Borderlands 3 features die wij in de nieuwe Gearbox-titel willen zien

  Borderlands 3 zit er waarschijnlijk aan te komen. De nieuwste titel van de serie zal op 28 maart tijdens de Pax East livestream van Gearbox waarschijnlijk bekend worden gemaakt. Naast Borderlands 3 heeft Gearbox ook naar andere titels gehint voor hun stream. Lees hier de features die wij in Borderlands 3 willen hebben.

  10. Meer easter eggs

  Borderlands is goed voor uren aan bombastisch plezier met hier en daar een goede grap, maar wat je misschien niet weet is dat de Borderland games vol zitten met referenties naar andere games. Deze zogeheten ‘easter eggs’ zijn door de hele wereld te vinden. Zo is er een referentie naar Dark Souls, Minecraft en zelfs The Lord of The Rings. Waar je deze kunt vinden zullen we niet vertellen, leuker is het om daar zelf achter te komen.

  Dit is dan ook één van de features die wij in Borderlands 3 willen zien. Als je eenmaal weet dat er een easter egg is, moet je deze ook nog zien te vinden. Naast de campagne en verschillende zijmissies is dit een leuke bezigheid die ook zeker niet in Borderlands 3 mag ontbreken.

  9. Item sets

  In Borderlands en soortgelijke titels is één ding het meest belangrijke van de hele game: ‘Loot’. Door het oppakken van nieuwe wapens of uitrusting kun je je karakter sterker maken of meer gezondheid geven. In Borderlands is er loot wat elk personage kan oppakken, maar er is ook uitrusting wat uniek is voor elke klasse.

  Een van de features die wij in Borderlands 3 willen heeft dan ook te maken met dit systeem. In games als Diablo bestaan er verschillende item sets. Deze bestaan uit meerdere stukken uitrusting die je tegelijkertijd kunt gebruiken. Wanneer je een gehele set bij elkaar hebt gesprokkeld krijg je unieke bonussen die je karakter sterker maken. Dit willen wij ook zien in Borderlands 3. Zo geef je een extra stukje persoonlijkheid mee aan elk karakter.

  8. Cross-platform mogelijkheid

  Borderlands is een geweldige titel om alleen te spelen, maar er is ook de mogelijkheid om co-op tot 4 spelers in totaal de wereld van Pandora te verkennen. Door de ervaring van Borderlands te delen met vrienden heb je weer eens wat te bespreken met elkaar. Discussieer over wie een bepaald stuk uitrusting krijgt of hoe jullie de volgende eindbaas gaan aanpakken.

  Jammer genoeg kun je wel je vrienden kiezen, maar niet op welk platform ze games spelen. Als een maatje van je een PlayStation 4 heeft en jij een Xbox One, dan zul je niet samen kunnen spelen. Een van de features in Borderlands 3 die we willen zien is dan ook cross-platform mogelijkheden. Zo kunnen verschillende consoles met elkaar spelen.

  7. Nintendo Switch-versie

  Borderlands 1 en 2 waren initieel te spelen op de vorige generatie consoles en PC. Hierna werden Borderlands 2 en The Pre-Sequel naar de PlayStation 4 en Xbox One gebracht door de Handsome Collection. Op het moment van het uitbrengen van deze collectie was er natuurlijk nog 1 console niet in beeld. De Nintendo Switch mist een zeer goede titel met Borderlands.

  Naast de aankomende release van Borderlands 3 is dit dan ook één van de features die wij willen zien. Als je een keer klaar bent met die Netflix-series die je in de trein hebt gedownload zou je dit kunnen inruilen voor een verhaal vol actie en grove humor, wat beide in Borderlands zit. Pas wel op dat je met een hoofdtelefoon op speelt, want de opmerkingen van ClapTrap zijn niet voor iedereen weggelegd.

  6. Individuele loot drops

  De multiplayer in Borderlands is op zich geweldig. Je kunt tot en met drie andere spelers een team vormen om samen de missies te doorkruisen. Een belangrijk aspect tijdens deze missies en de rest van Borderlands is de loot die je zal krijgen. Dit kun je van vijanden of uit kisten krijgen. Het enige nadeel aan de loot in Borderlands is dat het maar kan worden opgepakt door één speler.

  Op nummer 9 van onze lijst met Borderlands 3 features die we willen zien staat dan ook individuele loot voor spelers. Zo hoef je niet elke keer naar een wapen of stuk uitrusting te racen in de hoop dat jij dit als eerste krijgt. Vooral irritant is dit als je keer op keer een eindbaas bevecht om zo een Legendary wapen te krijgen. Als iemand deze voor je neus wegkaapt zou je toch het liefst zijn of haar schedel in een Buzzaxe begraven.

