Pokémon TCG tips - Word een Pokémon meester

  Pokémonkaarten gaan al tientallen jaren mee. Enkele jaren geleden kwam de online versie van de Pokémon Trading Card Game uit. Bereid je voor op de nieuwe uitbreiding met deze Pokémon TCG tips.

  Deze week komt de tweede grote uitbreiding van de Sun & Moon serie voor de Pokémon Card Game naar het spel. Het kaartspel groeit met de games mee en voegt regelmatig nieuwe kaarten toe.

  Velen zullen waarschijnlijk wel eens van Pokémonkaarten hebben gehoord. Toch heeft lang niet iedereen het spel gespeeld. Sinds 2011 is er ook een online variant voor het spel. Zo hoef je niet de deur uit om op zoek te gaan naar tegenstanders.

  Voor de eerste keer de Pokémon Trading Card Game Online spelen kan verwarrend zijn. Als een echte Pokémon professor stelden wij 5 tips samen om je op pad te helpen, zodat jij straks ook een Pokémonmeester kan worden. Dit zijn de Pokémon TCG tips!

  Pokémon TCG tips: Oefen tegen de computer

  De eerste van de Pokémon TCG tips die we je geven is een logische. Toch zie je dat veel spelers vaak gelijk online willen zonder te hebben geoefend. Reken dan maar op een pak slaag van een meer ervaren speler. Zorg daarom dat je goed voorbereid online gaat

  Zorg in ieder geval dat je de tutorials doorloopt voordat je online besluit te gaan. Deze nemen je aan de hand om de basis van de game te begrijpen. Toch laat de tutorial je op een gegeven moment aan je lot over, waarna je van de tegenstander moet zien te winnen. Zorg dat je deze trainers met gemak kunt verslaan voordat je online gaat.

  Naast deze trainers kun je ook deelnemen aan de zogenaamde trainer challenges. Hier moet je een aantal trainers zien te verslaan. Als beloning hiervoor krijg je enkele packs die je kunt openen voor nieuwe kaarten. Aan het einde krijg je zelfs een geheel deck, deze kan je dan ook weer online gebruiken.

  Bouw je eigen deck

  In Pokémon Trading Card Game Online heb je de keuze uit verschillende thema decks. Deze thema decks zijn te verkrijgen in de in-game shop. Wanneer je de tutorial uitspeelt, krijg je één gratis thema deck om online mee te gaan. Wat veel beter is, is om na een tijdje je eigen deck helemaal samen te stellen.

  De opties om je eigen deck samen te stellen zijn eindeloos. Dit heeft ook een nadeel. Als je voor de eerste keer een deck wil gaan maken, verlies je al snel het overzicht. Daarom proberen we je op weg te helpen.

  De grootste beginnersfout die gemaakt wordt is de balans tussen de verschillende kaarten. In een deck kun je kiezen tussen Pokémon, trainer kaarten en energy kaarten. De meeste beginners verdelen de 60 kaarten die ze mogen gebruiken evenredig over de verschillende categorieën. Dit is niet slim om te doen.

  Een normaal deck heeft meestal ongeveer 18 Pokémon, maar dit kan per speelstijl verschillen. Dit laat ruimte voor ongeveer 30 trainer kaarten en 12 energy kaarten. Dit lijkt heel ongebalanceerd, maar in werkelijkheid zijn het de trainerkaarten waarmee je vaak de bovenhand krijgt. Je kunt spelen met de nummers, want er zijn ook decks die slechts 10 Pokémon gebruiken.

  Je kunt je deck het beste rondom één Pokémon of evolutielijn bouwen. Hierop kun je de trainer cards specialiseren zodat ze jouw Pokémon versterken. Je zult zien dat je met deze strategie meer potjes gaat winnen.

  Niet gelijk aanvallen

  We komen aan bij de Pokémon TCG tips voor in het potje zelf. Nu je een goed deck hebt samengesteld, wordt het tijd om in een potje te duiken. Het lijkt aanlokkelijk om zo snel mogelijk aan te vallen als je de kans krijgt, maar dat is niet het beste wat je kan doen.

  Je beurt eindigt namelijk altijd na een aanval. Het beste is om voordat je gaat aanvallen eerst een energykaart aan een Pokémon te geven. Met meer energykaarten kun je sterkere aanvallen uitvoeren. Ga alleen geen energykaarten verspillen aan Pokémon die geen sterkere aanval hebben.

  Verder moet je goed kijken welke trainer kaarten je in je hand hebt. Met deze kaarten kun je een wedstrijd volledig omdraaien. Heal je Pokémon er bijvoorbeeld mee, of zet er een in waarmee je een Pokémon uit de stapel mag pakken. Met deze acties kun je het momentum omdraaien en de bovenhand krijgen.

  Let op de Pokémon op de bank

  Tussen het letten op je actieve Pokémon en het gebruiken van trainer kaarten moet je ook letten op je bank. Dit is belangrijk omdat, wanneer je geen Pokémon op de bank hebt zitten en je actieve Pokémon verslagen wordt, je het gevecht automatisch verliest. Dit wil je natuurlijk niet.

  Zorg er daarom voor dat je altijd minimaal één Pokémon op de bank hebt zitten. Dan kun je het gevecht niet verliezen terwijl je nog Pokémon in je hand hebt. Dat is zonde namelijk.

  Een andere mooie manier is om je bank te gebruiken als kraamkamer voor je toekomstige Pokémon. Evalueer je Pokémon terwijl ze rustig op de bank zitten en voeg alvast wat energykaarten toe. Hiermee kan de Pokémon gelijk op volle sterkte het veld in en ben je geen beurten kwijt aan het gereedmaken van je actieve Pokémon.

  Verzamel en besteed Trainer Tokens

  De laatste van de Pokémon TCG tips gaat over de in-game valuta. Trainer Tokens. Met de Tokens kunnen items uit de shop worden gekocht. De gemakkelijkste manier om deze tokens te krijgen is door dagelijks in te loggen. Hiermee krijg je gelijk een aantal Tokens.

  Via de trainer challenges en gewoon door potjes te spelen krijg je ook Trainer Tokens. Gebruik deze tokens door theme decks te kopen in het begin. Hiermee heb je gelijk een basis deck en kun je afwisselen tussen de verschillende decks.

  Wanneer je al een aantal decks is, is het verstandig om over te gaan naar Legendary Treasures packs. In deze pakketjes heb je een grote kans op een zeldzame Pokémon. Zodra je het geld bij elkaar hebt, is het verstandig om deze te openen.

  Dit waren onze tips om een betere Pokémon trainer te worden. Deel ook jouw tips in de reacties!

  Pokemon TCG Online

  Verkijgbaar vanaf 24 march 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.