ARK Ragnarok features en release informatie besproken [Gezien op E3 2017]

Preview
woensdag, 21 juni 2017 om 11:57
xgn google image
Het is feest bij Studio Wildcard, ontwikkelaar van de populaire prehistorische survival game. Na jarenlange early-access zit er eindelijk een officiële release aan te komen. Tijd om wat baanbrekende ARK Ragnarok features op een rijtje en een hoop andere informatie op een rijtje te zitten!
Steam barst uit zijn voegen door de ongelofelijke hoeveelheid early-access games waar spelers hedendaags mee overspoeld worden. Slechts sommige hiervan zien na jarenlange ontwikkeling het levenslicht, waaronder ook het populaire ARK. Met miljoenen spelers wereldwijd is het ongetwijfeld één van de bekendste MMO's ter wereld, en dat is niet geheel zonder reden. Hier worden een aantal belangrijke punten behandeld die vanuit de E3 zijn verkregen.

Het ontstaan van Ragnarok

Ragnarok gaat over de ARK Ragnarok features zelf. Alhoewel PC-gamers vanaf 12 juni al aan de slag kunnen met deze door moderators gecreëerde map, moeten console-spelers nog even wachten. Voor de platformen Xbox One en PS4 komt het gloednieuwe gebied vanaf 4 juli beschikbaar. En al dat wachten is het helemaal waard.
Studio Wildcard heeft tijdens de presentatie meer informatie verschaft over de manier waarop mods als deze tot stand komen. Zo heeft het bedrijf maximaal 15 professionele modders in dienst, die vanuit de community het scheppingsverhaal van ARK tot leven brengen. Zij krijgen maandelijks hier ruim voor betaald om de creatievelingen te stimuleren degelijke content in elkaar te knallen, waaronder ook het ultieme bouwwerk Ragnarok.

Verdwalen 2.0

De gigantische landkaart Ragnarok is maar liefst zes keer groter dan het klassieke gebied. Had je in The Island al moeite je hutje terug te vinden of überhaupt een locatie op te zoeken, dan moet je met Ragnarok al helemaal over een routeplanner beschikken. Meer dan ooit kunnen er geheime basissen gebouwd worden, die soms pas na maandenlang zoeken boven komen drijven.
Het unieke aan Ragnarok is dat het de verschillende klimaten van Scorched Earth en The Island bij elkaar stopt, om vervolgens nog een uniek accentje er aan toe te voegen. Je vindt hier een actieve vulkaan, een uitgestrekte woestijn en ijskoude sneeuwgebieden. Bovendien is het landschap gevaarlijker dan ooit. De vulkaan is actief en strooit rond met puinbrokken en lava, terwijl in de contreien ernaast bloedhete geisers je dino's tot de dood doen koken.
Eén van de ARK Ragnarok features is dat er een schare aan mythische wezens te vinden is. De bekendste hiervan is de griffioen, die zowel te temmen als te bereiden is. Deze legendarische cross-over tussen adelaar en leeuw kan met volle snelheid op zijn vijanden induiken om een hoop schade te veroorzaken. Met de details zit het ook goed, want diens veren zijn per stuk te onderscheiden en wiegen mee op de wind.

Liefde voor groen

Tijdens de ARK Ragnarok features presentatie is er ook duidelijk geworden dat de Xbox net dat extra beetje liefde krijgt. Er werd al uit de doeken gedaan dat de dinosaurussimulatie een day 1 release-titel wordt van de Xbox One X, het nieuwe boegbeeld van Microsoft. Om de kracht van het apparaat te tonen, zal ARK maar liefst 60FPS halen. Iets wat erg veel gaming computers wel op hun buik kunnen schrijven met een technisch zware MMO.
Naast een stabiele 60FPS wordt er visueel ook niet bepaald bezuinigd. Studio Wildcard implementeert een gegeven dat True Sky heet. Hiermee wordt er een wonderschone lucht in de wereld van ARK getoverd die dynamische wolken kent. Maar het hele Xbox-verhaal is nog niet afgelopen, want ARK ondersteunt Xbox Play Anywhere en het wordt mogelijk om een Xbox server vanaf de PC te hosten.

Fysieke versie!

Aangekomen bij het laatste onderwerp van het lijstje over de pracht en praal die ARK tijdens de E3 liet zien: de retail prijzen! Na ruim twee jaar hebben de ontwikkelaars besloten de early-access op te heffen en een finale release uit te brengen. Deze vindt plaats op 8 augustus voor Xbox One, PS4 en PC en komt in drie glorieuze hard copy versies.
  • De basis editie: Bevat de volledige game en kost minimaal 59,99 euro
  • Explorers editie: De volledige game + Season Pass die toegang geeft tot 3 DLCs en kost 99,99 euro
  • Limited Collectors editie: Game + Seasons Pass + Speciale hard copy dino dossiers + ketting + Soundtrack en nog veel meer. Het prijskaartje ligt op 159,99 euro
De aanschaf van een retail-versie kost beduidend meer dan wat je nu betaalt voor de Early-Access ARK. Spelers van de vroegtijdige toegang hoeven niet bang te zijn dat zij enige content missen, want hun editie wordt omgezet in een volledige release. Nog meer dinosaurussen temmen en spelers poep voeren totdat zij er bij neer vallen dus!