Farming Simulator 17 Preview - Verbeteringen op elk gebied

  De Farming Simulator-serie blijft onverminderd populair en het is dan ook geen verrassing dat ontwikkelaar Giants Software dit jaar alweer met Farming Simulator 17 komt. Wij gingen bij de Duits ontwikkelaar op bezoek op de E3 en kregen een Farming Simulator 17 preview te zien.

  De vorige Farm Simulator-titels hadden bij elke nieuwe iteratie één grote update waar het aan werd opgehangen, zoals ter vergelijking de nieuwe The Journey-modus uit FIFA 17. Ontwikkelaar Giants Software liet ons weten tijdens de Farming Simulator 17 preview dat ze daar vanaf wil stappen en zoveel mogelijk verbeteringen tegelijkertijd door wil voeren bij elke nieuwe iteratie. Te beginnen dus bij Farming Simulator 17.

  farming simulator 17 preview

  Zonnebloemen en sojabonen

  Zoals bij elk nieuw deel zijn er ook dit jaar weer nieuwe gewassen toegevoegd die de digitale boeren kunnen verbouwen. Bij de Farming Simulator 17 kregen wij twee nieuwe gewassen te zien, de zonnebloemen en sojabonen. Eerstgenoemde zien er prachtig uit als je er een veld vol mee hebt staan en Giants heeft ook de unieke eigenschappen van zonnebloemen erin geïmplementeerd, namelijk dat de bloemen altijd met hun kop richting de zon gedraaid staan. De sojabonen zijn erin gestopt op verzoek van veel Amerikaanse fans, waar het product veel wordt gebruikt.

  Over Amerikanen gesproken, we kregen bij de Farming Simulator 17 Preview ook een nieuw level te zien, waar je een bedrijf kan beginnen. Cold Press Valley ligt in het noorden van de Verenigde Staten en is gebaseerd op de idyllische valleien zoals je die kan vinden in Colorado en Wyoming. Het level was ook behoorlijk groot en had zat ruimte om allerlei gewassen te verbouwen en om machines te stallen. Volgens Giants Software zullen er uiteraard nog meer levels worden toegevoegd, naast de levels die al in de vorige titels zaten, maar meer wilden ze daar nog niet over kwijt.

  farming simulator 17 preview

  Offline en online samenwerken

  Als je niet altijd tijd hebt om aan het werk te zijn op de boerderij of liever even een rondje doet over jouw terrein, dan is het deze keer ook mogelijk om werkers in te huren. Je kan ze specifieke opdrachten geven, maar zullen ook taken uit zichzelf gaan uitvoeren als er iets op de takenlijst staat met een hoge prioriteit. Je kan natuurlijk ook samenwerken met de computergestuurde werkers, zo kregen we bij de Farming Simulator 17 Preview te zien hoe een werker bezig was om graan te oogsten van het veld, terwijl de speler ernaast reedt met een containerwagen om al het graan op te vangen.

  Deze bezigheden kunnen trouwens ook worden uitgevoerd door andere spelers, als je ze online uitnodigt op jouw boerderij, tot zes spelers op de PlayStation 4 en Xbox One en tot zestien spelers op de PC. Op deze manier kan je samen met vrienden een succesvolle onderneming beheren, zonder dat iedereen een eigen boerderij hoeft te starten, maar je kan uiteraard ook onafhankelijk van elkaar iets beginnen en af en toe even langskomen bij de buren. En maak je geen zorgen, Giants Software zei tijdens de Farming Simulator 17 Preview dat de game is bedoeld om te ontspannen en dat het geen competitieve multiplayer is, andere spelers hebben dus niet de mogelijkheid om jouw spullen of gewassen te vernietigen.

  farming simulator 17 preview

  Aandacht voor mods in de Farming Simulator 17 Preview

  Niet alleen kunnen spelers elkaar helpen om een betere ervaring uit Farming Simulator 17 te halen, volgens de Duitse ontwikkelaar helpen de fans ook mee in de ontwikkeling van hun titels, zelfs na de release. In de game zit bijvoorbeeld een high-end merk als het gaat om boerderij-machines, de Atlow Corporation, waarmee Giants heeft samengewerkt om hun machines zo gedetailleerd mogelijk in de game te krijgen, maar ook de fans hebben door middel van feedback op het forum meegeholpen.

  Een andere manier waarop fans de game verbeteren is door middel van mods. De community heeft een enorm aantal mods gemaakt voor de verschillende games en bij de Farming Simulator 17 Preview liet de ontwikkelaar weten dat ze nu ook zelf mods in-game zullen gaan aanraden en aanbieden. Als je naar de mods-pagina gaat in de game, dan zie je bij Favorieten welke mods worden aangeraden door Giants Software en je kan ook zien wat elke mod precies inhoudt. Je hoeft de mods dan ook niet via een aparte website downloaden, maar kan je ze simpel via de game installeren.

  De mods die bij de vorige Farming Simulator-titels waren gemaakt, varieërden van nieuwe opzetstukken voor machines, nieuwe levels, andere of verbeterde skins voor voertuigen en zelfs het toevoegingen van complete nieuwe voertuigen, zoals een helikopter. De verwachtingen op het gebied van mods liggen dus hoog bij Farming Simulator 17.

  farming simulator 17 preview

  Farming Simulator 17 Preview - Game kan fans geruststellen

  Het zal ons niet verbazen als Giants Software ook dit jaar weer een sterke simulator aflevert die doet wat het moet doen en die verwachting lijkt uit te komen. De game ziet er weer net iets beter uit, er zijn op elk gebied nieuwe toevoegingen en in-game mod support is een zeer handige nieuwe feature, met name op de consoles, die niet de mogelijkheid hebben om via een aparte website mods te downloaden. De Farming Simulator-fan kan dus met een gerust hart wachten op een release aan het einde van 2016.

  Farming Simulator 17

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.