Battlefield 1 Incursions - De competitie zet voort

Article
zondag, 03 september 2017 om 13:17
xgn google image
Battlefield 1 heeft ons, op z’n zachtst gezegd, weggeblazen afgelopen najaar. Goddank heeft het spel niet alleen een drukke opkomst in de releaseperiode gehad, anders zouden we geen nieuwe DLC’s en updates kunnen verwachten. Dat DICE en EA gehoor geven aan de community is ook te zien aan een kersverse spelmodus, genaamd Battlefield 1 Incursions.
Met de introductie van Battlefield 1 zijn er al heel wat spelmodi voorbij gekomen. De één creatiever dan de ander, maar over het algemeen is het duidelijk dat creativiteit niet vermeden wordt. Frontlines, Operation en War Pigeons zijn nou niet bepaald de meest standaard speltypes die je in de gemiddelde shooter tegen komt. Met Battlefield 1 Incursions wordt hier nog een schepje bovenop gedaan.

Wat is Battlefield 1 Incursions?

In zijn puurste vorm is Battlefield 1 Incursions bedoeld voor de wat meer ervaren spelers. Er hangt namelijk een heel competitief systeem aan deze modus vast, die de rangen van spelers bij gaat houden. Aan de hand hiervan zit de balans van de matchmaking beter in elkaar, waardoor gamers van hetzelfde kaliber meer kans hebben om tegen elkaar te spelen.
De Battlefield 1 Incursions modus speel je niet met zo’n groot team als dat je gewend bent. Matches bestaan uit twee teams van elk vijf mensen die het tegen elkaar opnemen. Gevechten worden hierdoor kleinschaliger, maar ook intenser. Goede communicatie is dus een voordeel als je het ver wilt schoppen.
116998

Wat is het doel in Battlefield 1 Incursions?

De nieuwe modus, die in september een gesloten alfa krijgt, heeft vooralsnog één map waarop gespeeld wordt. Dit is een gereviseerde versie van Giant’s Shadow die qua formaat veel kleiner is. Je wilt natuurlijk niet tien minuten rondlopen voordat je een vijand tegenkomt. Om ook het onnodige ronddwalen in het geminimaliseerde editie te voorkomen, heeft de modus een aantal doelen die behaald moeten worden.
Ten eerste zijn er drie vlaggen te veroveren die vallen onder de objectieven A, B en C. Vlaggen A en C staan bij de basissen van de twee teams, en zijn vanaf het begin af aan nog niet over te nemen door de tegenstander. Daarentegen is vlag B neutraal en moet zo snel mogelijk overgenomen worden door de teams. Pas als deze in bezit is, kan de eigenaar van vlag B basis A of C (afhankelijk van welke zijde de vijand is) overnemen.
Als een enkel team twee vlaggen onder zijn hoede heeft, krijgt deze partij drie tickets en worden de territoria gereset. Vervolgens gaat dit zo door, totdat er in totaal 15 tickets zijn behaald door een team. Deze 15 tickets levert de ploeg één punt op. De vijf spelers die het eerst een bepaald aantal punten in de zak steken, winnen het spel.
Het overnemen van gebieden is niet de enige manier om punten mee te verdienen. Zo levert het één ticket op als je het vijandige team volledig uitgeschakeld, maar verdien je ook een enkele ticket met het uitschakelen van een vijandig voertuig. Er zijn dus genoeg manieren om als winnaar uit de bus te komen.
116999

Wie speel je in Battlefield 1 Incursions?

Naast het uitgebreide puntensysteem en de competitieve insteek, weet de modus zich ook op een heel andere manier te onderscheiden. Niet langer kiezen spelers meer hun eigen wapensets, maar krijgen zij een rol met een vaste kit toebedeeld. Met deze maatregel wordt de balans tussen spelers en diens wapens nog meer in evenwicht gebracht. Bovendien moet er veel beter samengewerkt worden aangezien ieder zijn eigen specialiteit heeft.
Tijdens de gamescom 2017 hands-on kregen wij te maken met de rollen control leader, trench sergeant, AT assault, battle mechanic en mortar support. Met de gesloten alfa zullen hier nog drie klassen aan toegevoegd worden, namelijk: raid leader, shock assault en proximity scout. Spelers kunnen elk type kiezen, maar geen aanpassingen doen of twee dezelfde kits binnen een team pakken.
Dit betekent niet dat je de hele match met eenzelfde uitrusting loopt. Gedurende het potje verdien je namelijk punten die het niveau van het personage omhoog brengen. Na het behalen van een nieuw level, speel je verbeteringen vrij die alleen van toepassing zijn op de desbetreffende wedstrijd. Als voorbeeld krijgt een vehicle operator, de enige die een voertuig kan besturen, de beschikking over rookgordijnen en andere tankmunitie naar mate de match langer duurt.
Battlefield 1 Incursions brengt dus een geheel nieuwe gameplay stijl naar de Eerste Wereldoorlog shooter. Deze uitgebreide competitieve modus is een goed excuus om online nog wat extra multiplayer plezier te beleven. Houd het spel op je radar, want er komt nog een hoop andere content aan. De verwachte DLC, In the Name of the Tsar, staat ook nog gepland voor in september.

Populair Nieuws