis brengen, maar de dokters hebben geen verklaring en Dalton blijft nog drie maanden in coma. Dalton wordt naar huis gebracht en ligt nu in een ziekenhuisbed in zijn eigen kamer.
Na dit alles beginnen er steeds vreemdere dingen te gebeuren in het huis van de familie. Er klinken stemmen over de babyfoon, Foster vertelt dat Dalton ‘s nachts rondloopt en er zit een bloederige handafdruk op het bedje van Dalton. En bovenop alles blijken er ook nog eens andere wezens in het huis te zitten.
Al die mysterieuze en angstaanjagende gebeurtenissen zorgen ervoor dat je constant op het puntje van je stoel zit. Durf jij Insidious alleen te kijken?
135404

6. The Open House

Samen met zijn moeder verhuisd Logan Wallace naar een nieuwe woning. Al snel komen moeder en zoon erachter dat het huis een aantal duistere geheimen bij zich draagt en worden zij geterroriseerd door een aantal kwade krachten. Logan en moeder Naomi doen er alles aan om uit de nachtmerrie te ontsnappen.
De onverwachte wendingen en plotselinge schrikmomenten zorgen ervoor dat Open House thuishoort in het lijstje met engste films op Netlfix. De vrij recente film heeft goede special effects, waardoor het lijkt of alles in de film honderd procent echt is. Dit maakt de film nog een stuk enger.
135411

5. V/H/S

De film V/H/S is een soort samenstelling van aparte, kortere filmpjes die je kippenvel geven. De aparte filmpjes hebben helemaal niets met elkaar te maken, behalve dat ze enorm eng zijn en je de kriebels geven. Elk filmpje staat op een videoband, een V/H/S tape.
De horrorfilm V/H/S is een van de minder bekende horrorfilms, maar perfect als je echt van kippenvel veroorzakende enge horror houdt. Het brute geweld en de zieke beelden zorgen ervoor dat je vaak liever wegkijkt van de film dan dat je ernaar kijkt. Dit maakt V/H/S dan ook een van de engste films op Netflix.
135412

4. As Above, So Below

In As Above, So Below volgen we het verhaal van Scarlett, die in de voetstappen van haar vader die archeoloog was, treedt. Haar vader heeft het onderzoek van zijn leven niet af kunnen maken omdat hij omgekomen is, dus besluit Scarlett dit af te maken voor hem. Samen met een paar vrienden van haar reist ze af naar Parijs, waar ze de catacomben betreedt. Alles gaat redelijk soepel, tot er onverklaarbare dingen beginnen te gebeuren.
Wanneer Scarlett en haar groep vrienden de catacomben in Parijs betreedt, stijgt de spanning al enorm. De krappe doorgangetjes die één voor één op instorten staan maken het kijken naar de film zenuwslopend. Ook worden de vrienden allemaal geconfronteerd met hun grootste angsten, wat de film ook erg eng maakt.
135413

3. Don't Breathe

Don’t Breathe gaat over drie jongeren die besluiten een oude, blinde man te gaan overvallen en plannen dit tot in de puntjes. Niets kan fout gaan met een blinde man, toch? Fout, de blinde man weet zijn weg perfect te vinden in het donker en kent zijn huis als geen ander. Dit maakt het voor de overvallers heel lastig om zijn huis te verlaten.
De spanning in de film Don’t Breathe bouwt zich snel op doordat de blinde man zich makkelijk een weg door zijn huis kan banen, waardoor hij af en toe enorm vlak langs de jongeren gaat in zijn zoektocht door het huis naar de jongeren. Ook in het donker kan de man perfect zijn weg vinden, terwijl de jongeren moeite hebben om een uitweg te zoeken. Dit zorgt ervoor dat je constant op het puntje van je stoel zit.
135415

2. Sinister

In Sinister volgen we een gezin met kinderen dat een nieuw huis betrekt. De vader is een schrijver die maar wat graag over waargebeurde moorden schrijft. En daarvoor verhuist het gezin telkens weer (met tegenzin van de meeste gezinsleden) naar een plek vlakbij een moord. Maar dit keer is vaderlief te ver gegaan en loopt hij in de klauwen van een sinistere kracht.
Althans, zijn kind loopt in de klauwen van de kracht, want het zijn telkens gezinnen die omkomen op één kind na. En telkens blijft er ook een Super 8 tape achter met daarop de home videos van de gezinnen. Het lijkt een patroon te zijn waarin de verdwenen kinderen complete gezinnen uitmoorden, maar wie zit erachter?
Het feit dat het de kinderen zijn die hun familie uit willen roeien, geeft je de kriebels. Ook zijn de scènes waarin de kinderen hun ouders vermoorden enorm realistisch gemaakt en ziet het er uit als of het echt zou kunnen zijn. Het realisme en zieke verhaal zorgt er dan ook voor dat Sinister een van de engste films op Netflix is.
135420

1. Verónica

Verónica gaat over het Spaanse meisje Verónica die een druk leven leidt. Ze zorgt voor haar broertje en zusjes en gaat over het huishouden, terwijl ze ook nog naar school gaat. Verónica besluit tijdens een zonsverduistering met vriendinnen een geest op te roepen met een Ouijabord. Dit gaat helaas niet goed. De geest hecht zich aan Verónica en terroriseert haar en haar familie.
De Spaanse film Veronica heeft de afgelopen weken veel aandacht op social media gekregen. Veel mensen die de film keken durfden de film niet af te kijken, wat natuurlijk bewijst dat Veronica een van de engste films op Netflix is. Heb jij hem al afgekeken?

Genoeg van de engste films op Netflix?

Als je even genoeg heb van de engste films op Netflix, dan hebben we hier 10 feel good series voor je om je iets op te vrolijken. Als je toch nog even door wil griezelen, dan hebben we hier nog de engste scènes in films voor je.