Dying Light The Following Preview - DLC voor de fans

  Dying Light krijgt binnenkort nieuwe downloadbare content in de vorm van The Following. Op de Gamescom 2015 konden wij de nieuwe DLC alvast even uitproberen. Of The Following een goede toevoeging is aan Dying Light, lees je in de Dying Light The Following preview!

  The Following is echt gericht op het verhaal van Dying Light en komt met een hoop nieuwe dingen. Voornamelijk dingen waar de fans al tijden om vroegen. Eindelijk kun je bijvoorbeeld aan de slag met een kruisboog of rondrijden in een auto. Tijd om alle nieuwe content eens even onder de loep te nemen.

  Even de stad uit

  In het beginsel speelt Dying Light zich af in een enorme stad, maar in de hands-on van The Following kropen we uit een grot hoog op een berg. Met voor ons; alleen maar platteland. Het nieuwe gebied is schijnbaar nog groter dan alle mappen van Dying Light tot nu toe samen. En het ziet er verbluffend uit.

  Via een walkietalkie krijgen we te horen dat er in de buurt een auto staat. Ik zeg ‘we’ omdat we de demo in twee speler co-op speelden. We klauteren naar beneden, rennen naar de plek, maar helaas geen auto. Rennend langs een horde zombies gaan we een huis om daar gelijk een kruisboog te vinden. Eindelijk! Op het dak mogen we hem ook gelijk uitproberen via een wedstrijdje.

  Wie het eerste drie zombies doodschiet wint. (Ik won!). Deze wedstrijdjes kunnen we volgens Techland een stuk vaker verwachten in The Following. Maar het was tijd om verder te zoeken naar de auto. Na wat andere gasten vermoord te hebben, vonden we twee strandbuggies en kon het gekkenwerk beginnen.

  Het voelde heerlijk al die zombies platrijden. Net als het vroegere Carmageddon. Na een heftige rit met een hoop bloedspetters in ons gezicht, maakten we een laatste sprong met de buggies waarna de hands-on afgelopen was. Maar oh wat hadden we genoten van die demo!

  The Following preview

  Kyle Crane is terug

  The Following draait om een nog niet verteld verhaal van Kyle Crane, de hoofdpersoon van Dying Light. Je gaat als Kyle op zoek naar een cult buiten de stad. Jammer genoeg is die cult erg schuw en moet je eerst hun vertrouwen winnen door een hoop missies uit te voeren op het platteland. Maar dus wel met een strandbuggy!

  De strandbuggy is echt een hele vette toevoeging aan Dying Light. Net als bijvoorbeeld wapens kun je hem volledig aanpassen en de buggy krijgt een eigen talent tree. Je kunt er alleen in rijden of met een vriend achterin die nog even alles doodschiet wat jij niet raakt. Het voelde heerlijk om door die horde zombies heen te rijden.

  The Following preview

  Waar voor je geld

  Tijdens onze hands-on maakte een andere journalist een terechte opmerking: “This could be a game on itself”. En hij had gelijk. The Following is enorm. Al zou je zonder zijwegen in een keer het verhaal uitspelen, ben je nog steeds 10 uur bezig. Dat wordt natuurlijk een hoop meer met alle dingen die je ernaast kunt doen.

  Het verbaasd ons dan ook niet dat de DLC € 14,99 gaat kosten. Tenzij je een season-pass hebt, dan is de DLC gratis verkrijgbaar. Bij deze prijs voor DLC schrik je toch een beetje, maar met de content die je er voor krijgt lijkt het toch de moeite waard te zijn.

  Als laatste kun je ook een heleboel nieuwe items en wapens verwachten. Waaronder dus de kruisboog. Techland heeft geluisterd naar zijn fans en dat zie je terug in The Following. Er valt straks weer een hele, hele hoop te ontdekken.

  The Following preview

  The Following preview – DLC voor de fans

  Jammer genoeg is het niet bekend wanneer The Following uitkomt, maar volgens de ontwikkelaars is het binnenkort. Van wat wij in de hands-on hebben kunnen zien, lijkt The Following een hele vette DLC. Ondanks het hoge prijskaartje. De ontwikkelaar heeft geluisterd naar wat de fans willen en leveren het ook gewoon. Chapeau Techland, chapeau.

  Dying Light

  Verkijgbaar vanaf 27 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.