Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia Preview - Ten strijde!

  Ga je die ene ridder redden? Of zorg je er toch voor dat je de vijand verslaat? Dit soort tactische vraagstukken horen al jaren bij Fire Emblem. Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia is de nieuwste, en toch ook weer niet. Hoe dat kan lees je in deze Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia preview!

  Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia draait om een held en een heldin die van jongs af aan zijn opgegroeid maar onverhoopt uit elkaar worden gerukt. Wanneer het lot besluit dat ze allebei aan de slag moeten om te strijden tegen het kwaad raken hun paden met elkaar verstrikt. Dat is eigenlijk het belangrijkste dat je moet weten van het verhaal van deze nieuwe Fire Emblem.

  OG

  Om te zeggen dat dat verhaal niet origineel is, is eigenlijk verkeerd. Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia is namelijk een remake van de in 1992 uitgekomen Fire Emblem Gaiden. Het is hetzelfde verhaal en voor een game die als tweede in een reeks toffe games is uitgekomen kun je niet echt zeggen dat het geen origineel verhaal is. Daarnaast is de voice acting in de game leuk genoeg om je bij de les te houden in het verhaal.

  Want elk personage in de game heeft zijn eigen stem en persoonlijkheid. Dat zorgt er dan ook voor dat je langzaamaan de verschillende karakters leert kennen en weet wat hen beweegt. Daarnaast kun je tijdens de gevechten ook nog eens gesprekken aangaan tussen verschillende personages. Op deze manier leer je ook de verschillende banden tussen de personages kennen.

  Fire Emblem Echoes Shadows of valentia preview

  You died

  Die banden en karakters van de verschillende personages moet je haast wel kennen om een beetje om de figuren te gaan geven. Een beetje Fire Emblem speler houdt ook van de moeilijkheidsgraad van de game en de permadeath mogelijkheid. Die permadeath is in deze Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia ook weer terug. Voor beginnende spelers of spelers die meer om het verhaal dan om de gevechten geven is het mogelijk om deze permadeath functie uit te zetten.

  Wanneer je permadeath uitzet haal je natuurlijk wel voor een groot deel de angel uit de game. Je personages gaan bij permadeath verloren als ze sterven tijdens een gevecht. Dit maakt niet alleen de game moeilijker omdat je minder troepen hebt om mee te vechten, het zorgt er ook voor dat elke stap die je tijdens de strijd maakt van belang is.

  Fire Emblem Echoes Shadows of valentia preview

  Volledig nieuw

  De gevechten zijn overigens zoals je gewend bent van de Fire Emblem reeks op een soort schaakbord. Elk personage kan een andere afstand afleggen naargelang wat voor klasse hij heeft en zodra je bij een vijand in de buurt komt kun je het gevecht aangaan. Dat gevecht is voor deze Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia net als de vorige twee games in de serie volledig geanimeerd. Dit laatste zorgt ervoor dat je veel meer het idee hebt midden in de strijd te zitten dan dat je simpelweg poppetjes over een speelveld aan het bewegen bent.

  Als je de gameplaybeelden van Fire Emblem Gaiden naast de gameplay van Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia legt dan zie je een verschil van dag en nacht. Dat is ook logisch wanneer je bedenkt dat de game origineel uitkwam voor de NES. Overigens hebben wij in het westen dit tweede deel van Fire Emblem nooit mogen aanschouwen, tot nu, want met Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia heb je waarschijnlijk de beste ervaring.

  Fire Emblem Echoes Shadows of valentia preview

  Fire Emblem Echoes Shadows of Valentia Preview - Een nieuwe oude klassieker

  Als echte Fire Emblem fan kun je dit nieuwste deel in de Fire Emblem serie natuurlijk sowieso niet links laten liggen. Maar ook als je geen fan bent lijkt het de moeite waard te gaan zijn om deze game in huis te halen. Tot dusver is het verhaal tof genoeg om erbij te blijven en ook de voice acting houdt je bij de les.

  Daarnaast is de klassieke Fire Emblem gameplay op zich al genoeg om je bij de game te houden natuurlijk. De verschillende personages zorgen er vooral voor dat je extra geïnvesteerd bent om hen in leven te houden. Je gaat na een paar gevechten en gesprekken al geven om de verschillende figuren. Tot dusver lijkt de game in ieder geval een waardige remake van de in 1992 uitgekomen klassieker te gaan worden.

  Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

  Verkijgbaar vanaf 19 may 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.