  5. Extra veel grove humor

  Of je er nu tegen kunt of niet, Borderlands zit vol met grove humor. Dit is dan ook wel een essentieel onderdeel wat je niet mag missen in de games. Borderlands 3 is hier geen uitzondering voor en dat is dan ook een van de features die we sowieso willen zien in de game. De humor in Borderlands zorgt ervoor dat je van veel karakters gaat houden en dat je deze keer op keer wilt bezoeken.

  Je weet maar nooit of Tiny Tina of ClapTrap nieuwe beledigingen hebben verzonnen om naar je hoofd te gooien. Borderlands zou Borderlands niet zijn zonder de hilarische en soms zeer grove humor.

  4. Betere tutorial

  Doorgewinterde Borderlands-spelers zullen vrij weinig aan deze feature hebben, maar hoe zit het met de nieuwkomelingen? Wanneer je familie op bezoek is en je rare neefje je schaapachtig aankijkt in de hoop dat hij ook mag spelen heb je vrij weinig keus. Het enige probleem is alleen dat je neefje geen flauw benul heeft van wat hij aan het doen is. Zo wordt co-op spelen zwaar irritant.

  Een betere tutorial voor Borderlands 3 zou wel één van de features zijn die we willen zien. Nu hoeft dit niet per se compleet te draaien om de besturingen, maar meer om de skills en uitrusting die je kunt gebruiken. In Borderlands is het namelijk belangrijk dat dit allemaal op elkaar afgestemd is om een goed karakter te hebben.

  3. Meerdere planeten

  In Borderlands en Borderlands 2 is het prachtig, maar gevaarlijke Pandora setting van het verhaal. In Borderlands: The Pre-Sequel zien we hier verandering in als we in lage zwaartekracht over Elpis paraderen. Deze twee omgevingen zijn allebei op hun eigen manier uitdagend en moet je op een andere manier benaderen. Op Elpis moet je bijvoorbeeld zoeken naar zuurstof-bubbels om niet te stikken.

  Het af kunnen reizen naar meerdere planeten is dan ook één van de features die wij in Borderlands 3 willen zien. Elke planeet zou zijn eigen unieke loot en vijanden hebben en er zouden verschillende weersomstandigheden kunnen voorkomen. In de één zou je steeds moeten schuilen zodat de zon je niet levend verbrandt en op de andere planeet zou je in de diepte moeten duiken om verder te komen.

  2. Create a Character

  De verschillende speelbare karakters in Borderlands hebben allemaal iets unieks. Zo is Krieg een gestoorde psychopaat die zich meer focust op melee-aanvallen en zo kun je met Maya de vijand vastzetten in een ondoordringbare vortex. Nu zijn deze karakters geweldig om mee te spelen, maar er mist toch een persoonlijk tintje. Je kunt dan wel het voorkomen van de personages veranderen, maar in essentie blijven deze hetzelfde. Als je met vier Salvadors de wereld doorkruist is dit ook redelijk saai.

  Een van de features die wij absoluut in Borderlands 3 willen zien is een Create a Characters-systeem. Zo zou je de verschillende klassen als Siren, Gunslinger en Psycho kunnen kiezen, maar er een persoonlijke twist aan kunnen geven. Kies je voor een vrouwelijk personage wat 100 kilo weegt en neon-rood haar heeft of ga je voor een gespierde adonis van 2 meter lang met een gigantische neus? Aan jou de keuze.

  1. Zelf wapens craften

  Loot is één van de belangrijkste dingen in Borderlands. De zeldzaamheid en bonussen zorgen er vaak voor dat je anders speelt als dat je voorheen deed. Het is alleen wel jammer dat je helemaal niks kunt veranderen aan deze wapens. Heeft een pistool een sniper-scope? Probeer hier maar mee te leven. In Borderlands 3 willen wij heel graag de mogelijkheid om zelf wapens te bouwen.

  Stel zelf je Hyperion of Dahl-geweer samen met verschillende handvaten, scopes en kogels. Hoe cool klinkt het om een handgeweer te gebruiken wat explosieve raketten schiet en vervolgens ontploft als je herlaad. Zelf wapens craften is dé feature die we willen zien.

  Borderlands 3 features die wij willen zien in de game

  Borderlands is een geweldige game, maar met de toevoeging van deze features zou de titel nog een extra dimensie aan coolheid krijgen. Op het moment weten we nog niets over Borderlands 3. Hiervoor zullen we op Pax East moeten wachten. gearbox zendt vanavond een livestream uit, waar we waarschijnlijk Borderlands 3 en nog vele andere titels zullen gaan zien.

  Borderlands 3

  Verkijgbaar vanaf 13 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.