LEGO Dimensions game uitbreiding - Wat kunnen we verwachten?

Article
zaterdag, 02 juli 2016 om 11:07
xgn google image
We zien steeds vaker games uitkomen die fysieke poppetjes als extra gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de amiibo en de Skylander-games, maar ook LEGO Dimensions die vorig jaar uitkwam. De LEGO Dimensions game komt nu met een grote uitbreiding, waarvan wij de vier meest interessante punten belichten.
De LEGO Dimensions game kwam vorig jaar september uit voor de Wii U en beide PlayStation- en Xbox-platformen. Spelers kunnen door middel van fysieke LEGO-poppetjes verschillende karakters in het spel laden, waarmee ze levels van franchises als Back to the Future en The Simpsons kunnen doorlopen.

LEGO Dimensions game krijgt Story Packs

De LEGO Dimensions game telde voor de uitbreiding drie verschillende Packs, naast de Starter Pack die je automatisch bij de LEGO Dimensions game zelf krijgt. Level Packs waren de grootste Packs, waarbij je een karakter krijgt met twee voorwerpen, zoals een voertuig of een gadget, en een nieuw level om in te spelen. Team Packs voegen twee nieuwe karakters en twee nieuwe voorwerpen toe bij Fun Packs krijg je één nieuw karakter en één voorwerp.
De grote LEGO Dimensions game uitbreiding die er echter aan zit te komen, introduceert Story Packs. Bij deze Packs krijg je minder voorwerpen en karakters dan bij een Level Pack, te weten één per stuk, maar je krijgt er wel een nieuwe toevoeging voor je Toy Pad erbij – wat de console met de fysieke LEGO-poppetjes verbindt – en zes nieuwe levels. Deze nieuwe levels zijn door middel van een verhaallijn met elkaar verbonden.
Welke Story Packs er allemaal bijkomen is nog niet duidelijk, maar we hebben wel al de Story Pack van de nieuwe Ghostbusters-film in de LEGO Dimensions game mogen uitproberen. De Story Pack volgt de verhaallijn uit de film, alleen dan met de gebruikelijke LEGO-humor die de serie kenmerkt. Met de verschillende Ghostbusters moet je in het eerste level een oud museum verkennen om een geest te verdrijven en daarbij is het van belang om de verschillende vaardigheden van de Ghostbusters gebruiken. Abby Yates heeft bijvoorbeeld de Proton Pack bij zich om vijanden te verslaan en om puzzels op te lossen.
De Story Packs zorgen voor een echte singleplayer-ervaring in de LEGO Dimensions game, zoals we die eerder zagen in de stand-alone LEGO-games, zoals LEGO Marvel’s Avengers en de nieuwe LEGO Star Wars The Force Awakens.
93893

PvP-levels in de LEGO Dimensions game

Een andere grote nieuwe toevoeging aan de LEGO Dimensions game is zijn de nieuwe Player versus Player-levels, oftewel multiplayer. Bij elk LEGO-poppetje krijg je een aparte map, die in de stijl is van de franchise waar het karakter uit komt. Wij hebben de PvP-modus alvast uitgeprobeerd op de E3, waarbij we aan de slag konden in Pillowland, een map die je krijgt als je Finn uit Adventure Time aanschaft.
Zoals de naam van de map al doet vermoeden, is de hele wereld gemaakt uit kussens en de stijl van Adventure Time is overgenomen in de LEGO Dimensions game, waardoor de wereld er prachtig uitziet. De opdracht van de map was een Capture the Flag-modus, waarbij iedereen zo vaak mogelijk de vlag van de tegenstanders moet veroveren. Dat klinkt vrij duidelijk, maar de potjes zijn enorm chaotisch, dankzij Mario Kart-achtige power-ups en aanvallen, zoals het verkleinen van de tegenstanders of het vergroten van jezelf. Tevens is het ook mogelijk om vallen en turrets te plaatsen, dus zoals je waarschijnlijk wel kunt voorstellen is het een pure LEGO-chaos tijdens de PvP-potjes.
Alle maps en potjes in PvP kunnen met maximaal vier spelers worden gespeeld, waarbij je zelf de allianties kunt instellen. Je kan dus bijvoorbeeld free-for-all gaan of twee tegen twee, maar als je een vriend hebt die altijd wint, dan kan je ook drie-tegen-één instellen of twee-tegen-één-tegen-één. Het is ook mogelijk om de rest van de plekken om te vullen door bots, als er niet genoeg vrienden beschikbaar zijn.
93894

Nieuwe Level, Fun en Team Packs

We hebben al een paar keer een aantal nieuwe namen laten vallen, die nog niet bekend waren in de LEGO Dimensions game. Dat betekent niet dat ze allemaal een eigen Story Pack krijgen, maar in de LEGO Dimensions game uitbreiding zullen er wel nieuwe Level, Fun en Team Packs worden toegevoegd voor spelers om te kopen.
Naast de Adventure Time Level Pack wordt er bijvoorbeeld ook een Mission Impossible Level Pack toegevoegd. Met het laatstgenoemd Level Pack krijg je niet alleen het Ethan Hunter-karakter, maar ook een IMF Scrambler en een IMF Sport Car, om stijlvol en snel door het nieuwe level te rijden. Al zal dat natuurlijk niet erg effectief zijn bij een missie waarbij Ethan Hunt ergens ongezien moet komen.
93895

LEGO Dimensions game telt nu meer dan 30 franchises

LEGO Dimensions had al een flink aantal franchises waarbij spelers uit kunnen kiezen, maar de uitbreiding vergroot dat aantal nog eens enorm. Met alle franchises bij elkaar opgeteld ondersteunt de LEGO Dimensions game na de uitbreiding meer dan 30 verschillende series.
Zo komt bijvoorbeeld ook Harry Potter ter beschikking, inclusief zijn aarstvijand Voldemort. Maar de franchise waar wij nog wel het meeste naar uitkijken is de A-Team franchise.
Inderdaad, dat lees je goed, binnenkort is het mogelijk om met B.A. Baracus te scheuren in de iconische zwart-rode bestelwagen. Wat kan je nog meer willen in een LEGO-game?