Top 5 beste PC Gamer E3 aankondigingen in 2016

Article
maandag, 13 juni 2016 om 23:28
xgn google image
De E3 persconferentie van PC Gamer is net afgelopen en we hebben een hoop pracht en praal gezien voor de gamers op het meesterras. Welke onthullingen waren het tofst? Je leest het in de top 5 beste PC Gamer E3 aankondigingen 2016!

5. Dual Universe reveal

De eerste game die we in de top 5 beste PC Gamer E3 aankondigingen 2016 tegenkomen is Dual Universe. Deze ruimtesimulator focust zich enorm op het multiplayeraspect. De game is vergelijkbaar met bijvoorbeeld EVE Online en vernieuwt zichzelf constant, waardoor een voortlevende wereld ontstaat.
Je begint in Dual Universe op je eigen thuisbasis. Vervolgens moet je nieuwe technieken ontdekken om zo verder te komen op de planeet en daar buiten. Dual Universe komt exclusief uit voor PC, maar een exacte releasedatum is nog niet bekend.
Dual Universe is een ambitieus project, en daarom staat de game op nummer vijf in de top 5 beste PC Gamer E3 aankondigingen 2016
92938

4. VR Games

Tijdens de PC Gamer livestream was ook VR-gaming groots aanwezig en VR mag daarom niet ontbreken in de top 5 beste PC Gamer E3 aankondigingen 2016. Zo zijn er twee nieuwe titels aangekondigd voor de spelers op het meesterras: de eerste game is Serious Sam VR. Croteam brengt samen met Devolver Digital een nieuwe Serious Sam game naar de PC toe. In de gameplay die te zien was valt op te maken dat je de actie uit de serie nu nog heftiger kunt meemaken.
Naast Serious Sam VR is ook Killing Floor 2 VR aangekondigd. De survival-shooter wordt met de Oculus Rift op jouw hoofd nog spannender. Het is bekend dat Killing Floor 2 ook uitkomt op de PlayStation 4, dus wellicht is een PlayStation VR release ook een optie. Het is nog even afwachten dus.
92939

3. Dawn of War 3 gameplay reveal

Na zeven jaar van afwezigheid is Dawn of War weer springlevend. Dawn of War 3 was vanzelfsprekend aanwezig tijdens de livestream van PC Gamer, en daar werd de game voor het eerst in actie getoond.
Dawn of War 3 is een real-time strategygame boordevol actie, en de gameplaybeelden liegen er niet om. Verwacht grootse gevechten, diverse units en verscheidene rassen. Ook de grote mechs in de gameplayvideo beloven veel goeds.
Het is nog even wachten op Dawn of War 3, want de game komt pas in 2017 uit. Desalniettemin verdient de game een plaatsje in de top 5 beste PC Gamer E3 aankondigingen 2016.
92940

2. Giant Cop reveal

Giant Cop is een nieuwe game van ontwikkelaar Other Ocean. In de game speel je als de Giant Cop en je neemt het heft in eigen handen. Je bent namelijk de baas van Micro City en zorgt ervoor dat er orde blijft in jouw stad. Je speelt – ondersteund door VR – letterlijk en figuurlijk de baas: je kunt met je handen letterlijk de mensen in de stad regeren.
Pak mensen op en verban ze naar onbekende eilanden, of gooi ze in de zee. Iedereen kijkt tegen je op, dus zorg dat je wat van je volk maakt. Via de nieuwe Giant Cop trailer maak je alvast kennis met de game, en die kun je hierboven rustig bekijken.
Een exacte release voor Giant Cop is nog niet bekend, maar verwacht hem in het najaar van 2016. De frisse gameplay van Giant Cop zorgt ervoor dat de game een respectabele plek heeft gekregen in de top 5 beste PC Gamer E3 aankondigingen 2016. Maar welke game staat er op nummer één?
92941

1. Observer reveal

Op nummer één vinden we de indie horror game Observer. De game werd tijdens de PC Gamer livestream onthuld en meteen werd er een beetje gameplay getoond. In Observers spelen de angsten die mensen hebben een grote rol.
In het cyberpunk universum van de game wordt met je gedachten gespeeld, waarbij het angstzweet je uit zal breken. Het achterliggende verhaal is dat jij een detective speelt en dat hacken een grote rol speelt in de game. Door deze hacks kun je nieuwe informatie winnen, waarmee je dichter bij het uiteindelijke doel kunt komen.
In Observer moet je daarvoor door smalle en donkere gangen manoeuvreren, terwijl je in de gaten gehouden wordt door ogen die op de muren verschijnen. Bovenaan deze pagina kun je de game nog eens rustig in actie bekijken. Door de geheimzinnige sfeer van Observer is de game in de top 5 beste PC Gamer E3 aankondigingen 2016 op nummer één terecht gekomen.
Welke games in de PC Gamer livestream vond jij helemaal het einde? Laat het weten in de reacties! En bekijk ook eens ons E3 2016 overzicht. Daar vind je namelijk alle andere games die niet bij de PC Gaming show werden getoond.