Disney Infinity 2.0 Marvel Super Heroes Preview - Werkelijk eindeloos

  Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes ligt nu in de winkels, voor iedereen die zijn liefde van Marvel en Disney wil herenigen. De Avengers zijn één van de eerste helden die beschikbaar zijn, en XGN kreeg de kans om een bezoekje te brengen aan de wereld van superhelden in hun eigen speelset.

  Disney Infinity 2.0.: Marvel Super Heroes heeft niet één verhaalmodus, maar verschillende verhaalmodi die verstopt zitten in een speelset, die vaak verschillen van gameplay. Een speelset is verkrijgbaar in een pakket met enkele personages, maar ook in een starterspakket van de game waar ook een basis bij inbegrepen is. Zo is The Avengers speelset inbegrepen in het Avengers starterspakket, samen met Iron Man, Thor en Black Widow. Elke speelset varieert in lengte, maar gemiddeld gaat er wel 8 uur in de verhaallijn alleen al, terwijl je verder vrij kunt rondlopen.

  The Avengers speelset opent met onze helden, alleen dan bevroren. Gelukkig weet Iron Man ze te bevrijden met zijn lasers en een gevatte opmerking. Wat blijkt? Loki is New York City binnengevallen met zijn leger ijsreuzen, en de ijsreuzen ook nog eens Stark Tower binnengevallen. Door de ijsreuzen is de stroom in Stark Tower uitgevallen, dus zul je het gebouw door moeten gaan om te ontsnappen.

  Superheld zijn in de Avengers wereld

  Dit level begonnen we met Iron Man, een ware all-rounder dankzij zijn vermogen om te vliegen, lasers af te vuren en ook nog eens recht in je kaak klappen af te leveren. In Stark Tower kom je een hoop ijsreuzen tegen, en die kun je heerlijk slopen op een vloeiende manier. De missie is ietwat recht-toe-recht-aan, maar dat is wel begrijpelijk: het blijft uiteindelijk een game voor alle leeftijden. Dat wil niet zeggen dat de missie te makkelijk is.

  Maar je kunt niet alleen ijsreuzen slopen, je kunt ook allerlei voorwerpen in Stark Tower zelf slopen. Dit levert je vonkjes op. Blauwe vonkjes geven je XP, groene vonkjes geven je HP. En die HP-vonkjes, die heb je nog aardig nodig. Mocht je verslagen worden tijdens je missie, dan zul je óf opnieuw moeten beginnen, óf een ander personage op je basis moeten zetten.

  Als je Stark Tower eenmaal uit bent kun je rondslenteren door de straten van New York City. Hier kun je van alles en nog wat ontgrendelen door onder andere muntjes te zoeken en te verzamelen. In de stad lopen ook voetgangers rond, en ook zijn er voertuigen te bekennen. Voetgangers kun je weggooien, en het is ook mogelijk om auto's vernielen à la GTA. Een kindvriendelijke versie van GTA uiteraard, aangezien er geen bloed te vinden is in het cartoony geweld van Disney Infinity.

  Gotta Catch 'Em All

  In Disney Infinity I konden enkel de karakters van de desbetreffende playset de playset ook daadwerkelijk betreden. In Disney Infinity 2.0. ligt dat iets anders en heb je wat meer vrijheid. In de Marvel editie kunnen enkele personages (Toy Box of van een andere playset) ook in een playset voorkomen indien je met een ander personage genoeg muntjes verzameld hebt.

  Kortom: als je 10 Rocket Raccoon muntjes met Black Widow in The Avenger playset verzamelt, dan krijg je de mogelijkheid om je Rocket Raccoon personage te laten toetreden in de wereld van The Avengers. Welke personages je in welke speelset kunt loslaten, staat vermeld op de verpakking van het desbetreffende personage. De personages die met de speelset komen zijn uiteraard speelbaar in hun eigen speelset.

  De Toybox modus is uitgebreid besproken door onze Laura in haar preview, de modus werd kort getest tijdens deze speelsessie. In de Toybox kun je je creativiteit de eigen loop laten, je kan een van te voren gemaakte setting laten of vanuit de leegte bouwen. Je moet even de controls onder de knie krijgen, maar het geheel is zeer gebruiksvriendelijk dankzij een toegankelijke lay-out.

  Voor jong en oud

  Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes weet één ding meesterlijk te doen: de game is ongelofelijk vermakelijk. Dankzij de verschillende speelsets, die niet alleen qua verhaal verschillen maar ook dikwijls qua gameplay, weet Disney Infinity je keer op keer een nieuwe ervaring voor te schotelen. De toevoeging van Marvel karakters zal ongetwijfeld een hoop nieuwe fans trekken, fans die in de nopjes zullen zijn van de vele mogelijkheden die Disney Infinity biedt.

  Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes ligt vandaag 18 september in de winkels voor de PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en Wii U. De game valt nu te winnen op XGN.

  Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes

  Verkijgbaar vanaf 18 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.