Elder Scrolls Online Elsweyr Preview - De draken zijn terug!

  Draken, Necromancers en het thuisland van de kat-achtige Khajiit. Elder Scrolls Online Elsweyr heeft een hoop elementen waar Elder Scrolls-fans al lang naar uitkijken, maar kan het de kwaliteit van Summerset en Morrowind overtreffen? Wij zijn afgereisd naar Londen om een voorproefje te nemen en onze bevindingen kun je lezen in deze Elder Scrolls Online Elsweyr preview.

  Het zien van een draak is geen alledaagse gebeurtenis in de wereld van Elder Scrolls Online. Sterker nog, ze zijn al eeuwenlang uitgestorven na een langdurige oorlog met de mensen. Maar door de gebeurtenissen in het laatste DLC-pakket, genaamd Wrathstone, zijn de draken weer terug en hebben ze het luchtruim overgenomen van Elsweyr – het thuisland van de Khajiit.

  Nu is een invasie van draken nooit een probleem waar je op zit te wachten, maar voor de Khajiit komt het al helemaal niet goed uit. De noordelijke gebieden van Elsweyr zijn aangevallen door Imperialistische troepen en de grote stad Rimmen is overgenomen door Euraxia Tharn, met de hulp van een groep Necromancers. Het is dan ook geen overbodige luxe om wat hulp van buitenaf te ontvangen in de vorm van de speler.

  Elder Scrolls Online Elsweyr

  Fus-Ro-Dah?

  Tijdens de tutorial van Elder Scrolls Online Elsweyr kom je al meteen oog in oog te staan met een draak en wordt het al meteen duidelijk dat de enorme wezens andere koek zijn dan in The Elder Scrolls Skyrim. Je bent geen Dovahkiin, kan geen drakenzielen absorberen en laat staan dat je de krachten van de draken kan gebruiken. Je bent helemaal overgeleverd aan je eigen krachten en hopelijk de hulp van trouwe vrienden die niet wegrennen voor de vliegende duivels.

  Gelukkig is de draak in de tutorial flink verzwakt door een mythische hoorn en kan je zonder al te veel kleerscheuren ontsnappen aan de ravage en chaos. Vanaf dat moment ben je vrij om de wereld van Elsweyr te verkennen, hoewel de aanwezige Khajiit je vragen om je te voegen bij Abnur Tharn. Deze tovenaar is de broer van Euraxia Tharn en is in de provincie aanwezig om haar uit Rimmen te gooien en de draken terug te sturen waar ze vandaan komen. Dat is de oude man ook wel verplicht, want hij is er deels voor verantwoordelijk dat de draken zijn teruggekeerd.

  Elder Scrolls Online Elsweyr

  Een mengelmoes van culturen

  Ondanks de roep om hulp kunnen we het niet weerstaan om de wereld van Elder Scrolls Online Elsweyr te verkennen, het is dan ook de eerste keer dat we de provincie met onze eigen kunnen zien sinds The Elder Scrolls: Arena uit 1994. Ontwikkelaar Zenimax heeft in het ontwerpen van de wereld een flinke vrijheid gehad en inspiratie gehaald uit verschillende culturen in de wereld en architectuur. Zo bespeuren we architectuur droge woestijnen met plukken groene gebieden uit Noord-Afrika en de stijl en felle kleuren van de Khajiit zijn weer geïnspireerd op de Thaise cultuur. Het heeft een groot contrast met de andere culturen in Elder Scrolls Online en we zijn er zeer over te spreken.

  Tijdens onze speurtocht komen we ook al snel bij een uitgebreid grottenstelsel waar een magiër vroeger zijn experimenten heeft uitgevoerd. De grot zit alleen vol met skeletten en andere dode wezens die weer tot leven zijn gewekt, hoogstwaarschijnlijk dankzij de Necromancers van Euraxia. Misschien wel opvallender in de grot is een krachtige minibaas, die je in Elder Scrolls Online normaal alleen aantreft in dungeons, niet in de open wereld. We hopen dan ook dat Zenimax de moeilijkheidsgraad voor de open wereld wat omhoog schroeft, om voor iedereen de uitdaging erin te houden.

  Elder Scrolls Online Elsweyr

  Zelf de doden tot leven brengen

  Bij het zien van al die Necromancers die rondlopen in Elsweyr kan je misschien jaloers raken, maar wees niet getreurd. Onder het motto vuur met vuur bestrijden is het in Elder Scrolls Online Elsweyr mogelijk om zelf een Necromancer te maken, de tweede nieuwe klasse na de Warden uit Morrowind. Zenimax heeft ook geluisterd naar de kritiek op de Warden, met name dat spelers gek worden van buffs die ze constant moeten gebruiken, en dat meegenomen in het ontwerpen van de Nercromancer-klasse.

  Zoals gewoonlijk heb je als Necromancer de beschikking over drie verschillende unieke skill trees waar je punten in kan investeren voor je klasse. Elke tak vertaalt zich grof gezegd naar een damage dealer, tank en healer, maar doet dat op een unieke wijze die je van een Necromancer mag verwachten. Zo ben je als damage dealer voornamelijk bezig om skeletten op te roepen uit de dood of het verspeiden van ijskoude velden, terwijl een tank de levenskracht van zijn vijanden gebruikt om zichzelf sterk te houden. Als een helende Necromancer gebruik je daarentegen je eigen levensbalk om die van andere spelers vol te houden.

  Maar wat de Necromancer echt onderscheidt van de andere klassen is de impact die het heeft op de sociale normen en waarden in de wereld van Elder Scrolls Online. Het beoefenen van zwarte magie is namelijk streng verboden in Tamriel en het uitspreken van bepaalde spreuken in de buurt van een dorp of stad kan zware consequenties hebben. Wil je niet eindigen met een enorme premie op jouw naam, dan moet je oppassen met welke magie je gebruikt.

  Elder Scrolls Online Elsweyr

  Elder Scrolls Online Elsweyr Preview – De potentie voor een topper is aanwezig

  Wat ons betreft kan Elder Scrolls Online Elsweyr de beste uitbreiding voor de MMO tot nu toe worden. De gebieden die we tot nu toe hebben gezien van Elsweyr zien er prachtig en mysterieus uit, de draken zorgen voor een spannend verhaal en uitdagende gevechten en met de Necromancer hebben we een klasse die op meerdere fronten vernieuwend kan zijn. Wij kunnen niet wachten om op 4 juni met de volledige versie van Elder Scrolls Online Elsweyr aan de slag te gaan en de doden op te roepen uit het hiernamaals.

  Elder Scrolls Online: Elsweyr

  Verkijgbaar vanaf 4 june 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.