Chronicle Runescape Legends Preview - Kaartspel in Runescape universum

  Kaartspelletjes, ze worden steeds populairder. Waar je vroeger slechts Patience of Hartenjagen kon spelen, zijn er nu veel meer spelletjes met kaarten. Je hebt bijvoorbeeld Magic The Gathering: Duels of the Plainswalkers en het populaire Hearthstone. Jagex komt binnenkort met Chronicle Runescape Legends, een nieuwe kaartgame. Wat voor game het is, lees je in de Chronicle Runescape Legends preview.

  Chronicle: Runescape Legends is een kaartgame die al eerder werd aangekondigd door Jagex op Runefest. Runescape is de nog altijd populaire MMORPG die free to play is. Runescape Legends brengt het Runescape universum tot leven in een soort boek, waar je één van de vier legends op avontuur stuurt en je vijand of jezelf sterker of zwakker maakt om uiteindelijk te winnen. De game is op dit moment in een closed beta fase, maar al wel speelbaar voor een select publiek.

  Wees een legende

  Wanneer je de game opstart, krijg je een boek voor je snufferd dat je openmaakt met een druk op de knop. In dit boek speelt de game zich af, vandaar de naam chronicle. Het doel van de game is om jouw legend de strijd te laten winnen en de vijandelijke legend te verslaan tijdens je tocht. Je stuurt je legend namelijk door allerlei gebieden heen en tussendoor kun je jouw karakter sterker maken of je vijand juist verzwakken.

  Je karakter heeft aan het begin van de game 30 levenspunten, net als de vijand. Je trekt aan het begin een aantal kaarten dat je neer kunt leggen en aan de hand van de volgorde van de kaarten wordt bepaald wat jouw karakter allemaal meemaakt op zijn tocht. Zo kun je een karakter een bandiet laten verslaan, waar je bijvoorbeeld gold van krijgt als beloning. Met gold kun je vervolgens een bondgenoot inhuren die je aanvalskracht versterkt of adamant armor kopen, waarmee je je bepantsering verbetert.

  Goud is echter niet de enige beloning die je karakter kan binnenslepen. Als je bijvoorbeeld een armored zombie verslaat, dan krijg je extra armor als beloning. Ook zijn er monsters die je levenspunten teruggeven als je ze verslaat of schade aanrichten bij de vijand. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat de levenspunten van de vijand als eerste de 0 bereiken in plaats van jouw levenspunten!

  chronicle runescape legends preview

  Wees je vijand de baas

  Door de juiste kaartenbalans te zoeken kun je je vijand de baas zijn: er zijn allerlei strategieën die je kunt gebruiken om uiteindelijk te winnen. Zo kun je bijvoorbeeld zoveel mogelijk levens proberen te behouden door vooral zwakke monsters op het bord te leggen voor de allesbeslissende eindstrijd of je kiest ervoor om in het begin wat levens te verliezen zodat je karakter sterker kan worden door sterkere monsters te verslaan of wapens te kopen met gold. Hierdoor kan de vijand in het leven op dood gevecht in enkele aanvallen verslagen kan worden. Aan jou de keuze hoe je de game wil benaderen en welke van de vier karakters je wil gebruiken.

  De vier legends zijn Ariane, The Raptor, Ozan en Linza. Ieder personage heeft unieke kaarten tot zijn of haar beschikking en daarom verschilt de stijl van spelen flink afhankelijk van welk personage je kiest. Zo heeft The Raptor bijvoorbeeld speciale kaarten waarmee hij iemands wapen kan vernietigen en tegelijkertijd schade kan aanrichten en heeft Ozan bijvoorbeeld een kaart waarmee hij gold van de vijand kan stelen, waardoor deze geen sterk wapen meer kan aanschaffen bijvoorbeeld. Ook hiervoor geldt dat een slimme combinatie en volgorde van kaarten jou de overwinning kan opleveren.

  Om te winnen, is het hebben van sterke kaarten natuurlijk een must. Net zoals in bijvoorbeeld Hearthstone zijn er in Chronicle Runescape Legends diverse quests die je kan voltooien om zo in-game currency te vergaren, waar je kaartenpakjes mee koopt. In deze pakjes zitten nieuwe kaarten om zo je deck te versterken. Ook krijg je na het spelen van een game een beloning in de vorm van bijvoorbeeld sapphires, die je kan gebruiken om mee te craften en zo zelf kaarten te maken die jou het meest aanspreken.

  chronicle runescape legends preview

  Microtransacties voelen verplicht aan

  Het voltooien van quests en het verzamelen van materiaal om zelf te craften is echter een langzaam proces. Hier komen de microtransacties tevoorschijn: door voor echt geld in-game currency aan te schaffen, kun je dus sneller aan goede kaarten komen. Dit is volledig optioneel, maar voor een beetje progressie ontkom je haast niet aan het uitgeven van echt geld aan deze game. Het voltooien van microtransacties als deze voelen haast verplicht aan om niet vele uren in de game te moeten stoppen voordat je eindelijk fatsoenlijke kaarten hebt en dat is erg jammer.

  Wanneer je echter goede kaarten hebt, dan wordt Chronicle Runescape Legends een leuke game. De diepgang wat betreft het creëren van een deck voor een speciale strategie komt dan pas echt naar boven. De game is net als Hearthstone een leuke game voor tussendoor of als je weinig tijd hebt. Je bent namelijk niet veel langer dan 10 minuten met één game bezig.

  chronicle runescape legends preview

  De game heeft potentie

  Hou je van kaartgames als Hearthstone of hou je van Runescape? Hou dan zeker Runescape Chronicle in de gaten. Deze kaartgame van Jagex doet denken aan Hearthstone op sommige fronten, maar heeft desondanks toch een eigen gezicht. Chronicle Runescape Legends heeft zeker de potentie om een onverwachte hit te worden.

  De game komt uit voor de PC en mobiele apparaten. Een officiële releasedatum is nog niet bekend op dit moment.

  Chronicle: Runescape Legends

  Verkijgbaar vanaf 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.