Dark Souls 3 DLC Preview - The Ringed City

  Niet genoeg gepijnigd tijdens het spelen van Dark Souls 3? Dan heeft From Software goed nieuws voor je. Gloednieuwe DLC staat voor je klaar om gespeeld te worden, namelijk The Ringed City. Je leest er alles over in onze Dark Souls 3 DLC Preview.

  Omgevallen muren, hoge platformen en alles staat schots en scheef. Vanaf het moment dat The Ringed City start voel je dat je je in een nieuwe omgeving bevindt. Als je even over het randje kijkt van de stad is het enige wat je ziet een oneindige diepte. Een ding is zeker: dit zou zomaar het einde kunnen zijn.

  dark souls 3 dlc preview 1

  De Stad des Doods

  Herinner je Lothric Castle nog? Het kasteel waar je oog in oog komt te staan met Dragonslayer Armour. Dit redelijk te bevechten monster woont in het kasteel wat de basis vormt voor de gloednieuwe wereld: The Ringed City. De makers van het spel adviseren dus ook de DLC te spelen op het moment dat je Lothric Castle hebt voltooid.

  De stad voelt aan als een geheel. Je merkt echt dat je op een plek bent waarin alles met elkaar verbonden is. Tijdens het spelen probeer je zo ver mogelijk in het enorme kasteel te komen. Via binnendoorweggetjes doe je er verstandig aan om sommige vijanden links te laten. Het is, per slot van rekening, een Souls-game.

  Op jouw pad lopen een stel gloednieuwe wezen die er alles aan doen je te stoppen. Gelukkig brengen deze nieuwe monsters ook nieuwe spullen met zich mee. Zo zitten er in de uitbreiding tal van nieuwe wapens en uitrusting. Dit zorgt voor nieuwe manieren om de cyclopen, engelen des dood of demonen te verslaan.

  dark souls 3 dlc preview 2

  Tuck & Roll

  The Ringed City is geen uitbreiding voor de zwakkelingen onder ons. Wie niet beschikt over het nodige Dark Souls voetenwerk zal waarschijnlijk veel naar online instructies moeten zoeken om door de stad des doods te komen. Maar, dit neemt niet weg dat nieuwkomers de uitbreiding kunnen proberen op hun eigen houtje. Er zal een tutorial aanwezig zijn en de verschillende mechanieken worden duidelijk uitgelegd.

  Dat is maar goed ook, want From Software doet een groot beroep op spelers van de game. Verwacht, wanneer je begint met deze DLC, dat niet alles van een leien dakje zal gaan. The Ringed City begint qua moeilijkheidsgraad namelijk op het moment waar het originele spel is gestopt. Dit betekent dus dat je direct in de diepte duikt.

  dark souls 3 dlc preview 3

  Zing een toontje lager

  In tegenstelling tot Ashes of Ariandel ligt de moeilijkheidsgraad een stukje hoger. Al bij de eerste ontmoeting met de nieuwe wezens in de stad kom je er achter dat je langzaam te werk moet gaan. Zonder enige moeite maakt een vliegende godin je af door middel van gouden stralen. Je kunt ervoor kiezen om haar te ontlopen, maar al snel stuit je op twee ridders die je al te graag een kopje kleiner maken.

  From Software heeft hier goed over nagedacht. Ze speelt in op het feit dat je Dark Souls 3 gespeeld hebt dus de nodige skills hebt opgebouwd. Na Ashes of Ariandel was er kritiek op het feit dat de expansion te kort was en op momenten repetitief kon zijn. Dit is gelukkig niet het geval bij The Ringed City aangezien er zeker zo'n 10 uur in gestopt kan worden.

  dark souls 3 dlc preview 4

  Dark Souls 3 DLC Preview - Voor wie houdt van uitdaging

  The Ringed City is een plaats waar zelfs je ergste nachtmerrie niet tegenop kan. Dit enorme bouwsel zit vol met enge wezens, maar ook een hoop nieuwe uitrusting en wapens. De laatste DLC gaat verder waar Dark Souls 3 is gebleven en zal een extreem hoge moeilijkheidsgraad hebben. Verzamel je souls want dit gaat een van de grootste uitdagingen worden van From Software.

  Dark Souls III

  Verkijgbaar vanaf 12 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.